CEZA İNFAZ KURUMLARINDA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ ALINDI

CEZA İNFAZ KURUMLARINDA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ ALINDI

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Tunal Pulça Ceza İnfaz Kurumlarında koronavirüs tedbirleri hakkında yazılı açıklama yaptı.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Tunal Pulça Ceza İnfaz Kurumlarında koronavirüs tedbirleri hakkında yazılı açıklama yaptı. Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Tunal Pulça Ceza İnfaz Kurumlarında koronavirüs tedbirleri hakkında yaptığı yazılı açıklamada  ?Bilindiği üzere; Çin Halk Cumhuriyeti´nin Wuhan kentinde 2019 yılının Aralık ayı sonlarında ortaya çıkan ve hızlıca dünyanın birçok ülkesine yayılan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi ilan edilen COVID-19 salgını sonucunda pek çok insan hayatını kaybetmiştir. Ceza infaz kurumlarının toplu olarak yaşanan yerler olması ve bulaşıcı hastalıklar açısından yüksek risk taşıması nedeniyle Akhisar T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Kırkağaç K2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutukluların bu salgın hastalıktan korunması amacıyla gerekli tüm önlemler Adalet Bakanlığının talimatları, Dünya Sağlık Örgütü ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınmaktadır.

Bu kapsamda; kurumlarımızda aşağıda belirtilen tedbirler alınmakta ve gelişen yeni durumlara göre bu tedbirler güncellenmektedir.

Görev yapan tüm personel Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yurtlarda karantinaya alınmış, 15 günlük karantina süresi sonunda ceza infaz kurumuna giderek bu 15 günlük görev süresi boyunca Ceza İnfaz Kurumu içerisinde görev yapmak suretiyle izolasyonuna devam etmektedir.

İlgili sağlık kuruluşu raporuna göre Koronavirüs belirtileri olmayan ve yurt dışı geçmişi olmayıp infaz kurumuna ilk kez gelen hükümlü ve tutuklular 14 gün boyunca karantinaya alınmaktadır.Belirtilen durumların olması durumunda ise hükümlü ve tutuklu sağlık kuruluşuna götürülerek tedavisine müteakip ceza infaz kurumuna kabul edilerek karantinaya alınmaktadır.

Atölye ve iş yurdu faaliyeti kapsamında kurum dışında faaliyet gösteren iş kollarında hükümlülerin çalıştırılması durdurulmuş ve tüm hükümlüler izole olacak şekilde açık ceza infaz kurumuna yerleştirilmiştir. Böylelikle hükümlülerin dış dünyayla olan teması tamamen kesilmiştir.

İlk girişte personelimiz de dahil olmak üzere herkesin ateşi ölçülmekte ayrıca eldiven, maske ve el dezenfektanı verilerek hijyenleri sağlanmaktadır.

Hükümlü ve tutukluların bulunduğu odalara çamaşır suyu ve sıvı el sabunu gibi temizlik malzemeleri düzenli olarak verilmektedir.

Maltalar ve şebeke kapıları, ortak kullanım alanları, taşıt araçve gereçler,idari birimdeki tüm odalar,lavabo ve tuvaletler,kapalı görüş ziyaret alanı ve ankesörlü telefonların her gün düzenli olarak temizliği yapılmakta ve kurumların tamamı çamaşır suyu ile dezenfekte edilmektedir.

Her gün yapılan sayım işlemleri odalarda bulunan kamera sistemi ile parmak izi okuma gibi teknolojik imkanlardan yararlanılarak  yapılmaktadır.

Gelen kargo, mektup vb. eşyalar en az 24 saat kurum dışında bekletilmekte ve dezenfekte  işlemi yapıldıktan sonra ilgilisine teslim edilmektedir.

Mutfak ve yemekhanede hijyen kurallarına azami dikkat edilmekte, yemekhane ve kantinde çalışan tüm personel maske ve eldiven takmakta, yemekhanede tek kullanımlık çatal, kaşık ve tabldot kullanılmaktadır. Ayrıca personel arasındaki sosyal mesafe korunarak gruplar halinde yemekhaneye giriş çıkışlar yapılmaktadır.

Görüldüğü üzere; Koronavirüs salgınının ceza infaz kurumlarımıza ulaşmasının engellenmesi amacıyla tüm personelimiz özverili, gayretli ve duyarlı olarak çalışmalarına devam etmekte olup, tüm önlemler hiçbir esnekliğe yer vermeden katı bir şekilde uygulanmaktadır. Bu vesileyle görev bilinciyle hareket ederek ailelerinden de fedakarlık göstererek kendilerini karantinaya almak suretiyle izole eden ceza infaz kurumu personeli ve ailesine teşekkür ediyoruz.

Bu itibarla; alınan önlemler ve yapılan çalışmalar neticesinde açık ve kapalı ceza infaz kurumlarımızda  Koronavirüs testi pozitif olan ya da şüphesi bulunan hiçbir hükümlü/tutuklu ve personelimiz bulunmamakta olup,tüm hükümlü ve tutukluların Devletimizin güvencesi altında olduğu bilinciyle hareket edildiği hususu, Kamuoyuna saygıyla duyurulur?  dedildi


Haber Kaynak : haber merkezi


BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU