FARKINDA MISINIZ? ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIYOR

FARKINDA MISINIZ?  ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIYOR

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali POLAT, Erken Teşhisin Hayat Kurtardığını belirterek, meme kanseri hakkında bilgileri verdi.

Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanserdir. Hayatı boyunca her 9 kadından birinde meme kanseri gelişmektedir ve yine kadınlarda; akciğer kanserinden sonra, en fazla ölüme neden olan kanser meme kanseridir.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali POLAT, Erken Teşhisin Hayat Kurtardığını belirterek, meme kanseri hakkında şu bilgileri verdi;

Meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu ve her 9 kadından birinde meme kanseri görülme riski olduğunu vurgulayan Op. Dr. Ali POLAT; "Meme kanseri, memedeki süt bezleri ve süt kanallarını oluşturan hücrelerin normal olmayan biçimde, kontrol dışı olarak çoğalması ve vücudun başka bölümlerine de yayılarak çoğalmayı sürdürmesidir. Kanser hücreleri meme dokusu dışına çıktığında, öncelikle koltuk altındaki lenf bezlerini tutmaktadır. Çünkü memedeki lenf damarları, meme dokusundan gelen lenf sıvısını koltuk altındaki lenf bezlerine taşır. Kanser hücrelerinin lenf bezlerine ulaşması, vücudun diğer bölgelerine yayılabileceğini gösterir. Meme kanserinin ve diğer kanser hastalıklarının ortaya çıkış nedeni tam olarak bilinmemektedir. Bu nedenle, kanserin kesin olarak önlenmesinden henüz söz edilememektedir. Bununla birlikte, erken tanı sayesinde meme kanserinin yol açabileceği sorunların büyük bir bölümü çözümlenebilmekte, yaşam süresi ve kalitesi önemli ölçüde arttırılabilmektedir." dedi.

Dr. Ali POLAT; Bu kanser türünden korunma yollarını ise şu şekilde sıraladı; ?20 yaş üzerindeki tüm kadınlar adet başlangıcından 1 hafta sonra düzenli olarak kendi kendine meme muayenesi yapmalı, 40 yaş üzeri her kadın yılda bir kez MAMOGRAFİ çektirmeli, düzenli beslenme alışkanlığı sağlanmalı ve düzenli fiziksel aktiviteler yapılmalıdır.  Alkol ve sigara gibi zararlı maddelerden uzak durulmalı ve doğumdan sonra mutlaka en az 1 yıl bebek emzirilmelidir. Ayrıca risk grubunda olan kişiler, hormon ilaçlarını doktor kontrolünde almalıdır." ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : haber merkezi


FİZİK TEDAVİ UZMANI KARATAŞ ÖZEL MEDİGÜN AKHİSAR HASTANESİNDE

VEREM HASTALIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER

ÖZEL MEDİGÜN HASTANESİ’NDEN ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİNE ZİYARET

ÖZEL MEDİGÜN’DEN YAŞLILARA SAYGI HAFTASINDA ANLAMLI ZİYARET

“RAMAZANDA ORUÇ TUTANLAR İÇİN BESLENME ÖNERİLERİ”

DERMATOLOJİ UZMANI DR. HAROVA MEDİGÜN AKHİSAR HASTANESİNDE

"AYAKTAN KEMOTERAPİ ÜNİTESİ” HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER