DUTLULU, ?ATA SPORUMUZ GÜREŞİ FESTİVALLE YAŞATACAĞIZ?

DUTLULU, ?ATA SPORUMUZ GÜREŞİ FESTİVALLE YAŞATACAĞIZ?

Millet İttifakı´nın Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu, ata sporlarımızdan güreşe ilgiyi arttırmak amacıyla Selçikli´de güreş festivalleri organize edeceklerini açıkladı.

Millet İttifakı´nın Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu, ata sporlarımızdan güreşe ilgiyi arttırmak amacıyla Selçikli´de güreş festivalleri organize edeceklerini açıkladı.

Selçikli Mahallesi´ni ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti´nin Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu, mahalle sakinlerinin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Vatandaşlarla tek tek selamlaşarak, onlarla bir süre sohbet eden Dutlulu, Akhisar´da ata sporumuz olan güreş konusunda başarılı pehlivanlar olduğunun altını çizerek, Selçikli´de bir güreş festivali hayata geçireceklerini dile getirdi.

Türklerin ata sporu olan güreşin Akhisar´da yeniden canlandırılarak, yüzyıllardır devam eden bu sporun geleneksel hale gelmesini sağlamak istediklerini söyleyen Besim Dutlulu, bu festivalin merkezinin de Selçikli Mahallesi olacağını ifade etti. Çevre illerden ve Türkiye´nin birçok noktasından pehlivanların Akhisar´a gelerek hem kültürün yaşatılmasına katkı sağlayacağına hem de ekonomik olarak kente canlılık getireceğine dikkat çeken Dutlulu, Akhisar Belediyesi olarak bu girişimi yapacaklarının sözünü verdi.

Akhisar´da da artık bir güreş festivali olacağını söyleyen Dutlulu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ?Türkiye´deki örnekleri gibi Akhisar´da da artık ata sporumuz güreş oyunları oynanacak. Artık bizim de geleneksel hale getirebileceğimiz bir güreş festivalimiz olacak. Bu güreş festivalini Selçikli´de hayata geçirmeyi istiyoruz. Tüm Türkiye´den güreşçiler buraya gelsin. Akhisar´a kültürel, sosyal ve ekonomik olarak canlılık gelsin istiyoruz. Sağolsun babam Ahmet Dutlulu, ata sporumuz güreşin sıkı hayranlarından ve küçükken beni de sürekli müsabakalara götürürdü. Ben de ata sporumuz olan güreşin yaşatılmasını istiyorum. İnşallah yönetime geldiğimizde bu projemizi de hayata geçireceğiz. Bu da benim Akhisarlılara sözüm olsun.?

Mahalle sakinlerinin futbol sahası ve düğün salonu olarak da kullanabileceği bir çok amaçlı salon isteklerini de karşılayacaklarını vurgulayan Besim Dutlulu, kırsal mahallelerde bu tarz ihtiyaçların giderilmesi için Akhisar Belediyesi olarak ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerinin altını çizdi. Dutlulu daha sonra vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çekildi.


Haber Kaynak : haber merkezi


MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ