GÖÇÜN ÖNLEMİ ALINMAZSA İŞÇİ MALİYETLERİ DAHA DA YÜKSELECEK

GÖÇÜN ÖNLEMİ ALINMAZSA İŞÇİ MALİYETLERİ DAHA DA YÜKSELECEK

Manisa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısını Kula´da düzenledi.

Manisa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısını Kula´da düzenledi.

Manisa Ziraat Odaları İl Koordinasyonu Kurulu Başkanı ve Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa´nın da katıldığı, Kula Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal´ın ev sahipliğini yaptığı İlçe Ziraat Oda Başkanlarının katıldığı toplantı Kula Ziraat Odası toplantı salonunda yapıldı. Manisa Ziraat Odaları İl Koordinasyonu Kurulu Başkanı ve Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Akbuğa, Kula Ziraat Odası konferans salonunda düzenlenen İl koordinasyon toplantısında üreticilerin sorunları hakkında çözümler arayıp neler yapabileceği ve neler yapılması gerektiği konuları üzerinde durdu.

Ürün Fiyatlarında Sıkıntımız Vardı

 Manisa Ziraat Odaları İl Koordinasyonu Kurulu Başkanı ve Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa ?Geçtiğimiz aylarda hasadını yapmış olduğumuz Manisa´nın önde gelen üzüm ürününde sıkıntıları görüştük. 2017 yılında üzümde bazı sıkıntılarımız vardı. Bilhassa fiyat yönünden sıkıntılar çoktu. Tarım Bakanlığı ile de yapmış olduğumuz bazı görüşmeler neticesinde de 2017 yılında müdahale alımı yapılması üretici ve bizler için olumlu bir gelişme, aynı zamanda Tarım Bakanlığı tarafından rekoltenin açıklanması içinde bizim için güzel bir gelişme. Üzümde tek sıkıntımız her zaman dediğimiz gibi üzüm fiyatlarının düşük olması gerçekten üzüm üreticisini mağdur etmiştir.

Göçün Önlemi Alınmazsa İşçi Maliyetleri Daha da Yükselecek

Yine gündemin 2. maddesinde herkesin bildiği gibi kırsalda biliyorsunuz çok hızlı bir şekilde göç devam etmektedir. Bu göçü önlemek için kırsalda bulunan mahalle ve köylerimizde hızlı bir şekilde ve güzel bir şekilde destekleme yapılmasını talep etmiştik. Bu kırsalı önleyemez isek önümüzdeki yıllar içerisinde yine mevcut bizim bölgemizde üzümde de zeytinde de hasadında olsun diğer işlemlerinde olsun büyük sıkıntılar yaşayacağını gündeme getirdik. Aynı zamanda ilerleyen zaman içerisinde üstüne basa basa söylüyoruz, göçü önlemezsek mevcut arazilerimizi ilerleyen zaman içerisinde işleyecek kişiler bulamayacağımıza göre hem de yine ilerleyen zaman içerisinde üzümde olsun zeytinde olsun ve diğer ürünlerde olsun işçi maliyetlerinin hızlı bir şekilde daha yüksek seviyelere çıkacağını düşünüyoruz. Bunlara bir an önce hükümetimiz tarafından tedbir alınmasını talep ettik. Bu toplantımızda daha değişik konulara değinerek Bakanlığa ve Genel Merkeze bu konu ile ilgili bilgi veriyoruz? dedi.


Haber Kaynak : erhan çelik


SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ

BAKIRLIOĞLU; “TEMMUZDA ZAM ZATEN YASAL ZORUNLULUK”

ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK