EVREN ÖZBEY´DEN SİTEM DOLU AÇIKLAMALAR

EVREN ÖZBEY´DEN SİTEM DOLU AÇIKLAMALAR

TFF 1. Lig ekiplerinden Akhisarspor´un mevcut Kulüp Başkanı Evren Özbey Kongre dönemi, kulübün borçları ve eski kulüp başkanı Fatih Karabulut´un yeniden adaylığı üzerine açıklamalarda bulundu.

?Akhisarspor´a gönül bağım var, sempatim var, bu kulübe de ısrar üzerine geldim.? diyen Özbey, geçtiğimiz günlerde istifa eden ve yeniden aday olacağı konuşulan Fatih Karabulut´a sitem dolu sözlerle cevap niteliğinde açıklama yaptı. Konu üzerine Fatih Karabulut´a ve Ali Kuloğlu´na söz hakkı doğarken Akhisarspor mevcut Başkanı Evren Özbey yaptığı basın açıklamasında ?Herkese merhabalar. Akhisarsporlu ve Akhisarspor´u seven tüm taraftarlarımız, bildiğiniz gibi ben burada iki buçuk aydır başkanlık görevini sürdürüyorum. Bizim enerjimizi düşüren, çalışma isteğimizi azaltan, faydalı olmamızı engelleyen gelişmeler var. Bunlara açıklık getirmek için bu toplantıyı gerçekleştirmek istedim. Kongre sürecimizin tarihi üzerine geçen hafta bir açıklama yapmıştık fakat pandemi sebebiyle tekrar Şubat ayının sonuna kadar bütün toplantılar yasaklandı. Bir türlü yapılamayan bir kongre var ve bu yüzden sürekli eleştirilere maruz kalıyoruz. Bazı konulara açıklama getirmek istiyorum. Bildiğiniz üzere başkanlık görevine başladığımda kulübün 30 milyon TL bir borcu, transfer yasakları, içeride oynayan ve geçen seneden ödenmeyen futbolcu maaşları vardı. Bunları çözüme kavuşturmak için elimizden gelen bütün çabayı gösterdik. Göstermeye de devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta yine içeri para dağıtımı oldu fakat saha da bir türlü istediğimiz sonuçları alamıyoruz. Bununla ilgili olarak söylemek gerekirse takımın moral ve motivasyonu düşük. Özellikle benim ve kardeşlerimin moral ve motivasyonunu düşüren bazı gelişmeler yaşanıyor. Bu toplantının amacı da aslında bu konu. Bu kulübe geliş sürecimizi daha önce anlatmıştık ama bunu tekrarlamak istiyorum. Bu süreçte, o dönem başkanlık görevini icra eden Fatih Karabulut ve Ali Kuloğlu, bizlere kulüpten istifa edeceklerini bizlerinde kulübün hukuki işlerini yönettiğimizden ve tanışıklığımız olduğundan dolayı kulübü yönetmemizi, istediler.

KULÜBÜ ONLARA SATIP ŞİRKETLEŞTİRECEKLERDİ

Bizden önce bildiğim kadarıyla görüştükleri bir Bosnalı firma ve Antalya´lı iş insanı vardı. Kulübü onlara satıp şirketleştireceklerdi. Bu görüşmeler olumsuz sonuçlandı. Bize bu teklif geldiğinde bir hafta, on gün süresince düşündük. Bu aralıkta biz bırakacağız gideceğiz, düşünmeyin gelin diye, baskı yapıp çok ısrar ettiler. Benim şartım mevcut yönetimin devam etmesi, bizde maddi manevi elimizden gelen tüm gayreti gösterelim şeklindeydi. Gelinen süreçte Fatih Karabulut, Hüseyin Eryüksel´den başkanlık görevini devir aldığında Aralık 2019´du. Kabataslak söylemek gerekirse kulübün kasasında 12-13 Milyon TL para vardı. Biz devir aldığımızda da 0(Sıfır) TL vardı. İki buçuk aydır başkanım, bu süreçte de 3 Milyon TL para harcadık diyebilirim ve şuan 1(bir) TL geliri olmayan bir kulüpten bahsediyorum. Şuan hala içerde alacağı bulunan futbolcular var ama Süper Lig döneminden kalma yüklü kontratlar var. Diğer kulüplerden farkımızın olmadığı durum; federasyon ödemelerine baktığımızda şuana kadar 3 Milyon 200 bin TL ödeme almışlar. Bizlerde şu ana dek 3 Milyon TL para harcamışız yani diğer kulüplerden geride kalmamışız göründüğü kadarıyla. Para harcamaya devam ediyoruz, transfer yasağını kaldırma hususunda çalışmalarımız devam ediyor ve önümüzde bir aylık süreç var. Bizim takımımıza da şiddetli kanat ve santrafor gerekiyor.

BEN BUNLARLA UĞRAŞIRKEN

Ben bunlarla uğraşıp çalışırken kulağıma sürekli Fatih Karabulut yeniden başkan olmak istiyor, bunun için çalışmalara başladı gibi duyumlar alıyorum. Ben de bunu kapalı kapılar arasında konuşmak değil de bütün halk ile paylaşmak istedim. Eğer Fatih Karabulut ve Ali Kuloğlu yeniden başkan olmak istiyorlarsa zaten yönetimdeler boşuna üyelerimizi ya da Yönetim Kurulumuzu arayıp bana destek ver demelerine gerek yok.

MİLLİYETÇİLİK BOYUTUNA ULAŞAN CÜMLELER

Gelsinler, ben onlara kulübün anahtarını bırakayım, kaldıkları yerden devam etsinler. Bizi dışarıya karşı öyle bir lanse ediyorlar ki, sanki biz bu kulübe zorla alıkoymuşuz, kasa da çok para var da biz de bunun peşindeymişiz gibi. Akhisar´ı Akhisarlılar yönetsin gibi milliyetçilik boyutuna ulaşan cümleler. Tamam, Akhisarlılar yönetsin ama zaten siz yönetiyordunuz ve gemiyi bırakıp kaçan sizlerdiniz. Sizlere kızgın değilim. Gelin, ben kulübü bırakmaya razıyım ama gelmeyeceklerse de ben Akhisar´ın geleceği için çalışmak istiyorum. Ben bu durumlardan yoruldum ve önümde 14 milyonluk transfer doyası var. Özellikle de Emnes´in federasyon gelirlerimizin hepsine haciz koymasına rağmen bütün paramı almadan imza vermeyeceğini belirtiyor. 20 Milyona yakın hala alacağı bulunuyor. Bunlar için çalışmak istiyorum ben ama Mart ayında olacak Kongre için bana ısrarla koltuğu gel al diyenler arkamdan çalışacaksa, zorlanmasın. Fatih Karabulut ve Ali Kuloğlu´ndan rica ediyorum. Gelsinler, önümüzde Adana Demirspor maçı var. Bu karşılaşmada başkanlık koltuğuna otursunlar. Zaten Yönetim Kurulu Üyeleri olduklarından seçime ve kongreye de gerek yok. Lütfen rica ediyorum, Adana Demirspor mücadelesine kadar ki süreyi çok erken bir tarih olarak görüyorlarsa 11 Aralık´a kadar düşünsünler. Bende kulübü onlara bırakayım ve yönetsinler. Benim koltuğa yapışıp kalkmamam gibi bir durum söz konusu değil.

2. LİG´DEN BİR KULÜP SATIN ALIP YOLUMA YENİDEN DEVAM EDERİM

Harcadığım para ortada, ben 2. Lig´den bir kulüp satın alıp yoluma yeniden devam ederim. Akhisarlılar bizim iyi niyetimizi anlamak istemediler. Sizlerden önce oyuncularla toplantı yaptım. Fatih Karabulut´un ödemediği maaşlarla uğraşıyorum hala. Ben Akhisar´ın ayakta kalmasından mutlu olurum, marka bir takım olmasından dolayı sahip çıkmak istedik zaten. Kendisine ısrarla bırakma, biz seni maddi ve manevi destekleyelim dedik ama kalkacağım, dedi. Gel yine destekleyeceğiz, elimizden ne geliyorsa yapalım ama geleceksen 11 Aralık´a kadar gel, gelmeyeceksen de böyle bir şey yok diye açıklama yap.

ŞUAN BANA O KADAR PSİKOLOJİK BASKI YAPILIYOR Kİ

Şuan bana o kadar psikolojik baskı yapılıyor ki; ben önümdeki dersimi çalışamıyorum. Hangi oyuncuyla neyi konuşacağım ne pazarlığı yapacağım, kafam almıyor. Ben iyi niyetle bu toplantıyı yapmak istedim. Bu haftadan itibaren transfer yapmak için çalışmak istiyorum. Ya gelin görevi alın ya da bana çalışma yapmama fırsat verin. Kulüp üzerine tüm bilgileri gelip muhasebeden alabilirler. Kayıtların hepsi açık, kulübün 1 TL para geliri yok, hepsine Emnes dosyasından dolayı el konuluyor. Bu kulüp şuan tamamen bireysel çabalarımızla yaşıyor. Fatih Karabulut hali vakti bizden daha yerinde bir insan, zamanında kulübün parası bittiğinde cebinden para vermedi. Şuan vermek istiyorsa gerçekten buyursun gelsin.

GEMİ YÜRÜSÜN DİYE HARCIYORUZ

Bazı davalar devam ediyor, Emnes´in borcuna yönelik olarak da federasyondan gelen paralar oraya gidiyor, o biraz erimiştir. Şu anda 700 Bin EURO´ya yakın borcumuz var. Borcumuz da ciddi bir düşüş yok çünkü ödediğimiz paralar, futbolcuların maaşı ve personelin maaşına gidiyor. Gemi yürüsün diye harcıyoruz. Pandemi sebebiyle elimizden şuan gelen bu. Biz bu kulübü -3 puan alma cezasından kurtardık. Şuan 13 puanımız var belki 10 puanımız gidecekti.

BÖYLE OYUNLARA GEREK YOK

Bana kulübü veren kişi bana harcatacak, transfer yasağını kaldırtacak sonra ben Mart´ta adayım. Böyle oyunlara gerek yok. Gel, koltuğa otur ve devam et. İçerideki oyuncularınla da konuş, sana bırakıp gittiğinden dolayı tepkiliydiler. Ben bu işi yapmak istersem zaten gidip bir kulüp alabilirim. Benim Akhisarspor´a yapışmak gibi bir derdim yok. Şuan zaten ben kendimden, zamanımdan, maddiyatımdan, maneviyatımdan harcıyorum. 4 çocuğum var ve kulübü aldığımdan beri onlarla doğru, dürüst zaman geçiremiyorum. Bu yüzden kapalı kapılar arkasında sağı, solu arama, gel bırakayım ben sana sen devam et. Halin vaktinde yerinde, sende de o cesareti de görüyorum. Para harcarsın da kulüp düze çıkar inşallah. Takım otobüsü ve Vito satıldığında ben gerçekten üzüldüm. Gerekte yoktu bunlara.

ÜZÜLDÜM DİYORUM, KÖTÜLEMİYORUM

Üzüldüm diyorum, kötülemiyorum. İmkânı, o dönem parası yok olabilir Fatih abinin, mecburen bozduracak, arabayı bulmuş demek ki. Kulübün kasasında para olmuyor, bazen oyuncunun maaşlarını eksik kaldı diye bizde arayış içerisine giriyoruz. Biz satacak bir şey bulamayınca cebimizden ödemek durumda kalıyoruz. O da mecbur kalıp satmıştır herhalde. Kötülemek için söylemiyorum, üzüldüğüm için söylüyorum. Eksi 3 puan alacağımız dönemde de bu üzgünlüğü yaşadım. Mücadele edip çözdüm. Kulüp kan kaybetmesin. Bakın Kocaeli, Sakarya ne mücadeleler veriyor ama hala çıkamıyorlar 2. Lig´den. Akhisar güzel bir marka bunu içeriden göremiyorsunuz.

YAŞAMALI BU TAKIM

Yaşamalı bu takım. Geçtiğimiz hafta kulübü borçlandırma yetkisi üzerine spekülasyon yapıldı. Kulüpten borç alma niyetinde değildik. Borç verme niyetindeydik ve bunu yapabilmek adına böyle bir atılım yapmalıydık. Bunun altına imza atanlar ile ilgili görüşmeyi Ali Kuloğlu yaptı ve işim acildi imzayı hemen atabilecek kişilerle görüşüp imza aldım, dedi. Eğer olurda Mart ayında seçilirsem, bundan sonra herkes Başkanlık yaptığı dönemdeki borçlardan sorumludur, diye de karar alacağım. Fatih Karabulut gelir, bu kararı kabul eder etmez buna bir şey diyemem.? ifadelerine yer verdi. Sporseverler tarafından tüm gözler Fatih Karabulut ve Ali Kuloğlu tarafından yapılacak açıklamaya çevrildi.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


AKHİSARSPOR, PROFESYONEL LİGLERE VEDA ETTİ

OKUL SPORLARI ARTİSTİK CİMNASTİK İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI YAPILDI

UMUTLAR SON 2 MAÇA KALDI

AKHİSARSPOR’DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

AKHİSARSPOR MAĞLUP OLDU

TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP