KÜLTÜR SANAT

KÜLTÜR SANAT Haberleri

EL EMEKLERİ BELEDİYEDE ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

EL EMEKLERİ BELEDİYEDE ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Atso Akhisar Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliği içinde Belediye binasında Ruh Sağlığı Merkezi´ndeki hastaların ve Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el ürünleri sergisi açıldı.

Atso Akhisar Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliği içinde Belediye binasında Ruh Sağlığı Merkezi´ndeki hastaların ve Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el ürünleri sergisi açıldı.
Açılış öncesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi korosu açılışa gelenlere keyifli dakikalar yaşattı.
Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Karaca yaptığı açılış konuşmasında; ?Sayın Garnizon Komutanım  Sayın Belediye Başkanım, Sayın Kamu Hastaneler Birliği Başkanım, değerli protokol , sevgili misafirler hepiniz hoşgeldiniz.Toplum ruh sağlığı merkezimizin  el ürünleri sergisini açmak için burdayız. Yaklaşık 2 yıldır faaliyette , çok önemli işler görüyor toplumda da çok önemli bir yere sahip ,yaklaşık 140 kayıtlı hasta sayısına da ulaştık, bu önemli bir rakam. Hastalarımıza değişik zamanlarda  değişik etkinlikler de hayatın içinde yer vermeye çalışıyoruz., onları hayatın içinde tutmaya çalışıyoruz.  Onlar bu sergideki ürünleri günlerce, haftalarca, aylarca çalışarak el emeği göz nuru dökerek hazırladılar. Sizlere çok teşekkür ediyoruz bu davete geldiğiniz için aynı zamanda öğretmenlere teşekkür ediyoruz bu değerli çalışmalarda katkıları oldular.?dedi.

Açılışa Belediye Başkanı Salih Hızlı, Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Aydın Korkmaz, Garnizon Komutanı Mehmet Şahin, Atso Başkanı Mehmet Ulusoy,   Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Karaca, Halk Eğitim Müdürü Süleyman Erdem,CHP İlçe Başkanı Av. İsmail Fikirli,çok sayıda vatandaş katıldı.

Sergi sorumlusu Hemşire Özlem Yılmaz Ruh Sağlığı Merkezi´nde 140 hastaları olduğunu 30´a yakın kursiyer ile sergi çalışmalarını yaptığını söyledi.Yılmaz, ekip olarak bu işi yaptıklarını söylerek ; usta öğreticileri Sevde Ormancı,Ümit Avcı, Hatice Uygun; Resim Öğretmeni Gül Dalkıran,Müzik Öğretmeni Esra Bulunur ve Okuma Yazma Öğretmeni Şeyda Obalı ile hastalara profesyonel destek olduklarını dile getirdi.Yılmaz; ?Hastalar sosyal aktivitelerini burada tamamlıyor. El işi uğraşı ile kaygı, stres bozukluğu ile ilgili eğitimler veriliyor. Mutfak eğitimi veriyoruz yemek yapamayan hastalarımıza, sinema saatimiz var. Okuma saati düzenliyoruz.Bir insan gün içinde neler yapıyorsa biz de onları profesyonel kadro ile yapıyoruz.?dedi.

Ev hanımı olan Nurhan Adıgüzel kurslar sayesinde daha mutlu olduğunu ve haftada beş gün gittiğini söyledi. Adıgüzel,evde canı sıkıldığını ve kurslar sayesinde yeni arkadaşlıklar kurduğunu belirtti.                                                                                                                                                                                                                               
Her sene düzenli olarak asçılan sergi iki gün Belediye binasında açık olacak ve üçüncü gün hastane binasında faaliyete geçecek.


Haber Kaynak : erhan çelik


İLKNUR KULOĞLU, İLK IŞIK KİŞİSEL SERGİNİ AÇTI

MASKİ VE MİLLİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİNDE ÖĞRENCİLER AKHİSAR AAT’Yİ GEZDİ

AKHİSAR KENDİN YAP ATÖLYESİ YARIYILDA YOĞUN ÇALIŞTI

ROBOTİK KODLAMA ÖĞRENDİLER

AKHİSAR’DAN DAĞILACAK

AKHİSAR'DA EDEBİYAT RÜZGARI: YAZARLAR İMZA GÜNÜNDE BULUŞTU

AKHİSAR'DA “ESARETTEN ÖZGÜRLÜĞE” TİYATRO OYUNU BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI