BAKIRLIOĞLU; ?LGS MAĞDURU ÖĞRENCİLER İÇİN NE YAPILACAK??

BAKIRLIOĞLU; ?LGS MAĞDURU ÖĞRENCİLER İÇİN NE YAPILACAK??

LGS yerleştirmelerinde yaşanan sorunları ve mağdur öğrencilerin durumunu gündeme getiren CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU, AKP Hükümetlerinde göreve gelen her Milli Eğitim Bakanı döneminde eğitim sistemi ile birlikte liseye geçiş sınavları

 

LGS yerleştirmelerinde yaşanan sorunları ve mağdur öğrencilerin durumunu gündeme getiren CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU, AKP Hükümetlerinde göreve gelen her Milli Eğitim Bakanı döneminde eğitim sistemi ile birlikte liseye geçiş sınavları ve öğrenci yerleştirme sistemlerinin defalarca değiştirildiğini ve her defasında on binlerce öğrencinin mağdur edildiğini söyledi.

Milli, Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK´a soru önergesi veren Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU, önergesinde Mağdur öğrenciler için ne yapılacağını ve Bakanlık olarak LGS sınavı ve yerleştirmelerine ilişkin yaşanan sorunlarla ilgili bir inceleme raporu hazırlanıp hazırlanmadığını sordu

Önergede; ?Yeni sistemi uygulamakla görevli Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu ve görevden alınan Müsteşar Yardımcısı Muhterem KURT´un açıklamaları ise yaşanan sorunların bakanlıktan kaynaklandığı iddialarını güçlendirdiği belirtilmektedir. 

Eski Müsteşar Yardımcısı Muhterem KURT´un ?algoritma değişikliği nedeniyle öğrencilerin yerleştirilemediğinin? ve ?kamu zararı oluşmasın diye 20 gün bas bas bağırdım´ sözleri basında yer almıştır.

Uzmanların görüşü alınmaksızın getirilen yeni sistemin yarattığı mağduriyetler, yerleştirme sonuçlarıyla da somutlaşmış oldu.

Bu durum öğrenci ve velilerin endişelerini daha da artırmıştır.

Öğrenci ve velilerin sorularına yanıt bulacağı, tatmin edici bir açıklama yapılmaması sorunun gelecek yıllarda da devam edeceği endişesi yaratılmaktadır.? ifadelerine yer verdi.

Ayrıca geçen yıllarda TEOG puanı ile evlerinden uzakta hatta başka ilçelerde okumak zorunda kalan öğrencilerin yeni sisteme göre nakillerinin yapılması gerektiği de dile getirildi.

CHP Milletvekili BAKIRLIOĞLU; ?Devletin görevi geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eşit eğitim fırsatından yararlanabilmesi, her öğrencinin istediği bir eğitimi almasını sağlamak ve ATATÜRK´ün öngördüğü gibi, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir nesil yetiştirmek.? olduğunu sözlerine ekledi.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


İL GENELİNDE OKUL PANSİYONLARINDA DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

AKHİSAR KENDİN YAP ATÖLYESİ UNUTULMAZ BİR KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

AKHİSAR’A YENİ MESLEK LİSESİ KAZANDIRILIYOR

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLI OKULLARA ZİYARET

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ERDEM YIRCALI ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HUKUK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRÜ'NDEN AKHİSAR ZİYARETİ

YAPIMI VE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN OKULLAR YERİNDE İNCELENDİ