DUTLULU, ?ATA SPORLARIMIZ YENİDEN CANLANACAK?

DUTLULU, ?ATA SPORLARIMIZ YENİDEN CANLANACAK?

Muştular Mahallesi´nde ata sporumuz olan cirit ve değnek oyunlarına katılan Millet İttifakı´nın Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu, bu sporları bir festival olarak yeniden canlandıracaklarını söyledi.

Muştular Mahallesi´nde ata sporumuz olan cirit ve değnek oyunlarına katılan Millet İttifakı´nın Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu, bu sporları bir festival olarak yeniden canlandıracaklarını söyledi.

Muştular Mahallesi´nde Türklerin yüzyıllardan beri oynadıkları ata sporumuz olan cirit ve değnek oyunlarına katılan Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti´nin Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu, bu sporu yeniden canlandırmak için bir festival projesini hayata geçireceklerini, böylece hem ata sporumuzun yaşatılacağını hem de kültürel, sosyal ve ekonomik yönden Akhisar´a fayda sağlayacaklarını dile getirdi.

Osmanlı Devleti´nin en gözde gösteri sporlarından, at üstünde oynanan cirit ve değnek oyunlarını tekrardan canlandırmak için okçuluk, cirit, değnek ve güreş gibi ata sporlarımızı içeren bir festival projesi olduklarını ifade eden Besim Dutlulu, bu festivali kırsal mahallelerde hayata geçireceklerini vurgulayarak, çevre il ve ilçelerden gelen izleyicileri aynı zamanda köy ortamı ile buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Dutlulu, yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ?Akhisar´ın kırsal mahallelerinde ata sporlarımız hala büyük bir katılım ve coşkuyla sürdürülüyor. Bu beni çok mutlu etti. Çevre mahallelerden gelen namlı atlar ve binicileri Muştullar Mahallesi´nde bu sporu hala canlı tutuyor. İzleyicileri arasında İzmir´den, Manisa´dan, Balıkesir´den gelen vatandaşlar da bulunuyor. Burayı tercih etmelerinin nedeni ise bölgenin bu oyuna müsait olması. Biz ata sporlarımızdan olan cirit ve değnek oyunlarını, tanıtım ve reklamlarını yaparak, yerinde bir festival havasında yeniden canlandırmak istiyoruz. Bu festivali büyük bir organizasyon olarak hayata geçirerek, hem kültürümüzün yaşatılmasına katkı sağlayacak, hem de Akhisar´a sosyal ve ekonomik açıdan bir getiri sağlayacağız. Akhisar´da ata sporları festivali yapacak ve bu sporları yaşatacağız.?  

 

 

 


Haber Kaynak : haber merkezi


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”