SAGLIK

SAGLIK Haberleri

BAYRAMDA NASIL BESLENMELİYİZ?

BAYRAMDA NASIL BESLENMELİYİZ?

Mavi Hospital Diyetisyeni A. Nil Kanat ile Kurban Bayramı öncesi Nasıl Beslenmeliyiz? hakkında konuştuk.

Öncelikle güne hafif bir kahvaltı ile başlamaya özen gösterin ve yaz günleri özellikle bol su içerek vücudunuzun susuz kalmasına izin vermeyin diyerek Diyetisyen Kanat sözlerine başladı.
“24 Saat Beklettikten Sonra Tüketin”
“Bayramda kırmızı et tüketiminin miktarı ve sıklığının artmasıyla birlikte kalp damar hastalıkları, diyabet hastaları, hipertansiyon hastaları ve böbrek hastaları risk altındadır. Ancak alınması gereken önlemlerin herkes için geçerli olduğunu unutmayın, bayramda da besin seçimine, porsiyon kontrolüne ve besin gruplarının dengeli dağılımına dikkat edin.” diyerek insanlara uyarıda bulundu. Diyetisyen Kanat mide rahatsızlığı çekenler için ise ; “Özellikle mide rahatsızlıkları çekiyorsanız, eti 24 saat beklettikten sonra tüketin.” dedi.
“Haşlama, Fırınlama Ve Izgara Gibi Yöntemler Tercih Edebilirsiniz”
Etin sağlıklı pişirme yöntemlerini anlatan Diyetisyen Kanat; “Kızartmalardan ve kavurma yerine haşlama, fırınlama ve ızgara gibi yöntemler tercih edebilirsiniz. Etler mangal yapılacaksa; kömürleşecek şekilde kızarmamasına dikkat edin. Kömürleşen etler her zaman kanser riski taşır, aynı zamanda etin ateşe yakın olması B1, B12, folik asit gibi vitaminlerin kaybına yol açmaktadır. Etleri sebzelerle birlikte pişirebilir veya etlerin yanında C vitamininden zengin sebze salata taze sıkılmış meyve suyu tüketebilirsiniz. Etler, C ve E vitaminini içermediği için bu sayede hem sebzelerde bulunan C vitamini ile demirin emilimini arttırmış hem de besin çeşitliliğini sağlamış olursunuz.”
diyerek sözlerini sürdürdü.
“Tekrar Dondurmamalısınız”
Pişirmek için buzluktan çıkarılan etleri, yine buzdolabının alt raflarına indirerek çözdürmeli, çözdürülen eti hemen pişirmeli, tekrar dondurmamalısınız diyerek vatandaşları bilinçlendiren Diyetisyen Kanat bayramların vazgeçilmezi olan tatlı tüketimi hakkında da bilgi verdi.
“Bayram Süresince Diyetlere Dikkat”
Diyetisyen Kanat; “Bayramda aşırı tatlı tüketimi; kalp, böbrek, karaciğer, şeker hastalığı ve yüksek tansiyon rahatsızlığı olan kişilerde sağlık sorunlarına neden olabilir. Bunu önlemek için genel beslenme kurallarına dikkat edilmelidir. Özellikle diyabet, tansiyon, kalp rahatsızlığı, böbrek problemleri olanların ve diyet yapanların bayram süresince diyetlerine dikkat etmeye devam etmeleri çok önemlidir.” diyerek  herkese sağlıklı bayramlar diledi.


Haber Kaynak : Şerife Kandemir


“HAMİLELİKTE KAFEİNDEN KAÇININ”

OSTEOPOROZ HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

DOÇ. DR. İBRAHİM HALİL ÖZDEMİR KALP SAĞLIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

KUT “SİGARA VE ALKOLDEN UZAK DURALIM”

INFLUENZA’DAN KORUNMANIN YOLLARI NELERDİR?

FİZİK TEDAVİ UZMANI KARATAŞ ÖZEL MEDİGÜN AKHİSAR HASTANESİNDE

VEREM HASTALIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER