GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

DEPREMLER ETKİLEMEDİ

DEPREMLER ETKİLEMEDİ

Tarihi ayaklandırmaya yönelik Thyateira, halk arasındaki ismiyle Tepe Mezarı sütunları ayağa kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Tarihi ayaklandırmaya yönelik Thyateira, halk arasındaki ismiyle Tepe Mezarı sütunları ayağa kaldırma çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ilki 5.4 olmak üzere, 4.3 ile 1.0 arasında 400´ün üzerinde artçı depremler meydana gelmesine rağmen tarihi yapının ayağa kalkan sütunlarında herhangi bir olumsuzluk gözlenmedi. Venedik Tüzüğü´ne bağlı kalınarak restorasyon çalışmalarının devam ettiği Tepe Mezarı inanç turizmi açısından Ege Bölgesi´nin en önemli yerlerinden birisi. İncil´de Batı Anadolu´da olduğu anlatılan yedi kiliseden birine de ev sahipliği yapan Thyateria, Güney Kore başta olmak üzere birçok dünya ülkesinden turizm ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. İl sınavını başarıyla geride bırakan tarihi yapı yenileme çalışmalarının bitmesinin ardından Kuzey-Güney doğrultulu Roma Caddesi olarak son halini alacak.

VATANDAŞ NE DÜŞÜNÜYOR?

İlçemizde yaşanan yoğun depremlere rağmen henüz yenilenme aşamasındaki Thyateira, Roma Caddesi sütunlarının herhangi bir zarar görmemesi vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. Vatandaş turizm açısından şehre büyük katkılar sağlayacağını düşündüğü yapının durumu üzerine ?Bunca depremden sonra henüz yapımı devam eden sütunların dayanabileceğini düşünmüyorduk açıkçası. Anlaşılan çalışmalar gerçekten gerektiği gibi yapılıyor. Ben Akhisarlı bir vatandaş olarak bu yapının ayağa kaldırılması ve durumunu koruması halinde turizm açısından şehrimize yararının çok olacağı düşüncesindeyim. Asıl merak ettiğim husus bu gibi projelerin ihalesinin yapımının ardından bir daha kontrol edilip edilmediğiydi. Anlaşılan ediliyormuş ki böylesi deprem yoğunluğu yaşamamıza rağmen hala ayakta durabiliyorlar.?dedi. 


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”