ÇANAKKALE VE ŞEHİTLİK TURU TAMAMLANDI

ÇANAKKALE VE ŞEHİTLİK TURU TAMAMLANDI

AKHİSARLI KADINLAR İÇİN UNUTULMAYACAK “ÇANAKKALE VE ŞEHİTLİK GEZİSİ” TAMAMLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar Kadın Kolları Başkanı Fatma Celebci’nin öncülüğünde Akhisar Belediyesinin destekleriyle düzenlenen “Akhisarlı Kadınlara Çanakkale ve Şehitlik Turu” gezisi tamamlandı.

13 Ekim Çarşamba gününü 14 Ekim Perşembe’ye bağlayan gece Muhsin Kaya’nın rehberliğinde başlayan günübirlik turda Akhisarlı kadınlar duygu dolu anlar yaşadı. Çanakkale İl Merkezi’ni, Kordonda bulunan Truva Atı’nı, Cumhuriyet Meydanı’nı, Tarihi Aynalı Çarşı’yı, Çanakkale Şehitliği’ni, Şehitlik Anıtı’nı, Çanakkale Savaşı’na altın harflerle adını yazdıran Seyit Onbaşı’nın heykelini, Kilitbahir ve Gelibolu’da kahraman askerlerimizin vatanı savunmak için gözünü dahi kırpmadan mücadele ettiği cepheleri, savaş dönemini anlatan bal mumu heykellerini, kaleleri kısacası Çanakkale Ruhu’nu ziyaret eden Akhisarlı kadınlar, senelerce duydukları, bildikleri fakat görmeye fırsat bulamadıkları Çanakkale ve Çanakkale Savaşı üzerine incelemeler yapma fırsatı elde ettiler. Aralarında ben ilk kez deniz gördüm diyerek duygulanan da vardı, yıllarca köyümden dışarı hiç çıkmadım diyende, Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı topraklarda rehberlerce anlatılanlara karşı duygulanıp göz yaşlarına hakim olamayanlarda.

Gezinin tamamlanıp Akhisar’a dönüşün gerçekleştirilmesinin akabinde sosyal medya hesabından görselle destekli paylaşım yapan Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar Kadın Kolları Başkanı Fatma Celebci şu ifadelere yer verdi; “Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi Kadın kolları olarak ziyaret ettiğimiz köylerde söz verdiğimiz ‘Çanakkale Şehitlik Gezisi’ projemizi Belediye Başkanımız Besim Dutlulu’ya ilettiğimde ‘Tam destek.’ demesi üzerine projemizi Akhisar Belediyemiz ile ortaklaşa yerine getirdik. Hayalimiz olan köy kadınlarına Çanakkale Şehitliğini ziyaret etme imkânı yarattık.

Kadınlarımızın mutluluğu, sevinci görülmeğe değerdi. Hele bir genç kızımızın gözleri dolarak ‘Ben ilk deniz görüyorum.’ demesi birkaç kadınımızın ‘Ben bu yaşına kadar köyümden dışarı çıkmadım, sizlere ne diyeceğim bilemedim.’ demesi yüreğimizi sızlattı.

Demek ki dokunduğumuzda her şey çok güzel olacak. Akhisar Kadın Kolları olarak bu ışığı yakmama, kadınlarımızın mutluluğuna destek veren Akhisar Belediye Başkanımız Besim Dutlulu’ya katkılarından dolayı kadınlarımız adına, Kadın Kolları ve Yönetim Kurulum adına çok teşekkür ederim, çok teşekkür ederiz.

Biz gezmek için değil hizmet için varız. Biz birlikte güçlüyüz CHP varsa çözümde var.” dedi.

Öte yandan Çanakkale ve Şehitlik Turu’ndaki Akhisarlı kadınlardan bir mesaj vardı. “15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun” yazılı pankartları açarak anı fotoğrafı çektirdiler.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU