CANSUYU MALİ´DE MUHTAÇLARA ULAŞTI

CANSUYU MALİ´DE MUHTAÇLARA ULAŞTI

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Manisa İl Temsilcisi Fatih Akova Cansuyu Derneği olarak Afrika ülkelerinden Mali´de yapılan yardım faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Manisa İl Temsilcisi Fatih Akova  Cansuyu Derneği  olarak Afrika ülkelerinden Mali´de yapılan yardım faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, hem Türkiye´de hem de dünyanın birçok bölgesinde, gerçek muhtaçlara ulaşmaya devam ediyor. Hayırsever vatandaşlarla muhtaçlar arasında köprü vazifesi gören Cansuyu, son olarak Afrika ülkelerinden Mali´de yardım faaliyetlerinde bulundu.

 Mali´de 13 Su Kuyusu daha açıldı

Kurulduğu günden bu yana binlerce temiz su kuyusu açmayı başaran Cansuyu, kurak topraklara yeni su kuyuları açmaya devam ediyor. Son olarak Mali´nin Başkenti Bamako´ya 3 saat uzaklıkta olan Koulikoro bölgesinin kurak köylerinde 13 yeni su kuyusu açan ekipler, bölgedeki yaklaşık 6 bin muhtacın temiz su ihtiyacını karşılamış oldu.

Segou´da 100 adet canlı hayvan dağıtıldı.

Mali´nin ikinci büyük şehri olan Segou´da muhtaçlara 100 adet canlı hayvan dağıtımı yapıldı. Bu proje; hem bölgelerdeki hayvancılığı geliştirip insanların ekonomik açıdan kalkınmasını amaçlıyor hem de muhtaçların günlük gıda ihtiyaçlarını karşılıyor. Her aileye bir çift olarak dağıtılan canlı hayvanlar, bölge halkının geçimini sağlamasına yardımcı oluyor. Su kuyusu açılışları ve canlı hayvan dağıtımlarının ardından, Başkent Bamako ve Segou bölgelerinde hayırsever vatandaşların emanet ettiği adak, akika ve şükür kurbanlarını kesen Cansuyu ekipleri, etleri bölgedeki 6 bin muhtaca dağıttı.

 Bölgenin ekonomik kalkınmasına destek oluyoruz.

Mali´de yapılan yardımlarla ilgili açıklama yapan Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Mesut Ceylan; Cansuyu Derneği olarak Su Kuyusu Projesi ile çok önemli bir soruna çözüm olduklarını belirtti. Ceylan: ? Mali´nin Koulikoro bölgesinin köylerinde 13 su kuyusu açılışı yaptık. Bu su kuyuları bölgedeki yaklaşık 6 bin muhtaca umut olacak. Açtığımız su kuyuları hem insanların temiz su ihtiyacını karşılıyor hem de kirli suyun sebep olduğu bulaşıcı hastalıkların önüne geçiyor.? dedi.

Bölgede yapılan diğer faaliyetlere de değinen Ceylan: ? Segou´da ise her aileye bir çift olmak üzere 100 adet canlı hayvan dağıtımı yaptık. Canlı hayvanları dağıtırken dişilerin daha fazla olmasına dikkat ediyoruz. Çünkü belli bir süre sonra daha fazla canlı hayvana ulaşarak o bölgeyi ekonomik açıdan kalkındırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca Segou ve Bamako bölgelerinde derneğimize bağışlanan adak, akika ve şükür kurbanlarını da keserek etlerini 6 bin muhtaca dağıttık? dedi. Mali´deki faaliyetlerin devam edeceğini belirten Ceylan, yardımlarından dolayı hayırsever vatandaşlara teşekkür etti. 


Haber Kaynak : haber merkezi


SAKARKAYA MAHALLESİNDE SONDAJ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ