DANE ZEYTİN DESTEĞİ ÖDEMELERİ BUGÜN BAŞLIYOR

DANE ZEYTİN DESTEĞİ ÖDEMELERİ BUGÜN BAŞLIYOR

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında bu yıl ilk defa ödenecek olan Dane Zeytin Fark Ödemesi Desteği kilo başına 15 kuruş olarak açıklanmıştı.

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında bu yıl ilk defa ödenecek olan Dane Zeytin Fark Ödemesi Desteği kilo başına 15 kuruş olarak açıklanmıştı. 2019 yılı ilçe ortalama verimi dikkate alındığında dekar başına 23 Liraya tekabül eden bu rakama, dekar başına 19 Lira Mazot ve Gübre Desteği (MGD) de eklendiğinde Akhisarlı Zeytin üreticilerine 2019 yılı üretim sezonu için dekar başına yaklaşık 42 Lira destek ödenmiş oluyor. Bununla birlikte, mevzuatlardaki şartları yerine getiren zeytin üreticileri bu desteklere ilave olarak İyi Tarım Uygulamaları (İTU) ve Organik Tarım Desteği (OTD) de alabiliyorlar. Bunların dışında ürettikleri zeytinleri sıktırıp elde ettikleri kendi zeytinyağını satan ve gerekli belgeleri ibraz etmek suyretiyle başvuran üreticilere de kilo başına 80 kuruş zeytinyağı desteği ödeniyor.

Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair 2019/46 sayılı Tebliğde belirlenen süre içerisinde Akhisar İlçe Tarım Müdürlüğüne müracaat ederek Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydını yaptıran veya mevcut kayıtlarını güncelleyen ve 2019 yılında üretip sattığı ham Dane Zeytin ürününe ait satış belgelerini ibraz eden 775 çiftçiye üretip sattıkları 15.865 ton ham zeytin için, 3 Temmuz 2020 Cuma günü (bugün) saat 18.00´den sonra 2.379.797 Lira tutarında Dane Zeytin Desteği ödeneceği ifade ediliyor.


Haber Kaynak : haber merkezi


KUMAR OYNAYAN 5 KİŞİYE 38 BİN LİRA CEZA

AKHİSAR BELEDİYESİ 2021 ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İSTANBUL´A KAR NASIL YAĞAR

AK PARTİ MANİSA İL KONGRESİ PAZARTESİ

Dijital Tarım Pazarına (Ditap) Kaydınızı Mutlaka Yaptırın!

COVİD-19 DENETİMLERİNDE 182.478 TL CEZAİ İŞLEM