GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

DEDEDEN MİRAS LEZZETLER

DEDEDEN MİRAS LEZZETLER

Akhisar´ın en eski tatlıcılarından Durul ailesi, dededen miras lezzetleri, Akhisar Belediyesi karşısındaki Durul Tatlı & Dondurma adındaki işletmelerinde yeniden Akhisar halkının beğenisine sunuyor

Üretimden satışa değin her alanında yer aldığım tatlı sektöründe, hayal ettiğim işletmeyi üniversiteyi bitirdikten sonra açma fikrine karar verdim ve şu an o mekânın içerisindeyiz diyen Ali Durul, gelecek planlarından, Akhisar´ın damak zevkine hitap ettiğini düşünüp ufak değişikliklerle hayata geçirdiği yeni tatlı türlerinden ve işletme konusundaki merak edilenlere cevap getirdi. Yaz aylarında vatandaşların en uğrak mekânlarından biri olarak ilgiyi üzerinde toplayan Durul Tatlı & Dondurma sahibi Ali Durul konuşmasına kendini tanıtarak başladı. Durul ?Ben Ali Durul, 1980 yılında Akhisar´da doğdum. Üniversitede İşletme bölümünden mezun oldum ve çocukluğundan beri iç içe olduğum, hayalini kurduğum aynı zamanda dedemin bizlere mirası tatlıcılık sektörüne geçiş yaptım.

TATLICILIĞI BEN VE AİLEM ÇOK İYİ BİLİYORUZ

Tatlıcılığı ben ve ailem çok iyi biliriz. Üretiminden satışına kadar bütün aşamalarında bulunup ve çalıştık. Perakende olarak böyle bir iş yeri açmak her zaman hayalimdi ve hayal olarak kalmasını istemiyordum açıkçası. Özellikle höşmerim ve Kemalpaşa tatlılarında biraz daha gelişim gösterdik ve bu konuda çok iyi olduğumuzu düşünüyoruz.

FARKLI TARZLARDA ÜRETİME BAŞLADIK

Höşmerim ve kemalpaşa tatlılarında çeşitliliği de arttırdık. Mesela höşmerimde; Antep fıstıklı, cevizli, çikolatalı ve fırın höşmerim gibi farklı tarzlarda üretime başladık. Kemalpaşa tatlısında da bir porsiyonu Jumbo boy olarak tek parçada birleştirip arasına dondurma, manda kaymağı yahut höşmerim ile servis etme şeklinde geliştirdik. Sütlü Kemalpaşa, ekmek kadayıfı, sütlü cevizli tel kadayıf, şekerpare, kalburabastı, sütlü tatlı olarak magnolia, traliçe gibi çeşitli ürünler üretiyoruz.

SON DERECE İDDİALIYIZ

Mesela manda kaymaklı bademli muhallebimizde de son derece iddialıyız. Bu da kendi fikrimiz olmakla beraber Akhisar´a kazandırdık diyebiliriz. Bizden önce pek rağbet görmüyordu ama bizimle beraber bir yükseliş yakaladı, diyebileceğimiz tatlılardan biri ise höşmerim. Ekstra peynir kullanarak üretim yapıyoruz, höşmerimimiz de normalin iki katı peynir bulunuyor.

HÖŞMERİM VE KEMALPAŞADA FARKIMIZ ORTADA

Ayrıca içine Antepfıstığı, ceviz, çikolata gibi lezzetler ekleyip farklı damak tatlarına hitap edecek çeşitler geliştirdik. Bunları Akhisar´da bizim işletmemizden başka hiçbir yerde bulamayacağınıza emin olabilirsiniz. Durul Tatlı & Dondurma olarak höşmerim ve Kemalpaşa da farkımızın ortada olduğunu düşünüyoruz. Mesela Kemalpaşa tatlısını süt ile yaptık, bu ürünümüzde de ekstra peynir kullanımı gerçekleştirdik. Muazzam lezzete sahip olduğunu ve herkesin bu lezzeti denemesi gerektiğini düşünüyorum. Jumbo peynir tatlımızda yine ekstra peynirli.  Tabi ki tatlılarımızın hepsi özeldir buna emin olabilirsiniz.

KIŞ PLANLARI ?VİŞNELİ EKMEK KADAYIFI´

Mesela kışın vişneli ekmek kadayıfı yapma planlarımız var. Bu da Akhisar´da başka örneğini göremeyeceğiniz bir tatlı olacak. Kışın Akhisar halkının beğenisini kazanacağımızı düşündüğümüz farklı lezzetler ile karşılarına çıkacağız.

SEROTONİN(MUTLULUK VEREN) YENİ KEŞFİMİZ

Serotonin adını verdiğimiz bir tatlı yaptık mesela. İçerisinde çilek parçacıkları, Belçika´dan ithal ettiğimiz krep kırıntısı adında Fransız bisküvisi olarak anılan bir ürünümüz ve Belçika çikolatası yer alıyor. Hepsini harmanlayıp serotonin yani ?mutluluk veren´ ismini koyduk. İddialı olduğumuz ürünlerden biriside bu. İki çeşidini yapma fırsatı elde ettik henüz, birisi çilekli diğeri de muzlu ilerleyen dönemlerde çeşitlerini tabi ki de arttırmayı düşünüyoruz.

BAŞKA YERDE GÖREMEYECEĞİNİZ ÇİKOLATALI KEMALPAŞA

Zaman içerisinde çikolata ürünleri de eklemeyi ve geliştirmeyi planlıyoruz. Beyoğlu çikolatası tarzında fındıklı, bademli gibi üretim yapmak istediklerimiz de var. Mesela çikolatalı Kemalpaşa tatlımızı da başka bir yerde göremezsiniz.

KIŞ PLANLARI ?DONDURMALI SICAK HÖŞMERİM´

Ayrıca dondurma satışımız kışında devam edecek. Dondurmalı höşmerim tatlımız var, müşterilerimizde şu sıralar özellikle rağbet gören, dondurma höşmerim karşımı ve üzerinde tahin ve fıstıkların bulunduğu. Kışında yine aynı üretimi yapıp bunu sıcak olarak servis etmeyi planlıyoruz. Güzel lezzetler müşterilerimizi bekliyor. Manda kaymaklı dondurmamız da gayet doğal ve tercih edilen bir ürün. İçerisinde yüzde 25 keçi sütü, inek sütü ayrıca manda kaymağı da bulunuyor. Tamamen doğal sütten elde ettiğimiz, hiçbir katkı maddesi bulunmayan bir ürün. Çikolatalı dondurmamızı da gerçek çikolatadan elde ediyoruz. Limonluyu da yine gerçek limon ve dondurmanın birleştirilmesi ile oluşturduk. Çilekli, antepfıstıklı, karamelli, krokanlı, cevizli, oreolu ve nutellalı dondurma çeşitlerimiz var, doğal ürünlerin lezzete daha da lezzet kattığını düşünerek tamamen doğal ürünler kullanarak ürünlerimizi elde ediyoruz.  Dedemizden kalma bilgileri modernize etmeyi de ihmal etmiyoruz.

DEDEMİZDEN YADİGÂR

Dedemizden yadigâr bu işi tekrar üst düzeylere taşımak istiyoruz. Yıllar öncesinin bir hayaliydi aslında. Komseptini, işletmesini, ürünlerini kendi yaptığım bir tatlıcı dükkânı açmak. Hatta bu iş yerindeki her şeyi kendim yaptı. Duvarda gördüğünüz resimleri dahi kendim çizdim. Kapımızın üzerinde duran tabelada dâhil olmak üzere her karşında emek harcadım. Tatlıyla ilgili yılların verdiği bir bilgi birikimimiz var ve bunu insanlara daha güzel sunmak istedik.  Başarılıda olmaya başladık yani. Seyyar sokak lezzetleri olarak dedemin başlattığı ve fabrikalaştığımız bu sektörü tekrar aynı konuma getirmek istiyoruz. Soma, Ayvalık, Kırkağaç gibi, ilçemizin dışından gelen ?Buraya da şube açın.´ teklifleri var.  Şehir dışından talepler alıyoruz ama şu anlık böyle bir atılım yapmak yerine emin adımlar ile ilerleyip Franchising alarak şubeleşmek, markalaşmak niyetindeyiz. İmalatımız gıda ve tekstilciler çarşısında. Buradaki tüm ürünlerin üretimini orada hijyenik koşullar altında yapıyoruz ve bu gördüğünüz mekanda halkın beğenisine sunmaya çalışıyoruz. Akhisar´ın en eski tatlıcılarından sayılabilen ailemden sonra bu işi biz yürütme niyetindeyiz. Dededen toruna miras bırakılan tatlı yapma becerisini tüm Akhisar halkının beğenisine kavuşturmayı düşünüyoruz. Altıeylül Gazetesi olarak sizlere de işletmemizi ziyaret ettiğimiz için teşekkür ederim.? dedi.

 


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU

NORM ENDER’DEN MANİSA’DA MUHTEŞEM KONSER

MİNİKLER BELEDİYE BAŞKANI OLDU

23 NİSAN’DA ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ