GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

DEPREM KORKUTTU

DEPREM KORKUTTU

Aydın Kuşadası´ndan sonra Denizli´de de öğle saatlerinde deprem meydana geldi.

Aydın Kuşadası´ndan sonra  Denizli´de de  öğle saatlerinde deprem meydana geldi.

Kandilli rasathanesinin verilerine göre sabah saat 11.39´da Aydın  Kuşadası´nda yerin 12.0 km derinliğinde 5.0 şiddetinde deprem meydana geldi. Kuşadası´nda meydana gelen deprem Manisa merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Bu depremden sonra saat 11.42´de yerin 7.5 km. 2.5, saat 11.46 da yerin 6.5 km derinliğinde 2.7 ve saat11.47 de yerin 5.2 km derinliğinde 3.2 km deprem meydana geldi. Bu depremlerden sonra Kuşadası´nda artçı küçük ölçekli depremler devam ederken bir deprem haberi de Denizli´den geldi. Kandilli rasathanesinin verilerine göre merkez üstü Denizli Bozkurt´ta saat  14.19´da  yerin 4.1 km derinliğinde 4.1 şiddetinde , saat 14.25 te yerin 4.3 km derinliğinde 5.7 şiddetinde, saat 14.30 da yerin 3.1 km derinliğinde 3.3 şiddetinde ve saat 14.33 te yerin 10.9 km derinliğinde 3.3 şiddetinde deprem meydana geldi  Kuşadası ve Denizli´deki depremlerde can kaybı olmazken edinilen bilgilere göre bazı  binaların yıkıldığı, ve bazı vatandaşların yaralandığı öğrenildi. Denizli´de artçı depremler devam ederken Valilikten yapılan açıklamada ise, "Sağlık ekiplerimiz de bölgede. Çardak´ta 5 hafif yaralı var" ifadeleri yer aldı..AFAD´ta resmi sitesinden yaptığı açıklamada

Denizli´nin Bozkurt ilçesinde meydana gelen Mw=6.0 büyüklüğündeki deprem sonrası İçişleri Bakanlığı AFAD koordinasyonunda çalışmalar sürüyor. AFAD Denizli Bölgesel Lojistik Merkezinden 120 AFAD Aile Çadırı sevk edilen bölgeye AFAD Afyonkarahisar´dan 18 kişilik Arama Kurtarma Ekibi, beraberindeki 3 arama kurtarma köpeğiyle birlikte ulaştı. AFAD eşgüdümündeki Türk Kızılay ile bölgeye battaniye, yatak, mutfak seti ve ek çadır da gönderilirken 10 kişilik psikosoyal destek ekibi bölgede görevlendirildi.

AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu´nun helikopterle intikal ettiğibölgeye ihtiyaç malzemeleri sevk ediliyor. Bölgeye, AFAD´dan 120 AFAD Aile Çadırı ve 20 genel maksat çadırının yanı sıra Türk Kızılay´dan 20 çadır, 250 battaniye, 100 yatak, 20 mutfak seti ve 6 genel maksat çadırı gönderildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´ndan 10 kişilik psikosoyal destek ekibi bölgede görevlendirilmiştir.

Yapılan belirlemelere göre Denizli Çardak´ta kullanılmayan bir cami ve iki evin duvarı yıkılırken 10 evde çatlaklar oluştu.Denizli, Manisa, Muğla ve Afyonkarahisar´daki AFAD Bölgesel Lojistik Merkezleri olası ihtiyaç için teyakkuz halinde bulunuyor.Bölgedeki çalışmalarda AFAD Denizli ekiplerini takviye etmek üzere AFAD İzmir Arama Kurtarma Birliği´nden ekipler yola çıktı. AFAD Bursa Arama Kurtarma Birliği´nin yanı sıra AFAD Muğla, Burdur, Manisa ve Isparta müdürlükleri de teyakkuza geçirildi.

AFAD koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı ekibi ile Türk Kızılay´ından 9 araçla 37 personel ve keşif için Emniyet Genel Müdürlüğünden bir helikopter bölgeye sevk edildi.  Deprem sonrası  AFAD Denizli´nin yanı sıra çevre il ve ilçelerdeki birimlerle 4.5G, uydu ve telsiz haberleşmeleri yapılarak yaşanan olumsuzluklar tespit ediliyor. Deprem, Denizli´nin yanı sıra Aydın, Manisa, Isparta, Burdur, İzmir, Afyonkarahisar, Antalya ve yakın çevrede hissedildi.

Vatandaşlarımızın Dikkatine:

Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır.? denildi.


Haber Kaynak : haber merkezi


BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU