GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

EVDE KİŞİSEL BAKIM NASIL YAPILIR

EVDE KİŞİSEL BAKIM NASIL YAPILIR

Çin´in Vuhan kentinde ortaya çıkıp kısa sürede dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) tarafından pandemi ilan edilen Koronavirüs salgını sebebiyle kişisel bakım merkezleri uygulayan iş yerleri de salgının Türkiye´de yayılımı önlemek amacıy

Çin´in Vuhan kentinde ortaya çıkıp kısa sürede dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) tarafından pandemi ilan edilen Koronavirüs salgını sebebiyle kişisel bakım merkezleri uygulayan iş yerleri de salgının Türkiye´de yayılımı önlemek amacıyla ikinci bir karara kadar kapatıldı. Salgını önleme etkenlerinin başında da kişisel ve genel temizlik gelirken akıllarda oluşan soruları Dünya Kuaförler Federasyonu Türkiye Başkan Yardımcısı aynı zamanda Türkiye Kuaförler Milli Takım Başkanı Ferdi Deren Altıeylül Gazetemize verdiği röportaj ile cevapladı. Saç, sakal, cilt bakımının bu süre zarfında nasıl yapılabileceği üzerine Altıeylül Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Semih Gürmen ve Moderatör Süleyman Kollu´nun sorularını yanıtladı.

Türkiye Kuaförler Milli Takım Başkanı Ferdi Deren, konuşmasına kendini tanıtarak başladı. Saç, sakal tasarımı konusunda Dünya Şampiyonluğu bulunan Akhisarlı Ferdi Deren " Ben 1979 Akhisar doğumluyum, 1990 yılında Bayan Kuaförü´nde işe başladım. Bilimsel bilgiye yer veremesem de yılların getirdiği tecrübe üzerinden yola çıkıp uzmanlık alanım, saç, sakal ve cilt bakımı üzerine bildiklerimi paylaşmaya çalışacağım. Dünya Kuaförler Federasyonu Türkiye Başkan Yardımcısı aynı zamanda Türkiye Kuaförler Milli Takım Başkanı´yım. Ülkemize dünya çapında ilk başarıyı, daha doğrusu birinciliği getirdim. Şimdi eğitmenlik görevini üstlendim ve tecrübelerimi gelecek nesile aktarmaya çalışıyorum." dedi. Koronavirüs salgını sebebiyle saç, sakal ve cilt bakım yerlerinin kapatılması üzerine konuşmasına devam eden Deren "Bu hususta ilk adımı atanlar arasındayım. Yaptığımız iş bırakın bir metre kuralını, yakın temastan oluşuyor. Saç, sakal ve cilt bakımlarında mesafeli yaklaşamıyoruz ne yazık ki. Virüsün yayılma hızını düşüreceği noktasında atılan bu adımı doğru buluyorum." ifadelerini kullandı.

KİŞİSEL BAKIM NEDİR

Kişisel bakımın öneminin defalarca vurgulandığı bu dönemde kendi uzmanlık alanı üzerine konuşan Ferdi Deren "Kişisel bakım nedir?´ sorusu hayli geniş kapsamlı çünkü kişisel bakım dediğimizde buna tırnak kesmek, düzenli bakım yapmak, saç, sakal, cilt bakımı gibi bir çok alanı içine alıyor. Ben kendi uzmanlık alanım üzerine kişisel bakımdan bahsedecek olursam saç ve sakalınızı düzenli olarak taramanızı ve iki günde bir yıkamanızı tavsiye ederim. Her gün yıkanan saçın beslenemeyeceğini ifade etmek isterim. Özellikle evlerde kaldığımız bugünlerde bu hususu biraz daha genişletebilir, saç, sakal yıkamamızı 3 ya da 4 gün süre ile gerçekleştirebiliriz. Saç gerçek bakımını, oluşturduğu yağ ile yapar. Ayrıca belirtmek isterim her gün yıkanan saçlar derinin koruma yapısına zarar verir ve doğal yapısını bozar. Saç ve deri yapınıza da uygun şampuan kullanmalısınız. Cilt bakımında dikkat etmeniz gereken ise güne başlarken cilt yapımıza uygun temizleme sabunu veya jel ile derinlemesine temizleme yapmak gereklidir." ifadelerini kullandı.

SAKAL BAKIMI NASIL YAPILMALI

Evde kaldığınız süre zarfında kişisel bakımınıza dikkat etmeyi unutmamalıyız, Kuaför Ferdi Deren "Bu süre zarfında eğer ki bir uzmanlığınız yoksa kendinizin ya da başkalarının yapmamasını özellikle tavsiye ederim. Çünkü kesilen saçın tekrar eski forma oturması en az 3 tıraş alır ki; bu da en az 3 ay süreye tekabül eder. Sakal bakımı içinde yine öncelikle temizlik ve taramayı tavsiye ediyorum. Hem bu süre zarfında insanların kendine ayırdığı dinlenme gibi vücudunuzda dinlenmiş olur. Uzayan sakalınızı ise taraklı diye tabir ettiğimiz jiletler ile ön tıraşı olup ardından normal jilet ile üzerinden geçebilirsiniz. Sinek kaydı tıraşta bu husus işinize yarayabilir. Ayrıca sertleşen sakallarınızı kesmekte güçlük çekiyorsanız herhangi bir nemlendirici ile bu sorunun önüne geçebilirsiniz. Tıraş sonunda 80 derece tıraş kolonyası ile yüzünüzü temizlemeyi de ihmal etmeyin. Yumuşatıcı ve argan yağı kullanmanızı da tavsiye ederim ama evinizde yoksa dışarıda aramak yerine zeytin yağı kullanabilirsiniz. Hem daha doğal olur hem de yapısı hakkında kafanızda soru işaretleri bırakmaz. Özel bakım kremlerinizin olmamasını dert etmeyin ama elinizde varsa bunları da değerlendirebilirsiniz.  Bu arada kullanacağınız zeytin yağının da asit oranı lütfen yüksek olmasın." dedi.

CİLT BAKIMI

Cilt bakımı hususunda da bilgilerini paylaşan Deren "Kil maskesi, salatalık maskesini evde rahatlıkla uygulayabileceğinizi düşünüyorum. Kişisel bakım ürünleriniz var ise onları kullanabilirsiniz ama evde bu tarz ürünlere pek yer vermiyorsanız soda ile yüz temizlemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken husus ise sodayı önceden açıp içindeki asit miktarını azaltmanızdır. Unutmayın ki asit cildi kurulaştırır. Öncelikli tavsiyem yine zeytinyağıdır." diyerek konuşmasını noktaladı.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


AKHİSAR’DA 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANACAK

AKHİSAR’DA 23 NİSAN KUTLAMALARI BAŞLADI

ASAYİŞ VE GÜVENLİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ