Balkan Göçmenleri Ata Topraklarında Sünnet Şöleni Düzenleyecek

Balkan Göçmenleri Ata Topraklarında Sünnet Şöleni Düzenleyecek

Akhisar Balkan Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve yönetimi geçtiğimiz ay Ata topraklarına ziyarete gitmişlerdi.

Akhisar Balkan Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve yönetimi geçtiğimiz ay Ata topraklarına ziyarete gitmişlerdi. Ata topraklarından dönen Dernek Başkanı Tunay Gül, Başkan yardımcısı ve Karabulutspor başkanı Hakan Çalışkan dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyerek 27 Haziranda Ata toprakları Makedonya´da düzenleyecekleri ve 8 gün sürecek olan Sünnet Şöleni hakkında Dernek yönetimi ve üyelerini bilgilendirdi. Bu Sünnet Şöleni birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirilecek, diyen Gül sözlerine şöyle devam etti;  ?Ata toprakları Makedonya´ya yapılan ziyaretin amacı 27 Haziran´da nasipse yapılması planlanan 8 gün sürecek olan ziyaretimizin içinde 29.07.2017 tarihinde gerçekleştirmek istediğimiz sünnet şöleni ve yardımlaşmanın çalışmalarını yerinde tespit ve organizasyonudur. Bu konuda bizlere destek olan herkese şimdiden teşekkürlerimi sunarım. Bizzat şahsım Başkan yardımcım Hakan Çalışkan, Yönetim kurulu üyem Şaban Kılavuz, Dernek kurucu üyem Ömer Kılavuz,  Dernek üyelerim Sayın Yalçın Çalışkan ve Yakup Saygılı hocamla yapılan bu ziyarette bizlere yardımlarını esirgemeyen Değerli yazarımız İlber Şiyak, Ahmet Kıran, Naci Butel, Tahir Elçi ve Süleyman Yakup kardeşime buradan teşekkür ediyorum. Yapılan görüşmelerin başında Makedonya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Müsteşar ile yapılan görüşmede Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği olarak talep ve isteklerimizi sırasıyla dile getirdik. Taleplerimizin en başında resmi anlamda ilk defa çifte vatandaşlık hakkımızı neden istediğimizi anlatma imkânı bulduk. Bu hak sahibi biz ve atalarımızın Makedonya hükümetinden herhangi bir maddi talep olmadığını buraya yapılacak ziyaretlerdeki çekilen sıkıntılardan bahsettik. İzmir Üsküp arası direkt uçuş konusunda havayollarıyla resmi bir yazı talep ettik.     Makedonya´daki ticari girişim ve kolaylıkların getirilmesi gerektiğini ilettik.

Bakanlıkça bizlerin bu sorularına cevaben özelikle çifte vatandaşlık konusunda kendilerine taleplerin çok olduğunu fakat mevcut bir hükümet kurulamadığından dolayı bu önemli konuyu görüşemediklerini hükümetin kurulur kurulmaz bu önemli talep ve gündemi ele alacaklarını özelikle Makedonya´da doğup çeşitli sebeplerle göç edenlerin hakkının öncelikli olacağını fakat mevcut kanun maddeleriyle bunun imkânsız olduğunu sizlerle paylaşmamızı istediler. Makedonya´da arabulucu bazı kişilerin bunu tamamen maddi çıkar elde etmek için bu çalışmayı istismar ettiklerini belirttiler. Bizlerde bunların önüne geçmek amacıyla bir resmi yazı talep edip bu konudaki mağduriyetlerin giderilmesi konusunda fikir birliğine vardık.

Yapılmak istenen ticari faaliyetler konusunda devletin sağladığı imkân ve teşvikleri konusu detaylı biçimde konuşuldu. Türkiye´ye ve sizlere selamlarını söyleyen Sayın Bakanlık yetkililerine teşekkürlerimizi sunarız. Türk Büyükelçisi devlet temsilcimiz Sayın Tülay Erkol Kara hanımefendiyi makamında ziyaret edip bakanlıkça konuşulan konuları resmi anlamda yazı talebinde bulunduk. Kısa süre önce elçilik makam aracına yapılmış olan çirkin saldırıyı kınadık ve geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Sayın Büyükelçimizin sizlere selamlarını getirdik. Yapılması planlanan toplu sünnet şöleninde bir keder olmadığı takdirde kesinlikle katılacağının sözünü aldık. Çifte vatandaşlık konusunda mağduriyetlerin azalması konusunda sizlere ulaştırmak üzere resmi yazı talebinde bulunduk. Kabul edip en kısa zamanda bizlere ulaştıracağını kaydedip kendilerine misafirperverliğinden dolayı teşekkürlerimizi sunup ziyaretimizi sonlandırdık. Yapılan diğer bir ziyaret ise Makedonya Türk Sivil Teşkilatları Birliği (MATUSUTEP)  Sivil Toplum Örgütü Genel Başkanı Hüsrev Emin´le bir araya geldik. 29 Haziran´da yapılması planlanan sünnet şöleni hakkında yapılacak olan organizasyonları anlattık, kendileri üzerlerine düşen ne varsa yapılması gerekenleri yapacaklarını ve bizzat bu birlik beraberlik dayanışmasında bizlerle olacaklarını beyan ettiler. Kendilerine teşekkürlerimizi sunarız. İştip Müftü yardımcısı Sayın Nuri Recep hocamızla görüşüp yapılacak etkinlik hakkında sohbetler ettik. Kendisinin selamlarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Radoviş bölgesinde öğretmenlik yapan Sayın Hamdi Hasan hocamızla buluşup yapılacak sünnet şöleni ve dayanışmanın çalışmalarına ve organizasyonuna başladık. Köy muhtarlarıyla ve köy sakinleriyle yapılan görüşmelerde gerekli tüm hazırlıkları tamamlayıp anavatan Türkiye´ye geldik.

 Evet, Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği olarak yardımlaşmayı ve dayanışmayı mahallelerimizde yönetime geldiğimiz ilk günden itibaren prensip edindik. Gerek okuyan ihtiyacı olan çocuk ve gençlerimize maddi destek, gerek özelikle bayramlarda ihtiyacı olan ihtiyaç sahiplerine erzak, gerek giyim konusunda desteklerimizi ve yardımlarımızı ulaştırdık. Tabi ki biz göçmenlerin benimsediği bir düşünce olan bir elin verdiğini diğer elin görmemesi gerektiğini gerek basın yoluyla gerek sanal ortamda rencide olurlar düşüncesiyle paylaşmadık.

 Yapılacak olan ata topraklarındaki bu yardımlaşmayı da yine aynı şekilde Akhisar´daki ihtiyacı olan aile ve çocuklarla birleştirip yardım ve desteklerimizi bir kat daha arttırarak siz değerli yönetim kurulum, dernek üyelerim ve hayırseverlere siz değerli basın mensubu üyeleri aracılığıyla paylaşmak istiyorum. Her zaman her konuşmada bahsettiğim gibi bizler çok güzel şartlarda yaşam sürdürüyoruz çok şükür. Ata topraklarımızdaki kardeşlerimiz, akrabalarımız gerçekten çok zor şartlarda yaşamlarını sürdürmekte, bizler bizzat gidip gördük. İşte bu yüzdendir ki oradaki soydaşlarımıza yardım ve destek zamanıdır. Tüm göçmenlere sesleniyorum gerek Anavatanda gerek Ata toprağında bu etkinlikleri bu güzellikleri gelin hep beraber inşa edelim. Bir olalım birlik olalım. Yapılan bütün çalışmalar, etkinlikler bizler ve mahallemiz için 2 fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ile tüm göçmenleri Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği çatısına bekliyorum. Herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunar, ayağınıza yüreğinize sağlık. Yapacağımız hayırları Allah kabul etsin. Ata topraklarımızdaki sünnet şöleni için kayıtlarımız devam ediyor kayıt olmak isteyenler bir an önce kayıtlarını yaptırsın? dedi. Basın açıklamasından sonra Dernek Başkanı ve Yönetimi Dernek görevlisi Saadettin Yolcu ve dernek yönetiminde ve üyeliğinde bulunan Derneğin Kadın Kolları temsilcisi olan Dilek Gürsel´e jest yaparak doğum günleri olması nedeni ile yaptırdıkları pastayı kestiler. Gül her iki arkadaşı ve yönetim kurulunun doğum gününü kutlayarak nice seneler mutlu yıllar diledi.  Buradaki toplantıda ata topraklarındaki sünnet şöleni için ilk bağışı da 2500 TL İle Ömer Kılavuz yaptı.

 


Haber Kaynak : erhan çelik


KUMAR OYNAYAN 5 KİŞİYE 38 BİN LİRA CEZA

AKHİSAR BELEDİYESİ 2021 ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İSTANBUL´A KAR NASIL YAĞAR

AK PARTİ MANİSA İL KONGRESİ PAZARTESİ

Dijital Tarım Pazarına (Ditap) Kaydınızı Mutlaka Yaptırın!

COVİD-19 DENETİMLERİNDE 182.478 TL CEZAİ İŞLEM