SİYASET

SİYASET Haberleri

DAVUTOĞLU MANİSALILARLA BULUŞTU

DAVUTOĞLU MANİSALILARLA BULUŞTU

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu 13 Kasım Pazar günü saat 13.00’te Manolya(15 Temmuz Demokrasi) Meydanı’ndan Manisalılarla buluştu.

Genel Başkan Ahmet Davutoğlu ve Yardımcısı Selçuk Özdağ binlerce Manisalı tarafından "Onlar gidecek ‘Gelecek’ gelecek” “Gençler Hoca'nın yanında” sloganıyla karşılandı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen mitingte sözü ilk olarak Gelecek Partisi İl Başkanı Nurten Onultmak aldı. Katılımcıları selamlayarak miting sırasında yaşanan elektrik kesintisi üzerinden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yüklenen Onultmak “Sayın Cengiz Ergün, Ak Parti ile kolkola girmeden önce sizi protokole almadıkları güne ben şahidim.” ifadelerini kullanıp sözü Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a bıraktı.

Açılış konuşmasını yapan Özdağ; “Manisa; yörük diyarı, Manisa; evladı fatihan diyarı, Manisa; kavruk yüzlü ar timsali Anadolu erlerinin diyarı. Manisa; hatun kişi Gördesli şehit Makbule’nin, efelerin diyarı.
Torosların Yörük Ahmet’i Şehzadeler diyarı, Manisa’ya vakuruyla selam ve umut getirdi, aldık kabul ettik.” diyerek başladığı sözlerini “Haramilerin, hırsızların, imar baronlarının, uyuşturucu tacirlerinin, suç örgütünün elemanlarıyla boy boy resimleri çıkan hükümet yetkililerinin hesap vereceği günler gelecek. Panik yapmayın, 7 ay sonra ‘Geleceği’ yeniden birlikte dizayn edeceğiz. Milletin iradesi tecelli edecek. Bu ülkede sağ sol kavgaları vardı, keşke olmasaydı. Anadolu’nun kavruk yüzlü delikanlıları heder edildiler. Bir gün dedim ki, ben bu ülkenin milli iradesini temsil edeceğim, meclise gireceğim ve bu yürekli asil milletimin hak ve hukukunu orada koruyacağım. Ve bu aziz şehir Manisa beni 3 dönem meclise göndererek onurlandırdı. Hizmet etmemi sağladı. Bu şehzadeler şehri Manisa da sıkmadığım el, çalmadığım kapı kalmadı. Herkesin hayır duasını aldım. Alnım açık, başım dik dolaşıyorsam çiğ yemediğim içindir.” dedi.

Akabinde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Manisalılarla buluştu. Genel Başkan Davutoğlu’nun iktidara gelmeleri halinde hayata geçirecekleri projelerden de bahsettiği konuşma katılımcılar tarafından coşkuyla karşılandı.
Gençlik yasası çıkaracaklarını, gençler için bir banka kuracaklarını, yuva kuran gençlerden de bir kereliğine mahsus ev eşyalarından KDV ve ÖTV almayacaklarını vurgulayan Davutoğlu, "Biz kendini devlete adayan gençler değil, gençlere adayan devlet inşa edeceğiz." dedi.

"Kur korumalı mevduat değil, kur korumalı; mazot, gübre, yem sistemiyle çiftçiyi enflasyondan koruyacağız”

Esnafa ve çiftçiye yönelik de desteklerinin olacağını aktaran Davutoğlu: "Enflasyonla mücadele edeceğiz, söz veriyorum. Gelecek Partisi iktidarında iki yılda enflasyonu tek haneli rakama, üçüncü yılda yüzde 5’in altına indireceğiz. Bu hayal değil çünkü başbakanlığı bıraktığımda enflasyon üreticide yüzde 3,2’ydi, tüketicide ise yüzde 6’ydı. Esnafa ve çiftçiye hazine alım garantili doğrudan destek vereceğiz, esnafa sicil barışı getireceğiz. Esnafımızın ve çiftçimizin 5 yılı geçmiş bütün borçlarını sileceğiz. SGK primlerini devlet ödeyecek ki esnafı canlandıralım.” diyerek vatandaşlardan karamsar olmamalarını da isteyen Davutoğlu; "Gelecek Partisi ile adalet, demokrasi, refah, eşitlik ve siyasi ahlak gelecek." dedi.

Davutoğlu sözlerinin devamında; “Bizim başkaları gibi gemiciklerimiz yok, o yüzden kimseye karşı korkumuz da yok. Uyuşturucu baronları, kara paracılarla resmimiz de yok. Resimleri olanlar, imar rantlarından ceplerini dolduranlar, tüyü bitmemiş hakkını yiyenler Gelecek Partisi iktidarında hesap verecek!”

EBRAR BEBEK VE SMA HASTALIĞI

Davutoğlu, konuşmasını bitirdikten sonra alanı dolduran binlerce insanla birlikte esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Alana yakın mesafede Akhisar’ımızın sembolleşen ismi Ebrar Bebek standını ziyaret ederek anne ve babadan bilgi aldı. Mecliste bulunan tüm partilere ve altılı masa liderlerini Ebrar bebek ve tüm SMA hastaları ile ilgili çözüm ortaklığına davet edeceğine dair söz verdi.

ESNAF ZİYARETLERİ

Davutoğlu'nun şehir içindeki tarihi mekânları ziyaretine halk da eşlik etti. İl binasına yürüyerek binanın açılışını yerinde gerçekleştirdikten sonra yerel ve ulusal basını temsil eden gazetecilerle bir araya geldi. Burada Manisa’nın siyasi ve genel durumunda yaşanılan sorunlar, aksaklıklar üzerinde düşüncelerini ifade eden gazeteciler dinlenildi.

İl binasında gazetecilerle buluşma sonrasında Sayın Davutoğlu Ulu Park’ta Gençlik Buluşması’na yoğun tezahürat ve kortej eşliğinde yürüyerek katılım sağladı.

1 milyon TL uzun vadeli faizsiz kredi sözü

Davutoğlu gençlik buluşmasında yaptığı konuşmada; “Ekonomik krizin gençlerimizi derinden sarstığı bu kara dönem bitecek, Gelecek Partisi gelecek. İste o zaman projesi olan gençlere istihdam yaratacak iş alanları kurmaları halinde önden 500 bin Tl hibe kredi, projenin ilerleme aşamasında 1 milyon uzun vadeli faizsiz kredi sözü veriyoruz. Gençliğimiz huzur bulmadan biz bulamayız, gençliği üretime katmazsak geleceği inşa edemeyiz.” dedi.

Buluşmada Akhisar Yöresel oyun sanatçıları enfes bir zeybek oyunu ile salonda bulunanları coşturdu.
Genel başkan Davutoğlu bu güzel sürprizi karşılıksız bırakmayarak Akhisar İlçe Teşkilatı ve zeybek ekibi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yoğun katılım, ziyaret ve buluşmalar sonunda akşam yemeği için yerel iş dünyası simaları ve konuklarla bir araya gelinip Giritlioğlu Otelde yemek verildi. İlin ve İlçelerin ticari ve ekonomik durumları konusunda konuklardan bilgi alan Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, 7 ay sonra Gelecek Partisi iktidarında büyük bir restorasyona girişileceğinin sinyalini de vermeyi ihmal etmedi.


Haber Kaynak : haber merkezi


DUTLULU 'SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE' DİYOR

O MAHALLELRE YENİ KREŞLER VE SAĞLIK OCAKLARI GELİYOR

ÖMER İŞÇİ'DEN EFENDİ-CUMHURİYET DOĞAL YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’A YENİ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ GELİYOR

BAŞKAN DUTLULU’DAN GENÇLERE DÜĞÜN SALONU MÜJDESİ

BAŞKAN DUTLULU’DAN 3 MAHALLEYE KREŞ MÜJDESİ

AKHİSAR’A ATATÜRK ANI EVİ AÇILACAK