GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

BİR ARASTA YOK OLUYOR

BİR ARASTA YOK OLUYOR

Akhisar sokaklarında yolunuz ayakkabıcılar çarşısına düştüyse gözünüze muhakkak tenekecilerin olduğu dükkânlar denk gelir.

Çoğumuzun sadece yanından geçtiği haberi bile olmadığı teneke ustalarından Ceyhun Özdamla ile konuşarak mesleğine, geleceğe dair umutlarını konuştuk tenekeciler arastasındaki dükkânında.  Merkez Çarşı 117 sokaktaki dükkânında bir araya gelerek konuştuğumuz Özdamla, konuşmasına kendini tanıtarak başladı. Özdamla; “ 1964 yılında Akhisar’da doğdum. Babam aşçıydı. Ben baba mesleğini değil de bu işe girdim. Temizel’lerin yanında çırak olarak başladım. Ustam el verdi o günden bugüne geldik.” dedi.
“Pandemiden Etkilenmeyen Yok”
İş hayatında her türlü zorluklarla baş eden Özdamla, herkesi etkileyen pandemi dönemi ile ilgili olarak da ” Etkilenmeyen esnaf yok, biz de çok etkilendik, küçük esnaftan büyük esnafa, hiç bir değişiklik yok hala aynı durgunluk devam ediyor. Desteklerden yararlanmadık, bizim mesleğe vermediler. Berberler aldı, bakkallar aldı, camcı aldı, terzi aldı bize yok.  Mesela 600 liraya sobaya sattık şimdi yerinden 900 liraya alıyoruz, tamamen zarardayız, fabrikaların saç üretmemesinden dolayı 20 liraya aldığımız 80 lira oldu. Lehim kalay alıyoruz, 200 liradan şu anda 500 liraya alıyoruz.” dedi.
“Normal Satışlarımızda Durgun”
Sözlerine işlerin durgunluğundan yakınarak devam eden Özdamla; “İnşaat satışlarının durması bizi etkiledi. Malzemeler ikiye üçe katladı normal gün içindeki satışlarımızın durgun olmasıyla da sadece günü kurtarmak için çalıştık. ”dedi.
“Bizim İş Kolu Yok Olacak”
Özdamla; “ Fabrikalaşma ile bütün esnaf zarara uğradık. Böylece küçük esnaf yok olma yolunda ilerliyor. Oğlum benden el aldı. Ve büyük ihtimalle bizim iş kolu yok olacak çünkü çok az kaldı bizim sektörde çalışan. Günü kurtarmak için çalışıyoruz işte. Çırakta kalmadı zaten artık. Okumayanlarda fabrikalarda işe girmek için çabalıyor ve giriyor. Esnafta eleman yetiştirmekte zorlanıyor. Oğlum bu işi yapma kararı almasaydı bizde kalfamız olmadığından dükkâna kilidi vurup kapatacaktık en sonunda.” dedi.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU

NORM ENDER’DEN MANİSA’DA MUHTEŞEM KONSER

MİNİKLER BELEDİYE BAŞKANI OLDU

23 NİSAN’DA ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ