GENEL KURULDA DELEGE AHMET AKBUĞA DEDİ

GENEL KURULDA DELEGE AHMET AKBUĞA DEDİ

Akhisar Ziraat Odası genel kurulunda delege Ahmet Akbuğa dedi.

Akhisar Ziraat Odası genel kurulunda delege Ahmet Akbuğa dedi. Akhisar Ziraat Odası toplantı salonunda yapılan   genel kurul seçiminde 2 liste yarıştı.Olağan genel kurulda  110 delegeden 109 delegenin oy kullandığı seçimde 2 oy geçersiz sayılır iken Ahmet Akbuğa´nın listesi 79, Ali İsmet Uçar ise 28 oy aldı. Ahmet Akbuğa ve Ali İsmet Uçar´ın listelerinin yarıştığı Olağan Genel Kurul toplantısı Divan Başkanı seçiminde  delegelerin oyuna sunulan divan başkanlığına Kırkağaç Ziraat Odası başkanı Süleyman Boğaz, Başkan vekili Ahmetli Ziraat Odası başkanı Adnan Ünsal, Katip üyeliklere Demirci Ziraat Odası başkanı Mehmet Karakaya ve Saruhanlı Ziraat Odası başkanı Aydoğan Okur oy birliği ile seçildi. Listelerin divan başkanlığına verilmesi ile saat 12.00 de saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan seçimde divan başkanı her iki başkan adayına 10´ar dakika konuşma süresi verilir iken Ali İsmet Uçar 10 dakikanın az olduğuna itiraz etmesi üzerine 10 dakikaya  ek dakikalık konuşma hakkı delegelere soruldu ve 10´ar dakika konuşma delegelerin oy birliği ile kabul edildi. Genel kurul seçiminde yönetim kurulu faaliyet raporunu Akhisar Ziraat Odası Tarım danışmanı Ziraat Mühendisi Aytekin Değirmenci, Kesin hesap müzakeresini memur Sultan Yaşarlar, tahmini bütçeyi memur Özge Günay okudu.  Yer yer gerginliklerin yaşandığı genel kurul seçiminde divan başkanı ilk olarak Ali İsmet Uçar´a söz verdi. Daha sonra konuşan Ahmet Akbuğa sözlerine, ?Genel Kurul Toplantısını onurlandıran çok değerli misafirlerimiz,

109 mahalleden demokratik bir seçim sonucu buraya gelen Değerli Delegeler, Ziraat Odası Başkanlarım ve Sayın Muhtarlarım, Kıymetli çalışma arkadaşlarım,

            Konuşmama başlamadan önce şahsım ve Akhisar Ziraat Odası Yönetim Kurulu adına Genel Kurul Toplantımıza hoş geldiniz diyor, hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum.

Bugün burada yapılan Akhisar Ziraat Odası Genel Kurul Toplantısının ülkemize, milletimize, çiftçilerimize hayırlar getirmesini temenni ederim

Akhisar Ziraat Odamız en eski ve köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer almaktadır. Uzun bir tarihi geçmişe sahip olmanın yanında temsil ettiği kitle açısından da çok önemli ve güçlü bir kuruluşudur.

            Odamıza kayıtlı üye sayısı 28100, aktif üyesi 20 bin civarındadır. 13 personel çalışmaktadır. Personeller içerisinde değişik bölümlerden Ziraat Mühendisi, Kimyager, Memur olarak çalışanlarımız bulunmaktadır.

            Akhisar Ziraat Odası, Yönetim Kurulu ve Meclisi geçen sekiz yıllık faaliyet döneminde İlçemiz tarımının  ve  çiftçilerimizin  karşılaştığı sorunların çözümü için mevcut imkanları kullanarak her türlü çabayı göstermiştir. Ancak, şunu çok açık olarak belirtmem gerekir ki: 26 Şubat 2011 tarihinde yapılan Genel Kurulda delegelerin büyük desteği ile göreve geldikten sonra geçen sekiz yıllık bu dönem içinde odamız için büyük bir ??değişim ve atılım dönemi olmuştur.

Yine görev yapmış olduğumuz bu süre zarfında, bir taraftan odamızın daha güçlü hale gelmesi için çalışılmış, diğer taraftan çiftçilerimizin sorunlarını çözmek ve ilçemiz tarımını geliştirmek amacıyla çok önemli çalışmalar yapılmıştır.

Değerli Konuklar, Değerli Delegeler

1984 yılından itibaren 26 yıl boyunca hizmet verdiğim kuruma 26 Şubat 2011 tarihinde yapılan Genel Kuruldan bu yana Yönetim Kurulu Başkanı olarak bu görevi onurlu bir şekilde taşımaya devam ediyorum

            Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin 16.02.2015 tarihli oturumunda  ?´İl Merkez Odası´´ olarak odamızın belirlenmesi nedeniyle Merkez Oda Başkanı, 26 Temmuz 2015 tarihinden itibaren de Manisa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurul Başkanı görevimi yine Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyinde (UZZK) Birliğimizi temsilen görev yapmaktayım.

            İl Başkanlığım süresince , İlçe başkanlarımız ile yapmış olduğumuz çalışmalarda biliyorsunuz Türkiye´de Üzüm üretiminin %85 - %90´ nı Manisa´da üretilmekte. Bakanlarımız ve Hükümet yetkililerimiz ile yapılan görüşmeler sonucunda üzümde müdahale alımı yaptırdık. Yine başta Türkiye Ziraat Odaları Birliği Sayın Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar´ın ve oda başkanlarımızın çabası ile ÇKS kayıtları Ziraat Odalarımıza verilmeye başlandı. Şu anda pilot bölge olarak Aydın ve Bursa seçilmiştir. Önümüzdeki zamanlar içerisinde Manisa ve her yerde ÇKS kayıtları Ziraat Odalarımızda yapılacaktır.

            Yine UZZK (Ulusal Zeytin ve Zeytin yağ Konseyi) görev yapmış olduğum süre içerisinde daha önce UZZK tarafından yapılan zeytin ve zeytin yağ rekolte tespit çalışmalarında Ziraat Odalarını temsilen hiç kimse bulunmuyordu. Benim yapmış olduğum girişimler neticesinde iki yıldır çalışmalarda Ziraat Odalarını temsilen bilirkişi  ve teknik personel bulunmuş olup, İzmir ve Manisa bölgesinde Akhisar Ziraat Odasından iki Ziraat Mühendisi arkadaşımız görev yapmıştır.

 İlçemizde yetiştirdiğimiz ve ilk sırada yer alan zeytindeki ve zeytinyağındaki belirsizliği aşmak, sıkıntıları, sorunları çözmek için Akhisar Ziraat Odası öncülüğünde Tarım Bakanlığı, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Zeytin Kooperatifi çalışmaları 3 aydır hızlı bir şekilde devam etmektedir.

            Kurum içinden gelmenin getirdiği avantajlarla 8 yıllık görev süremi başarılı bir şekilde geçirdiğime inanıyorum.

            Burada bulunan birçok kişinin bildiği gibi görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışırken içten ve dıştan şahsım ve kurumum en ağır şekilde eleştirildi. İnsanlar gerçek olmayan konularla gündemde olmaya çalıştı. Ancak geldiğimiz noktada sayın delegelerimiz biliyor ki havanda su dövmekle, karalama politikasıyla bir yere varılamıyor.

Değerli Konuklar, Değerli Delegeler

            Göreve yeniden gelirsek Akhisar tarımını, Akhisar´ın çiftçisini daha yükseklere taşımak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız.

 

            Sözlerime son verirken Akhisar Ziraat Odasının daha önce olduğu gibi bundan sonra da yasaların verdiği yetkiler çerçevesinde dürüst ve şeffaf yönetimi ile çiftçilerimizin sesi olmaya devam edeceğimi belirtir, Genel Kurul Toplantısının Akhisarlı çiftçilerimize ve teşkilatımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diler, hepinize tekrar en derin saygılarımı sunar, beni dinlediğiniz için teşekkür ederim? dedi. İlçe seçim Kurulunun saat 17.00 de sandıkları açıp oyların sayılması ve kazanan tarafı açıklamasından sonra kısa bir söz alan ve tekrar başkanlığa seçilen Ahmet Akbuğa, ?Genel kurula göstermiş olduğunuz ilgiye desteğe şahsım ve odamız adına çok teşekkür ediyorum. Burası benim değil bizim değil hepimizin yeri bundan sonra hep birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi. Daha sonra yönetim kurulu seçimi için verilen 15 dakika aradan sonra yapılan seçim ile yönetim kurulu seçildi. Yapılan seçimlerden sonra delegeler ve yönetim Ahmet Akbuğa´yı  tebrik ederek yeni dönemde başarılar dilediler.

 

AKHİSAR ZİRAAT ODASININ  YENİ MECLİS ÜYELERİ

Ahmet Akbuğa, Şehabettin İnal, Bülent Kabayel, Saim Balatacıoğlu, Mehmet Tumrul, Tunay Aytan, Türker Subaşı, Gürol Güneş, Hüseyin Karaoğlan, Ali Yaşbudak, Zülfikar Kavas, Nafiz Türker, Önder Demirbaş, Hayri Keskin, Özkan Karaca, Tuğrul Tuğlacı, Şeref Togul, Şevket Er, Aydın Demir, Zekeriya Çimen, Mehmet Özhan

YEDEKLER: Mustafa Varol, Rasim Tümer, Mehmet Emin Dursun, Cengiz Akyiğit, Arif Er, Ali Önal, Mehmet Ali Kartal, Mehmet Gencer, Hüseyin Türkoğlu, Mustafa Basan, Mahmut Gül, Vedat Öğütveren, Semih Hasar, Muammer Emre, Ali Çetin, Hüseyin Mastan, Salih Yeşildağ, Ramazan Eriş, Hasan Şentürk, Murat Paşalı, İbrahim Cebesoy 

AKHİSAR ZİRAAT ODASININ YENİ YÖNETİM KURULU

Ahmet Akbuğa, Tunay Aytan, Şevket  Er,  Ali Yaşbudak, Türker Subaşı, Gürol Güneş ve Zekeriya Çimen

YEDEKLER:  Saim Baltacıoğlu, Mehmet Tumrul, Özkan karaca, Önder Demirbaş, Hayri Keskin, Tuğrul Tuğlacı, Aydın Demir

 


Haber Kaynak : erhan çelik


ALKOLLÜ İÇKİ SATILAN MEKANLARDA DENETİM YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

BAŞKAN ZEYREK, İLK ENCÜMEN TOPLANTISINA KATILDI

POLİS MEMURLARINA SORUŞTURMA AÇILDI, MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNEYSE ADLİ TAHKİKAT BAŞLATILDI

HALİL MANDACI İLKOKULU MENDİL KAPMACADA İLÇE BİRİNCİSİ

MUHTARLAR MAZBATALARINI ALDI

ZEYTİN ÜRETİCİLERİ İLAÇLAMAYA KARŞI UYARILDI