GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

FÜZÜN ?AMACIMIZ HİZMET?

FÜZÜN ?AMACIMIZ HİZMET?

Akhisar Ak Parti İlçe Teşkilatı´nın 30 Ağustos Pazar günü, Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonu´nda, saat 14.30´da yapılacak 7. Olağan Kongresi öncesi mevcut İlçe Başkanı Mehmet Fatih Füzün, Gazetemiz Altıeylül´e özel röportaj verdi.

Akhisar Ak Parti İlçe Teşkilatı´nın 30 Ağustos Pazar günü, Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonu´nda, saat 14.30´da yapılacak 7. Olağan Kongresi öncesi mevcut İlçe Başkanı Mehmet Fatih Füzün, Gazetemiz Altıeylül´e özel röportaj verdi. Kongre öncesi ve kongre sonrası Ak Parti İlçe Teşkilatının hedefleri yönünde konuşmasını gerçekleştiren Füzün ?İlk etapta pandemi süreci sebebiyle, pandemi sürecinin bir gün öncesi tüm teşkilatlarda kongre iptal kararının çıkması ve atama usulüyle İlçe Başkanlığı seçilmesinden bu yana Akhisar İlçe Teşkilat Başkanlığı görevini yapmakta olduğumu ifade etmek isterim. Pandeminin gevşemesi ve şehrimizin önemli ürünlerinden zeytin ile ilgili bir takım konulardan dolayı Genel Merkezimizle beraber Ağustos´un sonunda 7. Olağan Kongremizi yapma kararı aldık. Kongremiz 30 Ağustos Pazar günü, Akhisar Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonu´nda, saat 14.30´da gerçekleşecektir. Kongresi öncesi olarak çalışmalarımızdan bahsedecek olursak, Belediye Meclis Üyeliği´de yaptığım ve Akhisar´da yaşadığım için bazı sorunları zaten bilmekteyim.

BİZLERDE ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUP

Bununla ilgili şuan ki belediyemizin yaptığı işler haricinde Akhisar´daki eksikleri bizlerde elimizi taşın altına koyup Sayın Milletvekilimiz ve İl Başkanımızla beraber yapılması gereken işleri sırasıyla yapmaya başladık. Bunlardan bazılarını zaten basın mensuplarıyla paylaşmıştık. Mesela çevre yolu çalışmamız vardı. Biraz uzun süren bir proje oldu, bunun sebebi de daha önceki müteahhit arkadaşımızın işi bırakması daha sonra bunun hukuki sürece çevrilmesi, davaların uzaması gibi bu süreci uzatan faktörler oluştu. Daha sonra sağolsun Milletvekilimiz Uğur Bey, Karayolları Bölge Müdürlüğüne ve Genel Müdürlüğe baskı yaptı, İzmir-İstanbul istikametinde ki en sorunlu yollardan biri olduğunu dile getirerek yapılması gereken yolun öneminden bahsetti ve işin daha iyi bir müteahhite verilmesini sağladı. Beklediğimizden daha hızlı bir ilerleme sağlandı. Bu kapsamda daha önceden niye bu kadar zorlanıldığını düşünmeye başladık. Hedefimiz eğer bir aksaklık oluşmaz ise yılbaşına kadar açılması ve yılbaşında açık olması yönünde. Yani Aralık´ın ilk haftası, ilk on günü diyebiliriz.

YENİ GAR BİNASI GÜNDEMİMİZDEYDİ

Bunun akabinde Akhisar´ın şehir dışına taşınan yeni Gar binası gündemimizdeydi. Şuan prefabrik yapıdaki binasını ve yol konusunda yaşanılan sıkıntıya yönelik Tren Yolu Bölge Müdürümüzü çağırdık, sağolsun gereken bilgiyi edindik. Gerçek manada güzel bir gar binamız olacak. Eski Gar Binamızdan farklı olarak daha lüks bir bina yapılması yönünde hareket ediyoruz. Işıklandırması ve yolu üzerinde de görüşmelerimizi sağladık. İnşallah 2021 Mart ayına kadar projemiz hayata geçmiş olacak. Yani artık bütün işlerin toparlanma sürecinde olduğunu söyleyebiliriz.

ESKİ TREN GARI YERİYLE İLGİLİ HAREKETE GEÇTİK

Şehrin içerisinde kalan ve Milletvekilimiz Uğur Aydemir sayesinde şehrin dışına taşıdığımız Tren Garının eski yerinin atıl olarak kalmaması, bisiklet yolu, yürüyüş yolu, yeşillendirme çalışmaları yapılması yönünde harekete geçtik. Akhisar´ın bisiklet yolu ve yürüyüş yolu anlamında eksik kaldığını düşünüyoruz ve Sayın Milletvekilimiz bu yöndeki çalışmalara başladı. İnşallah 2021 yılında bu alandaki çalışmalarımızda başlayacak ve bu sayede Akhisar Göleti´ne uzanan, uzun boyutlu hem yürüyüş hem de bisiklet yolumuz olacak. Büyükşehirimiz ve Çevre Şehircilik Bakanlığımız ile bir terslik olmazsa dediğim gibi 2021 yılında çalışmalara başlayacağız. İnşallah çalışmalarımız sonuç verecek ve şehrin merkezi kıvamındaki bir alana güzel bir yüz kazandıracağız. Alan genişliği ve büyüklüğüne yönelik Demir Yollarımız çalışmalarını sürdürüyor bu bağlamda yürüyüş yolunun, bisiklet yolunun olduğu ve kafelerin yer aldığı güzel bir proje hedefindeyiz.

ŞEHİR STADYUMU ÇALIŞMALARI

Öte yandan şehir içerisinde yer alan Şehir Stadyumu çalışmalarımıza yönelik çeşitli söylentiler dolaşıyor. Ben Meclis Üyeliğimden ve şu anki İlçe Başkanlığı dönemime kadar oranın değerlendirilmesi ve yeşillendirilerek vatandaşların hem beğenisine uygun hem de şehrin güzelliğine güzellik katacak bir proje olması niyetindeydim. Nitekim çalışmalarımız sürüyor, Sayın Aydemir´de bu konuda bize yardımcı oluyor. Vatandaşların güzel vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturulması yönünde çalışmalarımıza başladık. Vekilimiz Bakanlıklar ile görüşme sağladı ve ilerleyen günlerde, bir iki ay içerisinde proje elemeleri yapıp son halinin nasıl olması yönünde çalışmalarımıza da başlayacağız. Dışarıdan baktığınız da hapishane duvarı gibi görünen beton yığını görüntüsünü değiştirme niyetindeyiz. İçerisindeki stadyumda aynen kalacak. Değişik bakış açılarıyla güzel bir alan oluşturma niyetin de çalışıyoruz. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz. Şu an konu üzerine daha fazla bilgi vermek istemiyorum proje açıklanasıya kadar şu anlık bilgilerin bende kalmasını istiyorum ama şehrimize güzel bir yenilik getireceğiz.

GÖNÜL ALMA İÇERİSİNDE OLACAĞIZ

Diğer yandan Ak Parti İlçe Teşkilatı olarak bize küsmüş bir bölümün varlığını düşünüyor ve bu kişilerden gönül alma içerisinde olacağımızı belirtmek istiyorum. Bunu nerden anladık derseniz geçtiğimiz seçimlerde kaybettik. Bu hususta çalışmalarımız olacak belli ki bazı yönlerde eksik kalmışız, bunların telafisi için uğraşacağız. Herkesle görüşüp nerede hata yaptığımızı, nerede yanlış yaptığımızı görme ve öğrenme niyetindeyiz ve bu sayede Ak Parti´yi Akhisar´daki istediğimiz seviyeye getirmeyi amaçlıyoruz.

MUHTARLARIMIZLA İRTİBAT HALİNDEYİZ

Bu bağlamda köylerimizi, beldelerimizi, mahallelerimizi geziyoruz, muhtarlarımızla irtibat halindeyiz. Düğün salonu, Muhtarlık binası vs. ihtiyaç listelerini öğreniyoruz. Birkaç yerde bu yöndeki girişimlerimize başladık ve inşallah çalışmalarımız devam edecek ve halkımıza hizmet vermeye devam edeceğiz.

BARAJ VE GÖLET PROJELERİMİZ VAR

Baraj ve Gölet projelerimiz var bunların yanında. Devlet Su İşleri Bölge Müdürümüz ile bu yöndeki çalışmalarımız sürüyor. Gördük ve Karasonya´da faaliyete geçireceğimiz projelerimiz ile ilgili olarak. Bu yöndeki bilgilendirmeleri gelecek hafta Su İşleri Bölge Müdürümüz kendisi gelip yapacak nasipse. Nedir, ne değildir, proje hangi aşamada, neler yapıldı gibi sorular cevap bulacak. 30 Ağustos Pazar günü yapılacak olağan kongremizin ardından bizi daha da hummalı bir çalışma bekliyor diyebiliriz.

ESKİ THYATEİRA BÖLGESİ VE ESKİ HASTANE ÇALIŞMALARI

Bunların haricinde Kültür Müdürümüzü buraya davet etmeyi planlıyoruz. Kendisiyle yaptığımız görüşmelerin ardından Akhisar´daki çalışmalarımızın daha da hızlanacağını düşünüyoruz. Eski Thyateira bölgesinden Akhisar Belediyesi çalışmaları durdurmuş bir yandan onun ile ilgili görüşmeler yapıp devam etmesini sağlamak istiyoruz. Aynı zamanda eski hastanedeki çalışmaların devam etmesi, ne kadar süreceği yönünde bilgiler alacağız.

YENİ CAMİİ DÜZENLEMESİ

Yeni Camii düzenlemesi de bitmek üzere, yapan arkadaşımızı çağırıp Kültür Müdürümüze bilgiler vermesini isteyeceğiz. Bir an önce ibadete açılması yönünde hareket edeceğiz bilindiği üzere Paşa Camii ve Ulucamii´de ibadete kapalı. Bu yönde hızlı bir şekilde ilerleme sağlayıp yeniden açılması için çalışmalar gerçekleştireceğiz. Daha sonra su sorunları ile karşılaşıyoruz sıklıkla. Bu konu üzerine muhtarlarımız ile görüşüp Büyükşehir ile irtibata geçtik.

SU YÖNÜNDE YAŞANAN BÜYÜK BİR SORUN VAR

Mahallelerimiz adına su yönünde yaşanan büyük bir sorun var. Bunu halletmeyi planlıyoruz. Sağolsun Büyükşehir 6 yerle ilgili çalışmalara hemen başladı. Hemen hemen 20 yerde bu sıkıntı yaşanıyor. Hepsi akmıyor değil de kimisi az akıyor, kimisi gündüz akıyor, kimisi gece akıyor gibi sıkıntıların olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili olarak Akhisar Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatıyla bağlantılı olarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Diğer yerlerle ilgili çalışmalarında kısa sürede başlaması ve sorunun giderilmesi için çalışmalarımıza başlayacağız inşallah.? dedi.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU

NORM ENDER’DEN MANİSA’DA MUHTEŞEM KONSER

MİNİKLER BELEDİYE BAŞKANI OLDU

23 NİSAN’DA ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ