DGYD BAŞKANI ÖZEN BİK KARARLARINI DEĞERLENDİRDİ

DGYD BAŞKANI ÖZEN BİK KARARLARINI DEĞERLENDİRDİ

Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Üst Kurul Delegesi Hakan Özen Basın İlan Kurumu tarafından alınan son kararların bir taraftan gazete sahiplerine KOSGEB tarafından destek imkanı getirilirken diğer taraftan

Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Üst Kurul Delegesi Hakan Özen Basın İlan Kurumu tarafından alınan son kararların bir taraftan gazete sahiplerine KOSGEB tarafından destek imkanı getirilirken diğer taraftan 2019 yılından itibaren kamu ihalelerinin internet ortamından yayınlanacak olmasının ve resmi ilan alan gazetelerde asgari kadro sayılarının düşürülmesinin hem yerel gazeteler hem de basın emekçileri için büyük bir handikap oluşturduğunu belirtti.

Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Üst Kurul Delegesi Hakan Özen Basın İlan Kurumu tarafından alınan kararlarla ilgili değerlendirmede bulundu. Özen yaptığı açıklamada gazetelerden istenen asgari kadro sayısının İstanbul ve İzmir gibi illerde 11´e, Manisa gibi illerde ise 6´ya düşürülmesi işsiz gazeteciler kervanına yeni isimlerin katılması demektir. Nitelik aranmadan İşkur aracılığıyla 2 kişiye istihdam yaratılırken diğer taraftan basın emekçileri zor duruma düşürülmemelidir. Aynı zamanda kamu alım ihalelerinin tamamen elektronik ortama taşınması, yazılı basında ihale ilanlarının da kurumların kendi internet siteleri üzerinden yayınlanacağına dair bir endişe doğurmuş olup böyle bir durum zaten zor imkanlarla ayakta duran yerel basına büyük bir darbe daha indirecektir? diye konuştu.

İhale ilanlarının elektronik ortama taşınmasıyla gazetelere verilen resmi ilanların sayısında büyük bir düşüş yaşanacağını ve bu düşüş karşısında özellikle yerel ve Anadolu basınının desteklenmesi hususunda ne gibi adımlar atılacağının merakla beklendiğini belirten Özen sözlerine şöyle devam etti, ?Çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren yerel gazeteler ve bu gazetelerde çalışan basın emekçileri uzun bekleyişler sonunda geçtiğimiz günlerde resmi ilan fiyatlarına yüzde 20 zam alabildi. Beklenenin altında olan bu zam en azından şu an için cansuyu olurken yerel gazetelerin ve emekçilerinin sorunları tam anlamıyla hala çözülebilmiş değildir. Her ne kadar bir kaç gündür düşüşe geçen dolar fiyatları aşırı derecede kağıta, mürekkebe ve gazetelerin basımıyla ilgili diğer emtialara yansımış durumdadır. Öte yandan iki yıl önce kullanılmaya başlanan e-ihale uygulamasının 2019 yılından itibaren herhangi bir sınır olmaksızın tüm kamu alımlarında kullanılacağı belirtilmekte olup bu durum özellikle yerel gazeteleri kapanma noktasına getirecek vahim bir durum oluşturmaktadır. Bu konuda gerekli adımlar atılarak başta yerel ve Anadolu basınını zor duruma düşücek uygulamalardan kaçınılmalıdır. Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği olarak her daim yerel basının ve çalışanlarının yanında yer aldığımızı ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşır, tüm basın emekçilerinin yarınlarına daha güvenle bakabildiği, hepsinin sosyal güvencelerinin sağlandığı ve sendika hakkının sağlandığı günler dileriz.?


Haber Kaynak : erhan çelik


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”