Bülent Sağlam Açıkladı;?ADAYIM?

Bülent Sağlam Açıkladı;?ADAYIM?

Bizim İşimiz: Ceo´luk Yapmak, Vizyon Çizmek, Orkestra Şefliği Yapmak

Akhisar CHP´den Belediye Başkanlığına Aday adaylığını açıklayan Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi üyesi Bülent Sağlam yaptığımız röportajda aday adaylığı sürecindeki vizyon ve misyonundan bahsederek Akhisar´ı daha ileriye taşıyabilmek adına oluşturduğu projelerinden söz etti. Cumhuriyet

Halk Partisi Üyesi Bülent Sağlam Kimdir?

?Akhisar´da doğdum. Evli ve 2 çocuk babasıyım. İlk, orta, lise öğrenimini Akhisar´da tamamladıktan sonra Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsü ?´Fizik, Kimya, Biyoloji´´ bölümünü ve Anadolu Üniversitesi ?´Yerel Yönetimler´´ bölümünü bitirdim. 1978-1980 tarihleri arasında Rize-Kalkandere Lisesinde Fizik öğretmeni, Müdür Yardımcısı ve Müdür Vekili olarak çalıştım. 12 Eylül´den sonra öğretmenlik görevinden istifa ettim. Özel sektör kariyerine 190 ülkede faaliyette bulunan ?´Unilever´´ de çalışarak başladım. 15 sene boyunca Unilever´de satış ve ticari pazarlama departmanlarında yönetici pozisyonlarında görev yaptım.1999 yılında Toprak Holding bünyesindeki ?´Toprak Tüketim Malları Pazarlama ve Ticaret AŞ´de´´ Türkiye´den sorumlu ?´Genel Satış Müdürü´´ , Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ile Toprak Kâğıt Sanayi AŞ´de Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştım.2006 yılında emekli oldum. Emekli olduktan sonra İzmir Konak Belediyesinde Başkan Danışmanı ve Belediye Şirketi olan İZBEL´de Genel Müdür olarak çalıştım.

Akhisar´ın Marka Bir Kent Olması İçin Neler Yapılmalıdır?

2002´den beri aktif siyasetin içerisindeyim. Bu kentte doğan biri olarak insanların bizden beklediği birşeylerin olduğunu düşünerek CHP´den Belediye Başkanlığına aday adayı olmak istedim.2.700 üyeli ?´PROJE AKHİSAR´´ın kurucusu olarak şöyle düşünüyorum; Bizim Akhisar´da Yerel yönetim modeli oluşturmamız gerekiyor. Fakat bu tek bir kişiyle olacak bir şey değil geniş katılımcıların olması gerekiyor. Akhisar gibi büyük kentler artık bir belediye başkanı ve yanındaki yardımcılarıyla yürütülebilecek kadar basit bir yaşam alanları değildir. Bu belediyenin geleceğe taşınması ancak katılımcı demokrasi ve çoğulculukla olabilir. Bu da o kentte yaşayan meslek odalarının, sivil toplum örgütlerinin, muhtarların, halkın, üniversitelerin ve akademisyenlerin bu sürece katılmasıyla gerçekleşebilir. Ancak o zaman kentimizi geleceğe taşıyabileceğimizi düşünüyorum. Bernard Shaw ´un bir sözü var: ?Akıllı insan kendi aklını kullanır, daha akıllı insan başkalarının da aklını kullanır. ?Bizim daha fazla aklı bu sürece katmaya ihtiyacımız var.

Belediye Başkanları Nasıl Bir Yol İzlemelidir?

Belediye başkanlığı park bahçe yol yapmakla olmuyor. Belediye başkanının o kentin bütün dinamiklerini harekete geçirecek vizyon ve misyonda olması gerekiyor. Belediye başkanları bir kentin Ceo´sudur. Belediye başkanlarının bilgi birikimli, vizyonlu, misyonlu olması gerekiyor, kentin tüm dinamiklerini harekete geçirmelidir. Bir nevi bir kentin belediye başkanı o kentin orkestra şefidir. Biz bu Akhisar´ı ekonomik, bölgesel, sosyal, kültürel ve çevresel olarak bölgenin başkenti yapacağız. Bizim işimiz vizyon çizmek, bizim işimiz orkestra şefliği yapmak, bizim işimiz ceo´luk yapmak. Bu gücü kendimde gördüğüm için CHP´den Belediye Başkanlığına aday adaylığımı sundum.?


Haber Kaynak : Şerife Kandemir


KUMAR OYNAYAN 5 KİŞİYE 38 BİN LİRA CEZA

AKHİSAR BELEDİYESİ 2021 ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İSTANBUL´A KAR NASIL YAĞAR

AK PARTİ MANİSA İL KONGRESİ PAZARTESİ

Dijital Tarım Pazarına (Ditap) Kaydınızı Mutlaka Yaptırın!

COVİD-19 DENETİMLERİNDE 182.478 TL CEZAİ İŞLEM