GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

BAKANLARDAN DEMİRCİ´YE ZİYARET

BAKANLARDAN DEMİRCİ´YE ZİYARET

Ticaret Bakanı, Gençlik Ve Spor Bakanı İle Altyapı Ve Ulaştırma Bakanı Manisa´nın Demirci İlçesini Ziyaret Etti.

Ticaret Bakanı, Gençlik Ve Spor Bakanı İle Altyapı Ve Ulaştırma Bakanı Manisa´nın Demirci İlçesini Ziyaret Etti.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turan Manisa´nın Demirci İlçesinde yapımı devam eden Demirci-Köprübaşı yol çalışmalarını inceledi. Bakanlar ardından vatandaşları selamladıktan sonra Demirci Kaymakamlığında düzenlenen Koordinasyon Toplantısına katıldı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turan, Demirci ve Kula ilçelerinde düzenlenecek programlara katılmak üzere Manisa´ya geldi. Vali Ahmet Deniz, Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık ve protokol mensupları tarafından karşılanan Bakan Pekcan, Bakan Kasapoğlu ve Bakan Turan Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Demirci-Köprübaşı yol çalışmasını yerinde inceledi. Bakanlar, buradaki incelemelerin ardından Karayolları 2. Bölge Müdürü Yakup Dost´tan yapımı devam eden yol çalışmaları hakkında bilgi aldı. Genel Müdür Dost, yol çalışmalarının 2020´de tamamlanacağı bilgisini verdi.

Yol incelemesinin ardından Demirci ilçe girişinde vatandaşlar tarafından karşılanan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turan´ın ilçeye gelmesi şerefine Demirci yöresine özgü halk oyunları oynandı.
Daha sonra Demirci Kaymakamlığında düzenlenen Koordinasyon Toplantısına katılan Bakan Pekcan, Bakan Kasapoğlu ve Bakan Turan´a Vali Ahmet Deniz´in Manisa da gerçekleştirilen çalışmalar ve yatırımlarla ilgili bilgi vermesinin ardından Demirci Kaymakamı Adem Kaya da Demirci İlçesiyle ilgili bir sunum yaptı.

Toplantı sonrasında Vali Deniz, ?Manisa Her Yerde Okuyor´ kampanyası kapsamında Ticaret, Gençlik ve Spor ile Altyapı ve Ulaştırma Bakanları adına okul kütüphanelerine bağışlanan 1000 er adet kitap için hazırlanan sertifikaları ve 1657 yaşındaki anıt ağaçtan hasat edilen zeytinyağlarını Bakanlara hediye etti.

Ticaret Bakanı Pekcan, Gençlik Ve Spor Bakanı Kasapoğlu İle Altyapı Ve Ulaştırma Bakanı Turan Demircililerle Buluştu

Bir dizi program için Manisa´nın Demirci ilçesine gelen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turan, Demircili vatandaşlarla buluştu.

Akıncılar Düğün Salonu´nda gerçekleştirilen programda Bakan Pekcan, Bakan Kasapopğlu ve Bakan Turan, vatandaşlarla selamlaştı. Burada vatandaşlara hitap eden, Manisa Valisi Ahmet Deniz, ?15 yılda Türkiye gerçekten her alanda inanılmaz bir gelişim süreci yaşadı. Manisa´mızda da çok güzel yatırımlar yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. 3 bakanımızla beraber yaptığımız koordinasyon toplantısında yapılan çalışmaları ve eksikliklerimizi görüştük. Bakanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bakanlarımız Manisa ile ilgili her desteği veriyorlar, kendilerine teşekkür ediyorum? dedi.

Vali Deniz´in ardından konuşan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turan, ?Cumhurbaşkanımızın kararlı, sağlam iradesi sayesinde bize kurulmuş tuzakları birer birer yıkıyoruz. Bizi tehdit etmek isteyen odakları darmadağın ediyoruz. Bu topraklar bize ecdadımızın mirası evlatlarımızın da emaneti. Osmanlı´dan bize miras kalan topraklar bizim için kutsaldır. Biz bu toprakları böldürmeyeceğiz, ezanımızı susturmayacağız, bayrağımızı indirtmeyeceğiz ilelebet bu topraklarda yaşayacağız. Ezilmemek için güçlü olmak lazım. Güçlü olmak için çalışacağız. Dünyanın büyük ülkeleri arasında yerimizi alacağız. Kendi savunma sistemlerimizi kurduk. Ülkemize yapılan saldırıları, tehditleri kendi ürettiğimiz savunma sistemleriyle, silahlarımızla yapıyoruz. Savunma mücadelemiz devam ederken tabi ki güçlenmek için büyümek için gelişmek için yol yapmak lazım. Ülkemizin her tarafında ana arterlerin yollarını yaptık. Demirci´nin yollarına da başladık. Hayırlısı olsun? dedi.

Demirci´ye Kapalı Yüzme Havuzu Müjdesi

Bakan Turan´ın konuşmalarının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu vatandaşlara hitap etti. Demirci´ye kapalı yüzme havuzu müjdesi veren Bakan Kasapoğlu, ?Bizler hamdolsun son 18 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemize hizmet etmenin mücadelesini ortaya koyuyoruz. Burada bulunan bakanlarımız ve diğer bakan arkadaşlarımız gecesini gündüzüne koyarak ülkemizin her bir noktasına hizmet etmenin gayretini veriyor. Ülkemiz dünyanın en genç nüfuslarından bir tanesine sahip 20 milyon gençle. Demircimize ne kadar spor yatırımı yapsak, gençlik yatırımı yapsak helali hoş olsun. Tarihin ortaya koyduğu gerçek şu ki Demircimiz bugüne kadar yetiştirdiği asil insanları yarınlara da yetiştirmeye devam edecek. Spor tesislerimizi gün ve gün arttıracağız. Buralardan geleceğin dünya şampiyonlarını yetiştireceğiz. Kadınlarımız toplumun rol modeli. O yüzden kadınlarımızın isteği doğrultusunda tesislerimizi her geçen gün daha ileri noktaya getirmeye kararlıyız. İnşa ettiğimiz tesislerimizde kadınlarımızı daha çok görmek istiyoruz. Ben inanıyorum ki bundan sonraki süreçte bu tesislerde tüm Demirciyi göreceğiz. Havuzumuzun inşası başlayacak. 7-24 size hizmet edecek. .Burada bulunan bakanlarımızla birlikte Demirci için çalışacağız Demirci her zaman bizim gündemimiz olacak. Siz asil insanlarımıza hizmet etmenin gururunu yaşamak için çalışacağız? diye konuştu.

?Amerika´nın Dünya Ticaretinden Aldığı Pay Yüzde 11,9´dan 8,6´ya Düşmüş?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Hükümet olarak Manisa´nın Demirci ilçesine yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Demirci´ye 2022 yılında doğalgaz verileceği ve yeni OSB alanı yapılacağı müjdesini veren Bakan Pekcan, dünya ve Türkiye´deki ticari durum hakkında bilgiler verdi. Dünyanın zor bir dönemden geçtiğini belirten Bakan Pekcan, ?Dünya zor bir dönemden geçiyor. Küresel ekonomi IMF verileri, Dünya Ticaret Örgütü verilerinde beklentiler açıklanırken genelde yüzde yarım, yüzde 1 sapmalar çok büyük sapmalardır. 2019 yılı küresel büyüme beklentilerini IMF yüzde 3,9 olarak açıkladı ve 3´e birkaç defa revize ederek düşürmek zorunda kaldı. Dünya Ticaret Örgütü, dünya ticaretindeki artışı yüzde 4 olarak ilan etti 2019 için ve bunu göreceli olarak en son 2,6 ve geçtiğimiz ayda 1,2´ye revize etti. Dünya küçülüyor, küresel ticaret küçülüyor. Ticaret savaşları ve korumacılık önlemleri artıyor. Bu neden diye baktığımız zaman 2001 ile 2018 arasında 17 senelik araştırmalara şöyle bir baktık. Gördük ki Amerika´nın dünya ticaretinden aldığı pay yüzde 11,9´dan 8,6´ya düşmüş. Peki Çin ne olmuş? Yüzde 4,3´ten yüzde 12,9´a çıkmış. Japonya yüzde 6,6´dan yüzde 3,8´e düşmüş. Burada ticaret savaşlarının kümelenmesini görebiliyoruz. Bundan da öte bunun arkasında teknoloji savaşları yattığını görüyoruz? dedi.

?İhracatımızın 11 Milyar Doları Korumacılık Önlemlerinden Etkilendi?

Çin ekonomisinin teknolojik ürün ihracatında 10 katı büyüdüğü bilgisini veren Bakan Pekcan, ?Teknoloji ürün ihracatında Amerika 2001 yılında 176 milyar dolar ihracat yaparken, bugün 110 milyar dolar yapıyor. Ama Çin 2001 yılında sadece 49 milyar dolar yaparken, 2018 yılında 504 milyar dolar yapıyor. Yani 10 katı artmış. Çin tek başına Amerika, Almanya, Japonya gibi gelişmiş ülkelerin toplamının 1,4 katını yapıyor. Dolayısıyla ticaret savaşları başlıyor. Bizim 2017 yılı ihracatımız bu korumacılık önlemlerinden yaptığımız ihracatın 893 milyon doları korumacılık önlemlerine tabi oldu. 893 Milyon Dolar ihracatımız etkilendi. 2018 yılında bu rakam korumacılık önlemlerinin artışıyla beraber 2,7 Milyar Dolar oldu. 2019´da bu rakam 11 Milyar Dolar oldu. Yani ihracatımızın 11 Milyar Doları etkilendi. Anlaşmasız Brexit ya da Amerika´nın otomotive de yaptırım getirmeyi planlıyorlar. Onlar da gerçekleşirse bu rakam 14.4 Milyar Dolara çıkacak. Ama buna rağmen Türkiye´nin ticaretteki başarısı, ihracattaki başarısı kesintisiz devam etti. Ben burada bütün iş insanlarımıza ihracatçılarımıza iş dünyasına şükranlarımı sunuyorum? diye konuştu.

?Değer Bazında Artışta da Dünya Sıralamasında Dolar Bazında 5. Sıradayız?

Teknoloji ihracatına ağırlık verilmesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Pekcan, ?69 ülkenin ticaret verilerini paylaşıyor Dünya Ticaret Örgütü, bu verilerden 50 tanesinin ihracatı düştü. Dünya ticaretini 2019 yılının Eylül ayı sonu itibariyle yüzde 2,6 düştüğünü görüyoruz. Ama 2019 Eylül itibariyle Türkiye´nin ihracatı yüzde 2,6 arttı. Biz dünya sıralamasında ihracat artışında 7. sıradayız. Bize yaptıklarımız az geliyor, hedeflerimiz daha büyük. Ama dünyanın da nerede durduğunu iyi değerlendirmeliyiz. Değer bazında artışta da dünya sıralamasında dolar bazında 5. sıradayız. Hedeflerimiz bundan böyle daha yüksek teknoloji ürünü ihracatı yapmak, üretim yapmak, gençlerimizi sadece teknolojiyi kullanan değil, bunun programlarını yazar hale getirmek. Bunu yazıp satabilirsiniz. Amerika bizim çelik ihracatımıza korumacılık önlemi uyguladı. Yüzde 50 vergi uyguladı. Bizim çelik ihracatımız yüzde 1,1. Ama bakanlığımızın desteklediği 23-24 yaşında oyun programı yazan gençlerimiz var. Onların ihracatı 1,3 milyar dolar? dedi.

Kullanıcı olmaktan çıkıp üretici olunması gerektiğine de değinen Bakan Pekcan, ?Artık kullanıcı olmaktan çıkıp üretici olmamız lazım. Bu doğrultuda pazartesi günü bakanlığımız İhracat Genel Müdürlüğü Kadın ve Genç Girişimciler Daire Başkanlığı bu salonda sizlere eğitime gelecekler. Bu eğitimleri çok iyi değerlendirin. Biz eğitimleri Türkiye´nin 81 ilinde vermeye başladık. Demirci´yi de illerimizin arasına aldık. Arkadaşlarımız bu eğitimde dünyanın en büyük kargo şirketlerinden birisi ilei gelecek. Elektronik ticaret eğitimi verecekler. Elektronik ticarette ödeme sistemleri hakkında bilgi verecekler. Banka yetkilileri gelecek, kadın ve genç girişimcilerin yararlanabilecekleri düşük faizli kredi imkanlarını anlatacaklar. Bizler zaten kadın ve genç girişimcilere yönelik her birine 200 Milyon TL ihracat kredisi veriyoruz. KOBİ´lerimize ihracat yapmaları halinde TL bazında yüzde 8,69 faizli kredi veriyoruz. Ayrıca dönemsel 200 Milyon TL´den az olmamakla beraber tarım üreticileri için ihracat kredisi veriyoruz. Bu konularda eğitim verecekler. Bakanlık personelimiz nasıl ihracatçı olunur, yurtdışı pazarlara nasıl açılınır, ticaret müşavirleriyle nasıl irtibata geçilir, nasıl ambalaj yapılır, marka pazara girişi, bakanlığımızın destekleriyle ilgili sizlere bilgi verecekler? dedi.

Bakan Pekcan´ın konuşmalarının arından Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu Demirci´ye kapalı yüzme havuzu yapılması için hazırlanan protokole imza attı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Selami Selçuk, Bakan Pekcan, Kasapoğlu ve Turan´a Demirci halısı, hünnap meyvesi ve çeşitli hediyeler verdi.

Programda Bakan Pekcan, Bakan Kasapoğlu ve Bakan Turan´a Vali Ahmet Deniz, Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, OSB Genel Müdürü Ramazan Yıldırım, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloglu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Palabıyık, Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, daire müdürleri ve vatandaşlar eşlik etti.

Demîrci´yi Ziyaret Eden Bakanlar Pazarcılar Ve Öğrenciler İle Buluştu

Manisa´nın Demirci ilçesinde programlara katılan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan Demirci pazarını ve İbrahim Ethem Akıncı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Manisa´nın Demirci ilçesine bir dizi program için gelen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan Demirci programlarının sonunda İbrahim Ethem Akıncı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini ziyaret etti. Vali Ahmet Deniz, Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık ve Demirci protokolüyle birlikte bakanlar öğrencilere kitap dağıtarak sohbet etti.

Bakan Kasapoğlu ve Bakan Turan, Vali Deniz ve protokol üyeleri daha sonra Demirci pazarını ziyaret etti. Pazar esnafı kendilerini ziyaret eden bakanlara Demirci´ye özgü meyve ikramında bulundu.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”