DGYD Manisa´yı Anadolu Medya Buluşmasında temsil etti

DGYD Manisa´yı Anadolu Medya Buluşmasında temsil etti

Marmaris Belediyesi´nin ev sahipliğinde Marmaris´te gerçekleşen Anadolu Medya Buluşması´na Manisa´yı temsilen Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen ile Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Özbaş ve Alaettin Yakın katıldı.

Marmaris Belediyesi´nin ev sahipliğinde Marmaris´te gerçekleşen Anadolu Medya Buluşması´na Manisa´yı temsilen Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen ile Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Özbaş ve Alaettin Yakın katıldı. Gerçekleşen Çalıştay´ın 2. Gününde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu basın mensuplarıyla bir araya gelip soruları cevaplandırırken gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. güçler ayrılığı ilkesine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, Gazetecilerin kendi kendilerine otosansür uyguladığı bir dönemden geçildiğini belirtti.

Marmaris Belediyesi tarafından düzenlenen Anadolu Medya Buluşmasına 38 ilden toplam 400´e yakın Gazeteci katıldı. Manisa´dan Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği gerçekleşen buluşmaya katılırken Dernek Başkanı Hakan Özen gerçekleşen buluşmanın benzerlerinin daha önceki dönemlerde yapıldığını ancak bu denli kalabalık bir Gazetecinin katılımıyla ilk defa böylesine önemli bir buluşmanın gerçekleştiğini belirtti. Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Osman Özbaş ise Manisa´yı ve Gediz kıyılarını anlatan ?Gediz Kıyılarında bir zamanlar? kitabını Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar´a hediye ederek Manisa´ya davet etti.

ÖZEN; ?SİYASET DEĞİL MEDYA KONUŞULDU?

Anadolu Medya Buluşması´na katılım gösteren Gazeteciler için ?Bunlar CHP´ye yakın Gazeteciler ve seçim öncesi davet edildiler´ şeklinde bazı kesimlerin algı oluşturmaya çalıştıklarını ama başaramadıklarını belirten Özen, ?Adeta bir Gazeteciler ordusunun katıldığı Medya Buluşmasının 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan erken seçim gündeme gelmeden yapılması kararlaştırılmış ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyesi olan Gazeteciler Cemiyetleri ile Basın Meslek Kuruluşlarına konuyla ilgili davet yazısı gönderilmişti. O nedenle birilerinin karalama politikasına ve algısına kalkışmadan konuyu daha kapsamlı bir şekilde araştırmaları gerekiyor. Kaldı ki 38 ilden katılım gösteren Gazetecilerle bir araya geldiğimiz medya buluşmasında Cumhuriyet Halk Partisi´ni çağrıştıran bir tane dahi bayrak veya flama yoktu. Her yerde Türk bayrağı, Atatürk resmi ve Marmaris Belediyesi logosunun bulunduğu bayraklar vardı. Yaklaşık 400 Gazeteciyi medya buluşmasında bir araya getirmek, böylesine başarılı bir organizasyona imza atmak her babayiğin harcı değil. Bu nedenle öncelikle Marmaris Belediye Başkanlığı olmak üzere CHP Medya Komitesine, Orka Lotos Beach yetkililerini ve emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyorum. Çalıştay´ın birinci gününde ifade edildiği gibi sanırım Medya buluşmaları Ankara ve İstanbul Çalıştay´larıyla devam edecekmiş. Şayet yine davet gelirse katılmaktan memnuniyet duyacağız. Aynı şekilde bir diğer partiler, kurumlar, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları buna benzer etkinlik düzenlese yine ayrım yapmadan katılacağımızı bu vesileyle beyan ediyorum. Yeter ki bölücü ve Türkiye Cumhuriyeti devleti karşıtı bir oluşum olmasın. O konuda da hassasiyetimizi zaten bilen biliyor? diye konuştu.

ACAR; HEDEFİMİZ MARMARİS´İ MARKA YAPMAK

Organizasyona ev sahipliği yapan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, açılış konuşmasında ilçeyi dünyanın incisi diye tanımlayarak, amaçlarının Marmaris´i marka haline getirmek olduğunu söyledi. Bunun zor bir mücadele olduğunu belirten Acar, ?Bu kararlılık, vizyon ve cesaret işiydi. Birçok fiziki müdahaleye maruz kaldık. Görev süremizi mücadele ile geçirdik. Bugün birçok büyükşehir belediyelerinin bile yeni programına aldığı çöp depolama alanları Marmaris´te 15-16 yıl önce hizmete girdi. Körfezimize bir damla atık su gitmemiştir. Yeşil alanlar artırılmıştır. Tüm bunlar kent insanının yaşam standardını yükseltmek için verdiğimiz mücadelenin sonucudur? dedi.

KILIÇDAROĞLU; ?DEMOKRASİ VARSA GAZETECİLİK VARDIR?

Konuşmasına demokrasi vurgusu yaparak başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ?Eğer bir ülkede demokrasi varsa gazetecilik vardır. Eğer bir ülkede demokrasi yoksa hayatın her alanında sorun vardır. Dolayısıyla gazetecilikte de sorun vardır. Medya halkın bir anlamda temsilcisidir. Güçler ayrılığı ilkesi demokrasinin olmazsa olmazıysa şu an içinde bulunduğu durumu hepimiz biliyoruz. Gazetecilerin kendilerine otosansür uyguladığı bir dönemden geçiyoruz? dedi.

?DEVLET KİRLENİYOR!´

Yasama-Yürütme ve Yargı´daki aksaklıkları işaret eden Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimine yönelik müebbetle yargılanan 33 erle ilgili yaşanan süreci hatırlattı ve ?Komutan emir verir, erler uygular. Ama bu ülkede adalet yok. Devlet kirleniyor. Üstüne basarak söylüyorum devlet kirleniyor. Yargıdaki dibe vurmuşluğa bundan daha çarpıcı bir örnek gösteremezsiniz. Bana kimse ?Bu ülkede adalet vardır´ı, ?Can güveliği, mal güvenliği vardır´ı anlatamaz? dedi. 60 yıl önce rahmetli Bülent Ecevit´in dediği gibi ?Hürriyetsizlik acı fakat haksızlık ondan daha acı´ Biz şu an da iki acıyı bir arada yaşıyoruz? diye konuştu.

?İSTİFA ETMESİ LAZIM´

Türkiye´de fiilen paralel bir devlet olduğunu söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ?O zaman söylesinler gazeteciler olarak hangi yapılanmaya göre davranacağız? Başbakan Binali Yıldırım bedelli askerliğe soğuk bakmadığını söylüyor. Aynı partinin sözcüsü o Binali Bey´in kendi düşüncesidir diyor. Böyle bir komediyi başka hiçbir ülkede göremezsiniz. İstifa etmesi lazım ama etmiyor? dedi.

?MEDYA DENETLER, ÖVMEZ!

Dördüncü güç olan medyanın ve basın özgürlüğünün Anayasa´da açıkça korunması gerektiğini belirtildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, medyanın güç kaybetmesinin demokrasinin güç kaybetmesi olduğuna dikkati çekti. Bu sorunların mutlaka bir şekilde aşılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, ?Medya halk adına gücü denetler, gücü övmez. Şimdi gazeteciler haber yapamıyorlar. Olay görülüyor, tanık olunuyor ama haber yapılamıyor. Bu ülkenin Genelkurmay Başkanı ve Saray sözcüsü Abdullah Gül´e ziyarete gittiler. Bu olay doğru. Gazeteci arkadaşlar da duymuşlar ama yazamıyorlar. Bir internet sitesindeki gazeteci arkadaş haberi yayınladı. Bir süre sonra haber yayından kaldırıldı ve görevine son verildi. Bu tabloyu hiçbir gazetecinin unutmaması gerekiyor. Geldiğimiz nokta budur. Bekliyoruz ama hala bir açıklama yok. Bunlar demokrasiye zarar veriyor? diye konuştu.

´OLAĞANÜSTÜ BASKILAR VAR´

?20 Temmuz darbesi dediğimde kızıyorlar ama bunu inanarak dile getirdiğimi söylemek istiyorum? diyen CHP Lideri, ?Darbe püskürtülmüştü. Peki, 20 Temmuz´a ne gerek vardı. 800 gazetecinin pasaportuna el konuldu. 800 gazetecinin sarı basın kartı iptal edildi. 3 bini aşkın gazeteci işsiz kaldı. 150 gazeteci cezaevinde. Buna adalet denmez. Buna demokrasi denmez. Sokaktaki vatandaş olarak gözlemliyorum medya üzerinde olağanüstü baskılar var. Eğer iktidarı övüyorsanız 24 saat boyunca sorun yok ama eleştiriyorsanız mutlaka bir bedeli vardır? dedi.

KILIÇDAROĞLU 5 SORUNU ANLATTI

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Basın İlan Kurumu (BİK) ve patronlar üzerinden medya mensuplarına baskılar kurulduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, medya patronlarının artık atama yoluyla geldiğini söyledi. Kanal sayısının fazla ama sesin tek olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, ?Beş temel sorunumuz var. Birisi demokrasi. İkincisi eğitim. Hiçbir anne ve baba çocuğunun hangi sınava gireceğini, hangi okula gideceğini bilmiyor. Kendi çocuklarını kobay olarak kullanan tek devletiz. Hiçbir devlet böyle bir şey yapamaz ama biz yapıyoruz. Dış politikada da dostu olmayan ama düşmanı çok bir devlet haline geldik. Bir diğer sorun da ekonomi. Türkiye ekonomisi şu anda tefecilere teslim edilmiş durumda. Faizi düşüreceğiz, komite kurduk´ dediler Tam tersine faizler yükseldi. Bizim bunları düşünmemiz lazım. Ve sandığa giderken gazeteci arkadaşlardan istirhamım; hangi görüşü desteklerseniz destekleyin demokrasiyi düşünerek gidin? diye konuştu.

?ÇÜNKÜ YÖNETEMİYORLAR!´

Gazetecilere ?Bir siyasal iktidar düşünün. Parlamentoda çoğunluğu var istediği yasayı çıkarabilir. Yargı üstünde egemen istediğini hapse atabiliyor. Medya üstünde egemen istediği haberi yazdırıp istemediğini yazdırmıyor. Parlamento üstünde egemen istediği yasayı TBMM onayı beklemeden yapabiliyor. Böyle bir iktidar neden seçim istiyor?? diye soran Kılıçdaroğlu, ?Çünkü yönetemiyorlar!? dedi.

CHP İKTİDARINDA MEDYA?

CHP iktidarı için medya için düşündükleri sistemi anlatan Kılıçdaroğlu, şu maddelerle açıkladı: ?İlk kuralımız gazeteci, patron gazetecilik dışında bir faaliyetle uğraşmamalı. Sadece gazetecilik yapmadığı zaman siyasi iktidarın baskısı altında kalıyor. İkinci kuralımız gazetelerin dağıtımı tek elden ve ortak yapılmalı. Üçüncüsü gazetelerde sendikalaşma zorunlu olmalı. Neden derseniz; gazeteci patronuna karşı da özgür olmalı, haberinin arkasında durabilmeli. Dördüncüsü gazeteciliğin evrensel değerleri vardır. RTÜK´ün yeniden yapılanması lazım ve gazetecilerden bir temsilci olması lazım. Bir diğeri de kamu ilanlarının bedava olması. Ücretler enflasyon oranında artmalı. Eğer biz bunları yapabilirsek medya gerçekten özgür bir medya olabilir? dedi.

SERTEL, ?ÇALIŞTAY´DA KONUŞULANLAR KİTAPLAŞTIRILACAK´

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise, projeyi medya komitesi ile birlikte gerçekleştirdiklerini belirtti. Sertel, ?Çalıştayımızda gazeteci arkadaşlarımız özgürce fikirlerini paylaştılar. Ve çalıştayda konuşulanlar kitaplaştırılacak. CHP iktidarında tüm sorunlar o kitabın ışığında çözüme ulaşacak. İnsanlara zulmeden, özgürlükleri ortadan kaldıran bir yönetimi Türkiye hiç hak etmiyor? diye konuştu.

ÖZKAN, ?ADALET ARAYIŞIMIZ DEVAM EDECEK?

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da ?CHP, medya özgürlüğünün partisidir. Adalet arayışımız Türkiye´yi özgürleştirene kadar devam edecektir? dedi.

YILMAZ; ?GAZETECİLER İÇİN PROGRAM YAPANLARA DESTEĞİMİZ SÜRECEK?

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca ise "Anadolu Medya Buluşması" programında, Anadolu´da görev yapan gazetecilerin turizmin geliştiği ilçede bir arada olmasının önemine işaret etti. Gazeteciler için program yapanlara her zaman destek olacaklarını aktaran Karaca, "Toplantıya parti ayrımı yapmadan katıldık. Gazetecilerin bir araya gelerek sorunlarını ve çözümlerini masada tartışması çok güzel bir olay." ifadesini kullandı.

 

 

 

 


Haber Kaynak : haber merkezi


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”