DOĞAN ENSİVRİ ?AKHİSAR ZEYTİN BAŞKENTİ?

DOĞAN ENSİVRİ ?AKHİSAR ZEYTİN BAŞKENTİ?

Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinasyon Müdürü Doğan Ensivri, Kırkağaç´ta zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirip Türkiye´nin en eski zeytin ağacını ziyaret ederek zeytin ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinasyon Müdürü Doğan Ensivri, Kırkağaç´ta zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirip Türkiye´nin en eski zeytin ağacını ziyaret ederek zeytin ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bugün bizim için güzel gün diyerek sözlerine başlayan Büyükşehir Belediyesi Manisa Tarım Komisyon Üyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinasyon Müdürü Doğan Ensivri, ? Biz Kırkağaç´ta zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Oradaki koordinatör arkadaşımızın izinli olması nedeniyle dağıtıma ben geldim? dedi. Ensivri ? Arkamızda gördüğünüz zeytin ağacı, Türkiye´nin bin 656 yıllık en eski zeytin ağacı. Kırkağaç´a gelip de buraya uğramadan gitmemiz mümkün değildi. Dünyanın en eski tescilli üçüncü zeytin ağacı.

?Zeytin Bizim İçin Çok Önemli?

Zeytin hem kutsallığı olan hem de barışı, adaleti, her türlü duyguyu içinde barındıran bir meyve.  Kutsal kitabımız Kuran-ı kerimde de yer alan bir meyvemiz. Fakat bu sene zeytinin ayrı bir önemi var. Zeytin fiyatları 6 ila 11 lira arasında değişiyor. Daha önceki yıllarda bu fiyatlar 5- 5 buçuk, bu da maksimum fiyatlarıydı. Bunda geçmiş dönemdeki yöneticilerimize teşekkür etmek gerekiyor.

?Akhisar´da Kurulan Bir Zeytin İhsas Organize Sanayi Bölgemiz Var?

Bu bölgemizin buralara kadar faydası olduğunu fiyatlarda bunu resmen hissediyorsunuz şu anda. Bu bölgemizde ilk kurulma aşamasını başlatan Süleymanlı Belediyesi ve o zamanın Belediye Başkanı rahmetli Hasan Paşalı idi. Onun döneminde bu Zeytin İhtisas Organize Sanayi bölgesinin ilk temelleri veya kâğıt üzerinde işlemleri başladı. Tabi şu anda Akhisar´da da Akhisar Belediyesi, Kaymakamlık ve Ticaret Odası önderliğinde ihtisas sanayi bölgesindeki çalışmalar devam ediyor. Tabi borsamızın bu konuda çok büyük faaliyetleri var.

?Üreticinin Zeytini Bu Yıl Para Ediyor?

Bölgemize gelen büyük alımcılar sayesinde büyük firmalar, ulusal firmalar sayesinde vatandaşımızın elindeki ürün, zeytin yeşil halde direkt üretici firmalar tarafından alındığından dolayı şu anda bu aradaki fark kuyudaki zeytin alınmadığından dolayı direkt vatandaşa yansımış durumda. Tabi çok güzel rakamlar bugün bir kasa zeytin satıyorsunuz 150 TL-200 TL´ye yakın bedeller alıyorsunuz. Ayrı bir artısı onun bunu toplayan bir kesim de var Akhisar´da. Bunun yevmiye ile çalışan bir kesimi de var. Tabi bugün 80 lira -90 lira civarında bir yevmiye fiyatları var. Bu da sahadaki başka bir artısı.

?Biz, Her Şey Akhisar İçin Diyoruz?

Bu konuda biz her şey Akhisar için diyoruz. Akhisar´da her zaman sevgi kazanacak diyoruz ve böyle gördükçe de zamanında rahmetli Hasan Paşalı´nın ne kadar güzel işler yaptığını ve tabi şu dönemde elini bu taşın altına sokan Ticaret Odası´nın, Kaymakamlığın, Akhisar Belediyesi ile Borsası ile çok güzel işler yapıldığını görüyoruz.

Bu Yıl Zeytin Fidanı, Geçen Yıl Zeytin Kasası

Elbette Büyükşehir Belediyemiz de bizim Akhisar´da zeytinden dolayı olan hassasiyetimizden kırsal dairemizin yaptığı planlamayla da 84 adet, 84 kişiye zeytin fidanı dağıtımı yaptık. Geçen yıl da tüm ilçelerde zeytin kasası dağıtımı yaptık.

?Akhisar´da Zeytinimizi En İyi Yere Taşıyacağız?

Bulunduğumuz bölgedeki antik ağacımızın bakımı, düzenlemesi Büyükşehir Belediyemize geçti. Büyükşehir Belediyemizde sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün her zaman sesimizi sürekli duyan kişi oldu. Allah´ın izni ile hep beraber biz Akhisar´da zeytinimizi en iyi yerlere taşıyacağız.

?Marka Sorunu Var?

Tabi marka sorunumuz var. Bununla ilgili Ticaret Borsamız da fuarlarda, girdiği etkinliklerde en iyi şekilde elinden geleni yapmaya çalışıyor. Biz, tüm kurumların Akhisar zeytinin elinden tutmasını ve bu kutsal meyvemize gereken önemi göstermesini istiyoruz. Her şey Akhisar için. Sanayi kentimizin ilerlemesini istiyoruz. İnşallah buradan başka bir sloganda verilebilir. Belki bu da konuşulacak. Araba fabrikasını bir platform oluşturarak diyeceğiz ki araba fabrikası gelsin bizim sigara fabrikamızda kurulsun. Allaha emanet olun. Teşekkür ederim? diyerek sözlerine son verdi.

Doğan Ensivri´yi antik tescilli zeytin ağacı ziyaretinde Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırkağaç Koordinatörü Ali Rıza Duman, Kırkağaç İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Mehmet Ünlü eşlik etti. 

 

https://youtu.be/u72Uo_Uvkdg



https://youtu.be/u72Uo_Uvkdg

BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU