SİYASET

SİYASET Haberleri

BAKIRLIOĞLU İLK ALTIEYLÜLE KONUŞTU

BAKIRLIOĞLU İLK  ALTIEYLÜLE KONUŞTU

Akhisar Altıeylül Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Semih Gürmen ve köşe yazarı Süleyman Kollu´nun sorularını cevaplayan Bakırlıoğlu seçim çalışmaları ve yemin töreni sürecinde yaşadıklarını anlattı.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ilk kez Akhisar Altıeylül Gazetesine verdiği demeçte Seçim sürecinde yaşadıkları, seçim sonuçları, milletvekilliği ve Muharrem İnce ile CHP arasında yaşanan kurultay polemiği hakkında açıklamalarda bulundu. Bakırlıoğlu Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine hukuken ve fiilen hazır olmadığımızı iddia etti.

Akhisar Altıeylül Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Semih Gürmen ve köşe yazarı Süleyman Kollu´nun sorularını cevaplayan Bakırlıoğlu seçim çalışmaları ve yemin töreni sürecinde yaşadıklarını anlattı.

MECLİS KÜRSÜSÜNDEN SESLENMEK GÜZEL BİR DUYGU

Bakırlıoğlu;? Hiç alışkın olmadığımız bir tempodayız. Ama alışacağız. Yeni bir  sistemle meclis yeni bir görev üstlenecek. Kısa ama çok yoğun bir seçim temposu oldu. Mazbatamızı aldık ve yemin töreni gerçekleştirdik. Gazi bir meclisimiz var ve oranın ambiyansı çok farklı. Kurtuluş savaşını idare etmiş, Cumhuriyeti kurmuş. Dünyada eşi benzeri olmayan bir olay. Bu meclis çatısı altında Manisa´yı Akhisar´ı temsil etmek bizim için önemli. Genel kurula girince fazlaca duygulanacağımı tahmin etmiyordum. Yemin ettiğim zamanki o his çok farklı. Daha önce toplum önünde konuşma yapmış biri olarak o kürsüden seslenmek güzel bir duygu. Bu duyguyu bana yaşattığı için partime, seçmenlere, herkese çok teşekkür ediyorum. Sorumluluğumuz çok fazla. Şimdiye kadar bize güvenenleri biz mahçup etmedik.  Bundan sonrada mahçup etmeyeceğiz. Kendimize, arkadaşlarımıza, örgütümüze güveniyoruz?dedi.

BUNU ÖNGÖRÜYORDUK

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendiren Bakırlıoğlu; ?Muharrem İnce´nin CHP´den daha fazla oy alacağını ön görüyorduk.  Bizim seçim çalışmalarımız diğer seçim kampanyalarından farklıydı. İnce, ilk günden parti rozetini çıkartıp Türk bayrağı rozetini taktı. Ve söylediği şey  herkesin Cumhurbaşkanı olacağı şeklindeydi. Bu da halkta karşılık gördü. Türkiye´de hemen hemen her kesimin oyunu alabilmiş bir isim oldu. Ama ne yazık ki ikinci tur için yeterli olmadı? dedi.

KURULTAYI KONUŞMAK ÇOK ERKEN
Chp´de değişim olayına farklı açıdan baktığını ifade eden Bakırlıoğlu; ? Kişiler üzerinden tartışma yapmak bizi yanlış yerlere götürür.  Bu tartışma çok erken başladı. İl ve ilçelerde danışma kurulu toplantılarını bu tartışmalardan dolayı yapamadık . Bir anda olağanüstü kurultay çağrıları yapılması bana göre yanlış oldu. Olağan üstü kurultayın ne şekilde toplanacağı bellidir. Delege çoğunluğunun salt çoğunluğu oy verirse o zaman olur ve örgütün bu kararına bizim diyecek bir lafımız olmaz.? Şeklinde konuştu.

AKHİSAR İÇİN BİRBİRİMİZE OMUZ VERİRİZ
Akhisar´dan farklı iki partiden vekil olmasını değerlendiren Vehbi Bakırlıoğlu Akhisar ve Manisa ile ilgili konularda  kendisi gibi Uğur Aydemir´in de olumlu yaklaşacağına inandığını belirtti.  Bakırlıoğlu; Seçim çalışmaları sürecinde gittiğim ilçe ziyaretlerinde belediye başkanlarına ben parti gözetmeksizin ben manisa milletvekliyim dedim. Ve herhangi bir sorunda ben siyasi parti olarak ayırmadan sizinle çalışmaya hazırım. Akhisarla ilgili her konuda uğur beyle çözümün bir parçası olmaya hazırım. İnanıyorum ki Uğur Bey de aynı histedir.  Biz chp olarak seçim bildirgemizde ne yazıyorsa onu yasalaştırmak için mücadele vereceğiz. Biz  24 Haziran öncesinde Türk halkına Manisa Halkına Akhisarda yaşayan insanlara  ne sözü verdiysek  onların hepsini  Mecliste yasalaştırmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. ?dedi.

ZEYTİNE PRİM DESTEĞİNİ SAVUNACAĞIZ

Bizim seçim vaadlerimiz arasında  zeytinin tanesine pirim desteği vardı bizim vaadlerimizin arasında seçim öncesi  mesala?Ugur Beyden ben onu beklerim.Yani yapmış olduğumuz  kanun tasarısında kanun teklifinin altında onun da imzasını görmek isterim.  Nasıl olsa oda Akhisar´da yaşayan Manisa Milletvekili . Bu bizim partimizin sorumluluğunda olan bir olay değil Akhisarda on binlerce zeytinci aile var,  hem Akhisardaki Zeytinci ailelere nefes aldıracak hem Akhisar ekonomisine katkı sağlayacağı böyle bir konuda  Uğur Bey´in imtina edeceğini ben zannetmiyorum.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI BİZE YAKIN

2014 seçimlerinde çok az farkla belediye başkanlığını kaybetmiş olmanın kazandırdığı tecrübeyi iyi değerlendireceklerini belirten Bakırlıoğlu  bu seçimde iyi bir planlama ve sıkı bir çalışma ile belediye başkanlığını CHP´nin kazanacağını savundu. Bakırlıoğlu ; ?Biliyorsunuz ben geçen yerel seçimlerde  30 mart 2014 yerel seçimlerinde Belediye başkan adayı idim. Yaşamış olduğumuz bir süreç var ve kazanamadığımız seçim var sonuç itibariyle.  Ve bizim bunlardan çıkartmış olduğumuz çok dersler var. Hem örgüt olarak hem de benim kişisel olarak  bu geçirmiş olduğumuz süreçten sorumluyum. Çıkartmış olduğumuz çok dersler var. İyi yaptığımız şeyler var onları biliyoruz  onları devam ettireceğiz,  hatalı yaptığımız şeyler var  geçen seçimlerde bizim en büyük sıkıntılardan bir tanesi örgütsel dökümü tam anlamıyla sağlayamamıştık. Aday belirleme sürecinde başlayan sıkıntılı bir süreç vardı  biz o süreci sağlıklı bir şekilde yürütemedik. Burada benim ve herkesin sorumluluğu vardır. Bu sefer geçmişte yaşamış olduğumuz bu sıkıntıları   önümüzdeki süreçte rehberimiz olacak.  Bu tecrübelerimiz ışığında öncelikle bizim yapmamız gereken örgütsel  bütünlüğümüzü kaybetmemek. Bütün üye delege aday adaylarımız ile hep birlikte yola çıkarsak biz önümüzdeki süreçte CH P´nin Akhisarda Belediyeyi kazanacağına inanıyoruz biz? diyerek Mart 2019´u işaret etti.

MECLİSTE ODAMA ÜÇ FOTOĞRAF ASACAĞIM

Mecliste oda sayısının , genel kurulda koltuk sayısının 550 olması bile yeni sisteme hazır olmadığımızın işareti diyen Bakırlıoğlu, şans eseri kendisine düşen odada iki gün misafir gibi kaldığını ifade etti. Bakırlıoğlu Meclisteki odasına kendisinde çok önemli yeri olan iki fotoğrafı ve Atatürk´ün çok özel bulduğu bir fotoğrafını asacağını ifade etti.

Bakırlıoğlu, seçim çalışmaları sırasında,  ziyarete gittiği onlarca yüzlerce insanın elini omuzuna koyarak desteklemesi sırasında giydiği beyaz bir gömleğin omuzunda oluşan lekenin çok anlamlı olduğunu, bunun fotoğrafını odasına asacağını, bu insanların verdiği destek ve gösterdikleri hoşgörüyü unutmayıp sorumluluğu omuzunda hissedeceğini belirtti.

Kendi köyünde seçim çalışması sırasında çok duygusal anlar yaşadığını ve bu sırada yakınları, akraba ve köylüleri ile çekilen bir fotoğrafı da nereden geldiğini unutmamak için seçtiğini belirtti.

Atatürk´ün Ankara yakınlarında  bir ziyareti sırasında deve kervanındakilerle onların gözünün içine bakarak sohbet yaptığı esnada çekilen fotoğrafını da çok beğendiği için odasına asacağını ifade etti.

İLK MÜLAKATIM ALTIEYLÜL İLE OLDU

Altıeylül gazetesine bu mülakat için çok teşekkür ederek  Milletvekili seçilmesinden sonra basına verdiği ilk mülakatın Akhisar Altıeylül Gazetesiyle olduğunu belirten Bakırlıoğlu; ?Basın kuvvetler ayrılığında, yasama, yürütme ve yargının yanında dördüncü güçtür. Türkiye´nin içinde bulunduğumuz zamanda maalesef birçok gazetesinin yanlı olduğuna işaret ederek, mutlaka tarafsız ve doğru haberi yapan gazetelere ihtiyacımız var. Altıeylül gazetesini uzun zamandan beri abonesiyim ve iyi takip ediyorum. Doğru, tarafsız ve objektif haberciliğinizden dolayı kutluyor, başarılar diliyorum? dedi.


Haber Kaynak : Şerife Kandemir


DUTLULU 'SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE' DİYOR

O MAHALLELRE YENİ KREŞLER VE SAĞLIK OCAKLARI GELİYOR

ÖMER İŞÇİ'DEN EFENDİ-CUMHURİYET DOĞAL YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’A YENİ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ GELİYOR

BAŞKAN DUTLULU’DAN GENÇLERE DÜĞÜN SALONU MÜJDESİ

BAŞKAN DUTLULU’DAN 3 MAHALLEYE KREŞ MÜJDESİ

AKHİSAR’A ATATÜRK ANI EVİ AÇILACAK