GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

GELECEĞİ NE OLACAK?

GELECEĞİ NE OLACAK?

Merkez Çarşıdaki eski belediye binası, Akhisar´a 60 yıl belediye hizmet binası olarak hizmet vermişti. Yaklaşık 8 yıldır da kullanılmayan bu bina, kaderine terk edildi.

Merkez Çarşıdaki eski belediye binası, Akhisar´a 60 yıl belediye hizmet binası olarak hizmet vermişti. Yaklaşık 8 yıldır da kullanılmayan bu bina, kaderine terk edildi. Bir bankanın geçici süreliğine şubesi olarak kullanılan bu bina, daha sonra boş olarak Akhisar´ın merkezinde kötü bir görüntü vermeye başladı.

Bir Zamanlar Belediyeydi Şimdi İse Depo

Bu bina yarım asırdır Akhisar´a yerel iktidarın hizmet yeri olarak kullanıldı. Şimdilerde ise atıl vaziyette ardiye olarak kullanıldığı gözlemlenmektedir. Şimdilerde belediye temizlik görevlilerinin öğle aralarında dinlenme amacıyla kullandıkları yer. Ayrıca eski belediye binasının odaları depo amacıyla kullanılıyor. Akhisar Belediyesinin görevlendirildiği çalışanlar tarafından belediyeye ait masa ve sandalyeler, çöp kutuları gibi malzemeler depo amaçlı buraya konuluyor.

Eski Belediye Binası Niçin Kullanılmıyor?

Eski Belediye binasının kullanılmama gerekçesi deprem nizamnamesine uygun olmaması ise şayet bu binanın yıkılıp yerine yeni bir proje ile yatırım yapılmalıdır. 8 yıldır atıl vaziyette bırakılan bu bina artık bu vaziyetten kurtarılmalıdır. Yalnızlığa terk edilen bina canlandırılmalıdır. Gerekirse bu bina yıkılmalı ve alt kısma Akhisar´ın en büyük sorunlarından olan otopark sorununa çare amaçlı bir yer altı otoparkı üzerine de çok amaçlı olarak kullanılabilecek bir kültür ve nikâh salonu yapılması gerekmektedir. Diğer bir öneri olarak Akhisar´daki esnaf odalarının burasını restorasyonu yapılarak buraya taşınması olabilir.

Konukları Yok Artık

Eski Belediye Binası, yarım asırlık hizmeti boyunca Cumhurbaşkanlarını, Başbakanları, Bakanları, yerli ve yabancı konukları ağırladı. Bu tarihi belediye binası bu şekilde bırakılmamalı. Bu binayı bu şekilde kaderine terk eden yetkililerin vicdanı hiç sızlamıyor mu?

8 yıldan beri atıl vaziyette duran bu binaya için yetkililer bu duruma neden çare olamıyor. Kız meslek lisesi ve eski belediye binası Akhisar´ını görüntüsünü bozuyor ve sosyal hayata geçmesi için çözüm bekliyor. Akhisar´ımızın merkezindeki bu görüntünün ortadan kaldırılmasını ya da işlevsel hale getirilmesini değerli yöneticilerimizden talep ediyoruz.  Akhisar Altıeylül Gazetesi olarak bunun takipçisi olacağız.

Son olarak eski belediye yeni cami ve eski kız meslek lisesinin olduğu alan Akhisar´ın kalbidir. Ne yazık ki şu anda işlevlerini yerine getirememektedir. Trafik akışı olarak da Akhisar´ın en kötü yerlerinden birisidir.




BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU