EBELER HAFTASI ETKİNLİĞİNDE NORMAL DOĞUMA ÇAĞRI

EBELER HAFTASI ETKİNLİĞİNDE NORMAL DOĞUMA ÇAĞRI

Her yıl 21-28 Nisan tarihlerinde kutlanılan ? Ebeler Haftası? , Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesinde yapılan bir dizi etkinlikle kutlandı.

Her yıl 21-28 Nisan tarihlerinde kutlanılan ? Ebeler Haftası? , Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesinde yapılan bir dizi etkinlikle kutlandı. 

Kutlamalara Manisa İl Sağlık Müdürü Dr Necip Yemenici, Akhisar İlçe Sağlık Müdürü Dr Selin Köksal, Hastane Başhekimi Op Dr Erol Karaca , yöneticiler , Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları ile Ebeler katıldı. Etkinlikte konuşan Manisa İl Sağlık Müdürü Dr Necip Yemenici ? Ebelik en kutsal ve önemli bir meslek grubudur. Meslekleri sadece belirli gün ya da haftalarda kutlamak dışında her zaman değerli kılmak ve hatırlamak gerekir. Normal doğum her kadının hakkıdır. Sağlık çalışanlarını normal doğum yapmaya çağırıyorum. Bizler örnek olalım ki halkımızdan da bu davranışı bekleyelim. Artık günümüzde suda doğum ünitelerininde devreye girmesiyle normal doğum çok daha kolay, ağrısız ve konforlu hale geldi. Sezaryen oranı ilimizde tüm sağlık kurumları kapsamında % 60 lar dolayındadır. Bu oranları uygun seviyelere düşürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ebeler Haftanız kutlu olsun?dedi. 

Ardından normal  doğuma olan katkılarıyla birlikte sezeryan oranları % 20 lerin  altında olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op Dr İbrahim Acun ve Ebe Ayşe Demirtaş´a İl Sağlık Müdürü Dr Necip Yemenici tarafından Sağlık Bakanlığının teşekkür belgeleri takdim edildi. 

Etkinlikte söz alan Hastane Başhekimi Op Dr Erol Karaca da ? Sezeryan oranlarını düşürmeye ve normal doğumu özendirmeye çalışıyoruz. Bu amaçla vatandaşlarımıza normal doğumun önemini ve güzelliğini göstermek için hastanemiz personeli ile değişik meslek gruplarının temsilcilerinin katıldığı bir tanıtım videosu hazırladık. Emeği geçen tüm personelimizi kutluyor , videonun ortaya çıkmasında görev alan tesisimiz dışındaki  katılımcılara ayrıca teşekkür ediyorum. Ebeler haftanız kutlu olsun?dedi .

 


Haber Kaynak : haber merkezi


FİZİK TEDAVİ UZMANI KARATAŞ ÖZEL MEDİGÜN AKHİSAR HASTANESİNDE

VEREM HASTALIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER

ÖZEL MEDİGÜN HASTANESİ’NDEN ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİNE ZİYARET

ÖZEL MEDİGÜN’DEN YAŞLILARA SAYGI HAFTASINDA ANLAMLI ZİYARET

“RAMAZANDA ORUÇ TUTANLAR İÇİN BESLENME ÖNERİLERİ”

DERMATOLOJİ UZMANI DR. HAROVA MEDİGÜN AKHİSAR HASTANESİNDE

"AYAKTAN KEMOTERAPİ ÜNİTESİ” HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER