Basın mensupları Selçuk Özdağ´ın iftar konuğu oldu

Basın mensupları Selçuk Özdağ´ın iftar konuğu oldu

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa merkez ve ilçelerinde görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa merkez ve ilçelerinde görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Manisa Öğretmenevi´nde gerçekleştirilen iftar yemeğine Özdağ´ın yanısıra Türkiye Gazeteciler Federasyonu Üst Kurul Delegesi, Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen, Dernek Yöneticileri, basın mensupları ve köşe yazarları katıldı. Milletvekilliğine başladığı 2011 yılından bu yana gösterdikleri ilgi ve yaptıkları haberlerden dolayı basın mensuplarına teşekkür etti.

Manisalı basın mensupları AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ´ın iftar konuğu oldular. Basın mensuplarına Milletvekilliği görevini sürdürdüğü 7 yıllık süreç içerisinde ilkeli, objektif gazetecilik yaptıkları için teşekkür eden Özdağ, ?AK Parti´de 2011 yılında 5. sıra 7 Haziran 2015 seçimlerinde 3. sıra 1 Kasım 2015 seçimlerinde 1. sıra Milletvekilliği yaparken aynı zamanda 10 ay boyunca Genel Başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Çeşitli komisyonlarda Başkan ve Başkanvekilliği görevlerinde bulundum. En son olarak 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi Araştırma Komisyonunda Başkanvekilliği görevini yerine getirdim. Siyasetin okulu yok bu nedenle siyaset yaparken insanların hataları olabilir bu nedenle 26 yıllık siyasi hayatımda ve 7 yıllık AK Parti Milletvekilliği süreci içerisinde öncelikle basın mensuplarıyla dostane ilişkiler kurmaya gayret gösterdim. Bu süreç içerisinde de hem Türkiye gündemini yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundum. İnandıklarımı ise parti içerisinde daima söyledim ve savundum. Parti içi demokrasiyi çalıştırdım ama parti içi disipline de dikkat ettim? diye konuştu. 

BİZİM KÜRTLERLE DEĞİL SİYASİ KÜRTÇÜLERLE SORUNUMUZ VAR

Türkiye´nin önemli meseleleri olduğunu kaydeden Özdağ, ?Bizim Kürtlerle hiç bir problemimiz yok. Kürtler Malazgirt´ten bu yana bizim kardeşlerimiz. Ama PKK ve siyasal Kürtçülük sorunu var. Bu sorunlara karşı herkesin dikkatli olması gerekiyor. Bu sorun bir yandan tarihsel süreç içerisinde Türkiye´nin iç dünyasında yaptığı yanlışlıklardan dolayı ortaya çıktı. Bir diğer yandan da dış güçlerin bu konudaki kirli senaryolarından dolayı oluştu. Ama yine görüyoruz ki ülkenin başına bela olan bunların siyasi uzantıları yine Meclis´te olacak? dedi.

CUMHURİYET´İN DEMOKRASİYLE TAÇLANDIRILMASI GEREKİYOR

?Türkiye´nin Cumhuriyetle birlikte demokrasiyi taçlandırılması gerekiyor? diyen Özdağ, ?Cumhuriyet bizim rejimimizin adı ve bu rejim hiç değişmeyecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Fatih Sultan Mehmet Han gibi, Kanuni gibi güçlü bir devlet adamı, lider ve kurucu iradeydi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´le birlikte Türkiye Cumhuriyeti devleti kuruldu ve rejim olarak Cumhuriyeti seçtik. Ama bu Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak hepimizin görevi olmalı. Öncelikle siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlara bu hususta çok önemli görevler düşüyor. Bizim mutlaka devletimizi liyakat ve ehliyetle buluşturmamız gerekiyor. Ne kadar çok liyakat ve ehliyetle buluşturursak o devlet o kadar güçlü olur. Bir devlette liyakat ve ehliyet esasına dayalı olarak görevler takdim edilirse o devlet içerisinde huzur artar. Bir devlette ne kadar çok kişi ?bu devlet benim´ diyorsa o devlet o kadar güçlüdür. Ama bir devlette ne kadar çok kişi ?bu devlet benim değil´ diyorsa o devlet zayıflar? dedi.

HUKUK KİMSENİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLDİR

?Hukuk kimsenin arka bahçesi değildir. Devletin bu milleti daha çok hukukla buluşturması gerekiyor? diyen AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?Hukuk sadece ve sadece objektif kararlar vermeli. Onun için adalet meclisinin gözleri kapalıdır. Onun için elinde bir terazi vardır doğru kararlar vermek için. Gözleri kapalıdır kimsenin etnisitesine, mezhebine, ırkına, dinine, cinsiyetine bakmadan karar vermelidir? ifadesinde bulundu.

SİYASETE DEVAM EDECEĞİM

Manisa´da ofisinin bulunduğunu ve siyaset yapmaya devam edeceğini belirten Özdağ, bu dönem aday gösterilmemesiyle ilgili olarak şöyle konuştu: ?Genel merkezimiz böyle uygun gördü. Bu doğru bir karar mıdır, doğru bir karar değildir. Çünkü neden; çalışkanlıksa çalışkanlık, liyakat ise liyakat ehliyetim var. Eğer ofis ise benim ofisim var. Eğer genel siyaset yapmak, kürsülere çıkmak, komisyonlarda konuşmak, 100´ün üzerinde ulusal kanala çıkıp konuşabilmek... Kaç milletvekili ulusal kanallara davet edilir? Ben onların içerisindeyim. Çok az milletvekillerinin arasındayım. Her ay yapmış olduğum faaliyeti basın mensupları, stk´lar, teşkilatlar ve muhtarlarla paylaştım. Dolayısıyla böylelikle denetim mekanizmasını her ay kendim çalıştırdım. Buna rağmen şu an listede olmama durumumu ise saygı ile karşılıyorum. Genel merkezin ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın kararı böyledir. Siyasette bugünü konuşmak yerine yarınlara bakmak gerekir. Milletvekili Aday listesinde yokum diye hizmet etmeyi bırakmadım. En son olarak sözümün takipçisi olarak Gördes Akpınar mahallesine çok amaçlı salon kazandırılması için bir hayırsever bularak bu sözümün arkasında durdum. Benim yaşım 59. Siyaset yapmaya devam edeceğim. İnandıklarımı, tecrübelerimi yine aktarmak istiyorum. Milletime hizmet etmek istiyorum. Bunu siyaset sahnesinde yapabilirsem, siyaset sahnesinde yapmaya devam edeceğim. Yapamazsam akademisyen olarak devam edeceğim. Manisalılara çok teşekkür ediyorum. Manisalılar her seçimde beni bağrına bastı. Ben de bu şehre hep borcumu ödemeye çalıştım.?

DEMOKRASİLERDE MİLLET NE DERSE O OLUR

Ülkü Ocaklarında yetiştiğini Büyük Birlik Partisi ve AK Parti´de siyaset yaptığını kaydeden Özdağ, ?80 döneminde 7 yıl cezaevinde kaldım. Kadim dostum rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile 17 yıl birlikte siyaset yaptım. Sayın Yazıcıoğlu Büyük Birlik Partisi´nin Genel Başkanıyken uzun bir süre ben de Genel Başkan Yardımcısıydım. Yazıcıoğlu çok yiğit ve cesur bir siyasetçiydi. Ölümünün ardından siyaseti bırakmıştım. 2011 yılında Sayın Bülent Arınç´ın daveti, Sayın recep Tayyip Erdoğan´ın teveccühüyle AK parti´de siyaset yapmaya devam ettim. Milletvekilliği yaptım 7 yıl içerisinde teşkilat mensuplarımız her an bizimle oldular ve destek verdiler. Eğer Milletvekili olmuşsam öncelikle teşkilatlarımızın büyük payı vardır. AK Parti´den Milletvekili seçildim ama hiç bir zaman siyasi ayrım gözetmedim. Tüm Manisa´nın ve Türkiye´nin Milletvekili olmaya büyük gayret gösterdim. Allah nasip ederse hedefimiz, 24 Haziran akşamı parlamentoda çoğunluğu sağlayabilmek, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ı yeniden Cumhurbaşkanı yapabilmek. Bunun için gayret sarf edeceğiz. Demokrasilerde millet ne diyorsa ona saygı duyacağız? dedi.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


BESİM DUTLULU MAZBATASINI ALDI

BAKIRLIOĞLU; “VATANDAŞ ENFLASYONA YETİŞEMİYOR”

MİLLETVEKİLLERİ VE BAŞKAN ADAYLARI OYUNU KULLANDI

ÖMER İŞÇİ’YE OLAN SEVGİ ÇINARLIKAPI’YA SIĞMADI

DUTLULU 'SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE' DİYOR

O MAHALLELRE YENİ KREŞLER VE SAĞLIK OCAKLARI GELİYOR

ÖMER İŞÇİ'DEN EFENDİ-CUMHURİYET DOĞAL YAŞAM ALANI MÜJDESİ