BAKIRLIOĞLU,?SOFRALIK ZEYTİNE PRİM VERİLMELİ?

BAKIRLIOĞLU,?SOFRALIK ZEYTİNE PRİM VERİLMELİ?

Manisa bölgesinde zeytin hasadının başlaması nedeniyle basın açıklaması yapan CHP´nin çiftçilikle uğraşan Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU sofralık zeytine pirim verilmesinin artık zorunluluk olduğunu, zeytinyağına verilen pirimin ise arttırılması ger

Manisa bölgesinde zeytin hasadının başlaması nedeniyle basın açıklaması yapan CHP´nin çiftçilikle uğraşan Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU sofralık zeytine pirim verilmesinin artık zorunluluk olduğunu, zeytinyağına verilen pirimin ise arttırılması gerektiğini dile getirdi.

Maliyet Arttı, Fiyat Geriledi

Hasadın başlamasıyla tüccarın zeytin alımına başladığını fakat piyasada oluşmakta olan fiyatların zeytin üreticisi için umut vaat etmediğini belirten Manisa Milletvekili Vehbi BAKIRLIOĞLU açıklamasında; ?Artan maliyetler yüzünden üretici topladığı zeytini 2,5 liraya maletmiştir.Bu gün Domat zeytinin fiyatıda ortalama 2.5 lira dolayındadır.

Zeytin üreticisinin maliyetleri bir sene içerisinde katlanarak artmış olmasına rağmen, bu yılki zeytin fiyatı, beş yıl önceki seviyelere ne yazık ki ulaşamamıştır.

Çiftçi yine vahşi piyasa koşullarına mahkum edilmiştir. Bu durumda zeytincimizin hasattan sonra borçlarını ödeyebilme, ailesinin geçimini sağlayabilme ve bahçesini gelecek yıla hazırlayacak bakımını yapabilme şansı yoktur.?

AKP Çiftçinin Yüzünü Hiç Güldürmedi

?AKP´nin yanlış politikaları yüzünden çiftçinin yüzü yıllardır hiç gülmemiştir. Üç ayda bir açıklanan ekonomik büyüme rakamlarında tarım sektörünün küçüldüğü görülmektedir.

Günümüzde zeytinciliğe gereken destek verilmemiştir. Bu nedenle zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin kazançları azalmış, ihracat rakamları son yıllarda düşüş göstermiştir.?

Sofralık Zeytine Prim Verilmeli

?Yapılması gerekenler bellidir. Sektörün bütün paydaşlarının üzerinde fikir birliğine vardığı ve yıllardır dile getirdiği fakat bir türlü atılmayan adımlar, en kısa zamanda bir bir atılmalıdır.

Öncelikle sofralık zeytine de prim desteği verilmelidir. Zeytine kilogram başına 1 lira, zeytinyağına 3 lira destek verilmelidir. Bu amaçla hazırladığım ve Meclis Başkanlığına sunduğum Kanun Teklifimiz önemli bir gündem haline gelmiştir.

Çünkü zeytin üreticilerimizin böyle kötü sezonlarla gelecek yıllarda daha sık karşılaşacağı artık kaçınılmazdır.

Marmara Birlik 180 kalibre zeytini 9 lira 80 kuruştan, 410 kalibre zeytini 4 liradan alacağını açıklamıştır.

Fakat Akhisar yöresinde aynı kalibre zeytin fiyatları birliğin açıkladığı fiyatın neredeyse yarısı kadardır.

Bu durum çiftçinin, üreticinin kooperatifler, birlikler kurarak örgütlenmesinin ne kadar önemli göstermektedir.?

Zeytin ve Zeytinyağında Dünya Markası Olmalıyız

?Ayrıca bu kadar değerli bir hazineyi kaliteli üretim ve ihracat olanakları geliştirilerek değerlendirmek zorundayız. Türkiye olarak dünya piyasalarında markalı, ambalajlı olarak yer alabilmemiz için öncelikle ülke imajı ve tanınan marka yaratmamız gerektiği ifadelerine yer verdi.?

Zeytin Üreticisinin Meclisteki Sesi Olacağım

?Zeytin üreticisi bir Milletvekili olarak, çiftçimizin Meclisteki sesi olacağım.?diyen CHP Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU, zeytin sezonunun bereketli olması temennisiyle vatan ve toprak sevgisiyle her koşulda üretmeye devam eden cefakar çiftçilere ürünü bol ve kazancı bol bir sezon diledi.


Haber Kaynak : haber merkezi


MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ