DR. ULUSOY´A TOBB´U TEMSİL GÖREVİ

DR. ULUSOY´A TOBB´U TEMSİL GÖREVİ

TOBB Çevre ve İklim Değişikliği Daimi Komitesi Başkanlığı görevini yürüten Dr. Mehmet Ulusoy, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde yer alan Meteoroloji ve İklim Değişikliği Danışma Kurulu Üyeliği´ne de getirildi.

TOBB Çevre ve İklim Değişikliği Daimi Komitesi Başkanlığı görevini yürüten Dr. Mehmet Ulusoy, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde yer alan Meteoroloji ve İklim Değişikliği Danışma Kurulu Üyeliği´ne de getirildi. 

Danışma kurulunda TOBB´u temsil edecek olan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, günümüz dünyasını hayati açıdan etkileyen en önemli konunun artık iklim değişikliği olduğunu söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji-İklim Değişikliği Danışma Kurulu Üyesi olan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, ?Türkiye iklimi değişiyor. Buna bağlı olarak afet riski de her geçen gün artıyor. Tropikal iklimlerde gördüğümüz aşırı yağmur, hortum ve kuraklık gibi yeni riskleri yaşamaya başladık. Tıpkı deprem gibi bu risklere karşı da herkes hazırlıklı olmalı? dedi.

İKLİM KENDİ KENDİNE DEĞİŞMEZ

Bu değişikliğin fitilinin 250 yıl önce Sanayi Devrimi ile ateşlendiğine dikkat çeken Dr. Mehmet Ulusoy ?İklim kendi kendine değişmiyor. Değişimin altındaki imza tüm insanlığa ait? dedi. Plansız sanayileşme, hızlı kentleşme, fosil yakıt kullanımının artması gibi bir çok olumsuz nedenin tetikleyici görevi gördüğünü söyleyen Dr. Ulusoy, ?Bütün dünya el birliği yapıp iklime onarılamaz zararlar verdik. Değişiklik tüm canlıları, dünyamızı tehdit eden bir noktaya geldi. Yurt genelinde yaşanan şiddetli yağmur, kısa süreli dolu yağışı, fırtına ve hortumların da bu değişikliğin sonuçlarıdır? dedi. 

BİLİNÇSİZ TÜKETİMDEN KAÇININ

Dünya genelinde meteorolojik kaynaklı afetlerden her yıl ortalama 410 milyon insanın etkilendiğini, 7 bin 600 insanın yaşamını yitirdiğini belirten Dr. Ulusoy ?Türkiye iklim değişikliği konusunda çalışmalarına yeni başlayan bir ülke değil. Bu konuda cesur adımlar atan bir ülke. İklime, dünyamıza sahip çıkmak isteyen güçlü bir nesil de yetişiyor. Onlar bizim umudumuz, bu konuda bilinçliler. Ama bir konu var ki onun önüne henüz geçemedik. O da tüketim alışkanlığımız. Bilinçsiz tüketim, ilklim değişikliğinin en büyük körükleyicisi? diye konuştu.

Tüketim alışkanlığının değiştirilmesi yanında iklim değişikliğinin sonucu olan afetlere karşı bilinçlendirme için Danışma Kurulu´nda çalışmalar yürüteceklerini belirten Dr. Ulusoy, ?Eğer doğaya uyumlu olmazsanız, sonuçlarının ne olacağını hepimiz biliyoruz. Bu değişmeyen bir kural. İki sonuç var. Ya bu kurala uyacağız ya da sonuçlarına acılar içinde katlanacağız. Biz kurala uyan bir toplum için çalışacağız? dedi.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”