Başkanlık Adayı Sabahattin Sakallı’dan Basın Açıklaması

Başkanlık Adayı Sabahattin Sakallı’dan Basın Açıklaması

İYİ Parti Akhisar İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayan Sabahattin Sakallı yazılı basın açıklaması yaptı.

Sakallı’nın yaptığı yazılı açıklama da şu ifadeler yer aldı:

“Saygı değer Akhisar halkımız, değerli basın mensupları;

İnsan onurunu korumak ve yüceltmeyi siyasetinin temeli yapan partimizin Akhisar İlçe Teşkilatı Kongresine gittiğimiz bu süreçte yol arkadaşlarım ve ekibimle geçtiğimiz haftalarda iptal edilen delege seçimlerimizi yeniden yapmak üzere hazırlıklarımıza ara vermeden devam ediyoruz.

Uzun yıllardır üyesi olduğumuz İYİ Parti’nin halk için, halkla beraber siyaset ve hizmet yeri olduğuna inandığımız için ben ve arkadaşlarım gerek delege gerekse başkan adayı olmak için başvurularımızı yaptık. Ama ne yazık ki arkadaşlarımız ile birlikte parti binasında seçimlerin nasıl yapıldığına dair gözlemde bulunmamız engellendi. Bu durum beni ve arkadaşlarımızı derinden yaraladı. Biz parti önünde nöbet tuttuk. Delege müracaatları usulsüz şekilde partiye dilekçe ile müracaat yapılmadan alınmıştır. Bu da gösteriyor ki mevcut yönetim sırf yeniden seçilebilmek için kendilerine yakın delege seçimi yapmak istemiştir.

Seçimde sahte imza kullanılarak oy kullanılmış, blok liste fişi verilmiş, sayım sırasında elektrikler kesilmiş, delege adaylarının  başvurularına rağmen bu kişilerin isminin yer almadığı gibi gerekçeler tespit edilerek tutanaklarda yer almıştır. 

Bu uygulamalar usule ve kanuna uygun değildir, zaten usulsüz ve şaibeli yapılan bu seçim gerek partimiz gerekse Akhisar halkı tarafından tepkiyle karşılanmış, bu tepkiler sonucu Milletvekilimiz ve Genel Başkan Yardımcımız Aytun Çıray Bey İlçemize gelerek yerinde olayı inceleyerek böyle bir delege seçiminin olamayacağını Genel Merkeze rapor etmiştir. Süreci sizlerin de yakından takip ettiğiniz gibi iptal yoluna gidilmiş, yeniden seçim yapılması kararı alınmıştır. Yanlış hesap Ankara’dan dönmüştür.

Yapılan bu hileli delege seçimi ilçe teşkilatımızın yönetimini şaibeli hale getirmiştir. Burada rol oynayan her kim olursa olsun yenilenecek seçimlerde hiçbir şekilde görev almaması, partimizin halk nezdinde umut olması yönündeki güzergahına zarar vermemesi açısından son derece önemlidir. Sorumlu makamı işgal edip, sorumsuzca ve hileli yollara tevessül edenler halkımızın vicdanında zaten mahkum olmuşlardır. Mahkum olan bu şahısların İYİ Parti’nin kaderine yön çizmesine izin verilmemelidir.

Liyakat, ehliyet ve vicdan sahibi insanların yönetime gelmesi noktasında yapılacak yeni bir delege seçiminin öncelikle partimize, Akhisar Halkına ve Türk milletine hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.


Haber Kaynak : haber merkezi


BESİM DUTLULU MAZBATASINI ALDI

BAKIRLIOĞLU; “VATANDAŞ ENFLASYONA YETİŞEMİYOR”

MİLLETVEKİLLERİ VE BAŞKAN ADAYLARI OYUNU KULLANDI

ÖMER İŞÇİ’YE OLAN SEVGİ ÇINARLIKAPI’YA SIĞMADI

DUTLULU 'SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE' DİYOR

O MAHALLELRE YENİ KREŞLER VE SAĞLIK OCAKLARI GELİYOR

ÖMER İŞÇİ'DEN EFENDİ-CUMHURİYET DOĞAL YAŞAM ALANI MÜJDESİ