Çağlak Festivali davetlisi Bosnalı öğrenciler Akhisar´da

Çağlak Festivali davetlisi Bosnalı öğrenciler Akhisar´da

Bosna-Hersek´in Prusac (Akhisar) köyünden ve Elçi İbrahim Paşa Medresesi öğrencilerinden oluşan ekip Akhisar Belediyesi´nin davetlisi olarak Akhisar´da geldi ve ekip ilk ziyaretini Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı´ya yaptı.

Bosna-Hersek´in Prusac (Akhisar) köyünden ve Elçi İbrahim Paşa Medresesi öğrencilerinden oluşan ekip Akhisar Belediyesi´nin davetlisi olarak Akhisar´da geldi ve ekip ilk ziyaretini Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı´ya yaptı. Ziyaret daha sonra TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir de katıldı.

559. Çağlak Festivali kapsamında Akhisar Belediyesi´nin davetlisi olarak gelen Bosna heyeti ziyaretin ardından Şeyh İsa Camisinde düzenlenen anma törenine katılacak. Bosnalı grup daha sonra Akhisar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekiplerince Akhisar´ın tarihi ve turistik mekanları ile Manisa ve İzmir ziyaretleri yapacak.

Misafirlerini selamlayarak sözlerine başlayan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, ?sizleri burada görmek bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Keşke burada olsanız ama burada olduğunuzu düşünüyoruz biz hep. Bizler yüzlerce yıldır tanışıyoruz ama özellikle son birebir de tanıştığımız zamanlarda biz kendimizi çok daha güçlü hissetmeye başladık. Bosna bizim medeniyetimizin en önemli parçalarından bir tanesidir. Dolayısıyla sizler bizim için çok değerlisiniz ve sizlerden çok şeyler öğreniyoruz. Allah´a hep şükür ediyoruz sizlerle kardeş olduğumuz için, Bosna´ya biz her yıl geldiğimiz de ciddi anlamda kendimizi çok değerli hissediyoruz. İnşallah bu geliş ve gidişlerimiz bundan sonra hiç bitmez. Kurduğumuz bu duygusal köprüler daha gelişerek zenginleşir inşallah. Çok eski yıllarda olduğu gibi yine bir bütünün parçaları olarak çok daha yakın ve kaynaşmış olarak inşallah bundan sonraki hayatımızı devam ettiririz? dedi.

İlk ziyarete İslah Meclisi Topluluğu Başkanı Nermin Susic, Bosna Hersek Travnik şehri müftüsü Dr. AhmedAdilovic, Elçi İbrahim Paşa Medresesi Müdürü SafetDurguti ve eğitimci Kemal Pandza katıldı.

Program sonunda ziyaretçiler günün anısına Bosna Hersek´in Travnik şehrine özgü tabloları ve eserleri Milletvekili Uğur Aydemir, Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Başkan Yardımcıları Ömer İşçi, Latif Çakmak ve Ali Velestin´e takdim etti.


Haber Kaynak : haber merkezi


MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ