ÇALIŞMA SAATLERİNE YENİ DÜZENLEME

ÇALIŞMA SAATLERİNE YENİ DÜZENLEME

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı´nın yayımladığı genelgeye göre lokanta, restoran, kafe, kafeterya gibi işletmelerin çalışma saatlerine yönelik kısıtlama kaldırıldı.

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı´nın yayımladığı genelgeye göre lokanta, restoran, kafe, kafeterya gibi işletmelerin çalışma saatlerine yönelik kısıtlama kaldırıldı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından lokanta ve restoranların çalışma saatlerine ilişkin 21.07.2020 tarihli ve 2020/96 sayılı yeni kararlar alındı. Bu neticede lokanta, restoran, kafe, kafeterya, çorbacı, kokoreççi, çiğ köfteci, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokali vb. işletmeler ruhsatlarında belirtilen saatlere kadar açık kalabilecek. İçişleri Bakanlığı tarafından Valiliklere gönderilen yönerge de daha önceki kısıtlama saatleri ve yeni alınan karar ile uygulanması karar verilen işletmelerin ruhsatlarındaki saate kadar açık olabileceği bildirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından Valiliklere gönderilen yönergede ve Manisa Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun lokanta ve restoranların çalışma saatlerine ilişkin 21.07.2020 tarih ve 2020/96 sayılı kararında ?Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen ve tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden Covid-19 adı verilen Koranavirüs salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla; Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, İçişleri Bakanlığının uygulamaya konulmasını emrettiği talimatlar ve virüsün kuluçka devresinde de bulaşma ve yüksek yayılma hızına sahip olması özelliklerinin birlikte değerlendirilmesi sonucunda ilimiz genelinde uygulanmak üzere kararlar alınmaktadır.
Bu kapsamda Koronavirüs salgınının yayılmasını ve vatandaşlarımızın hayatlarını tehdit etmesini engellemek için birçok umuma açık yerde tedbirler alınmış olup İlimiz Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 31.05.2020 tarihli ve 2020/60 sayılı kararı ile lokanta/restoran/kafe/kıraathane vb. işyerlerinin 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren belirlenen kurallar dahilinde saat 22:00´a kadar hizmet vermeleri ve İlimiz Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 10.06.2020 tarihli ve 2020/71 sayılı kararı ile söz konusu işletmelerin sundukları hizmetlere ihtiyacın artması nedeni ile kapanış saatlerinin 24:00´a uzatılması yönünde kararlar alınmıştı.
İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerin sürdürülmesi sağlanmaktadır.
Bu çerçevede Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından sektörel bazda yayımlanan rehberlerde belirtilen tedbirlere riayet edilmesi kaydıyla 21.07.2020 tarihinden itibaren yukarıda bahsi geçen lokanta, restoran, kafe, kafeterya, çorbacı, kokoreççi, çiğ köfteci, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokali vb. işletmelerin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamalar kaldırılmıştır; belirtilen işletmeler genel mevzuatları ve ruhsatlarında belirtilen saat aralıklarında faaliyette bulunabileceklerdir.
Yukarıda yazılı kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunun 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacaktır.? ifadeleri yer aldı.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


SAKARKAYA MAHALLESİNDE SONDAJ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ