BAKIRLIOĞLU,BAKIR GÖLETİNİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

BAKIRLIOĞLU,BAKIR GÖLETİNİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu,Bakır Göleti´ndeki sulama sorununu meclis gündemine taşıdı.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu,Bakır Göleti´ndeki sulama sorununu meclis gündemine taşıdı.

İhale aşamasından başlayarak yapımı tamamlanıncaya kadar bir çok aksaklıklarla karşılaşılan Bakır Göleti sorununu Meclis gündemine taşıyan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, topraklarını su ile buluşturamayan çiftçilerin sorunlarına dikkat çekti.

Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´nin yanıtlaması için Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

Soru önergesinde: ?Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü ?nce 10.08.2007 tarihinde Açık İhalesi yapılan Manisa-Kırkağaç Bakır Göleti ve Sulaması İnşaatı´nın,   DSİ 2. Bölge kayıtlarına göre 31.12.2008 tarihinde işletmeye alındığı ve 1420 dekar alanın sulanabildiği belirtilmektedir. 

Ancak ihale aşamasından başlayarak yapımı tamamlanıncaya kadar birçok aksaklıklarla karşılaşılan gölette çatlaklar oluştuğu ve tamir edildiği bu tamirat sırasında sulama borularının betonla doldurulduğu iddia edilmektedir.

Yapıldığı günden bu yana su tutma sorunu yaşanan,  sorunun giderilmesi için regülatör tesisleri ilave edilen, buna rağmen yeterli su tutma kapasitesine ulaşamayan ve tarımsal sulama yapılamayan gölet,  topraklarını su ile buluşturmak üzere sabırsızlanan çiftçilerimizi hayal kırklığına uğratmıştır.?dendi.

Göletin yapımı ve tamiratları aşamasındaki yanlışlara dikkat çeken ve yüksek maliyetlere değinen Bakırlıoğlu, bu göletten tarımsal sulama yapılıp, yapılamayacağını, ve çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda başka bir gölet projesi olup olamadığını sordu.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


BESİM DUTLULU MAZBATASINI ALDI

BAKIRLIOĞLU; “VATANDAŞ ENFLASYONA YETİŞEMİYOR”

MİLLETVEKİLLERİ VE BAŞKAN ADAYLARI OYUNU KULLANDI

ÖMER İŞÇİ’YE OLAN SEVGİ ÇINARLIKAPI’YA SIĞMADI

DUTLULU 'SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE' DİYOR

O MAHALLELRE YENİ KREŞLER VE SAĞLIK OCAKLARI GELİYOR

ÖMER İŞÇİ'DEN EFENDİ-CUMHURİYET DOĞAL YAŞAM ALANI MÜJDESİ