GÜÇLÜ EBELERLE GÜVENLİ NORMAL DOĞUM

GÜÇLÜ EBELERLE GÜVENLİ NORMAL DOĞUM

Türkiye´nin ilk üç Anne Dostu Hastanesinden biri olma unvanına sahip Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi ile; Manisa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Zafer Kalkınma Ajansı işbirliğiyle planlanan proje kapsamında ? Güçlü Ebeler Sağlıkl

Türkiye´nin ilk üç Anne Dostu Hastanesinden biri olma unvanına sahip Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi ile; Manisa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Zafer Kalkınma Ajansı işbirliğiyle planlanan proje kapsamında  ? Güçlü Ebeler Sağlıklı Anne ve Bebekler ? konulu eğitim 13-15 Eylül tarihlerinde Kirazoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi.

Manisa ilinin değişik ilçelerinden devlet hastaneleri çalışanı ebelerin katıldığı eğitim,  Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Ebelik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Fatma Deniz Sayıner  ve Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünden eğitimci Nesibe Üzel tarafından gerçekleştirildi.

Türkiye´de ilk kez düzenlenen eğitim projesiyle; ebelik mesleği ve normal doğum ile ilgili yıllar içinde ortaya çıkan olumsuz algı ve kanaatleri düzeltmek, ebelik mesleğinin hayatın içindeki vazgeçilmez yerini ortaya koymak ve normal bir doğum yöntemi olmayan sezeryan oranlarını Dünya Sağlık Örgütünün önerdiği oranlar seviyesine indirmeye katkı sağlamak amaçlandı.

Konuyla ilgili bilgi veren Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Erol Karaca ? Türkiye çapında ilklere imza atmakla gururlandığımız hastanemiz bünyesinde,  üç gün süren böylesine değerli bir eğitim projesine ev sahipliği yapmak bizleri son derece mutlu etti ? dedi. Sezeryan ile doğumun yıllar içinde toplumda normal bir doğum yöntemi gibi bir algıya kavuştuğuna dikkat çeken Karaca ? Sezeryan asla normal bir doğum yöntemi değildir. Normal doğum gerçekleşmediğinde başvurulacak bir cerrahi uygulamadır. Amacımız ebelerimizi saygın bir mesleki tanım altında güçlendirmek, güçlü ebe ? kadın doğum uzmanı işbirliğini geliştirmek, geleneksel uygulamalarla modern tıbbın tüm olanaklarını birleştirip anne adaylarının hizmetine sunmak ve normal doğumun dünyada kabul edilebilir oranlar seviyesine çekilmesine katkıda bulunmaktır. ? dedi.  

Başhekim Karaca eğitime katkı sağlayan başta eğitimciler olmak üzere, Manisa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine, Zafer Kalkınma Ajansına ve katılımcılara teşekkürlerini sundu.


Haber Kaynak : erhan çelik


OSTEOPOROZ HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

DOÇ. DR. İBRAHİM HALİL ÖZDEMİR KALP SAĞLIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

KUT “SİGARA VE ALKOLDEN UZAK DURALIM”

INFLUENZA’DAN KORUNMANIN YOLLARI NELERDİR?

FİZİK TEDAVİ UZMANI KARATAŞ ÖZEL MEDİGÜN AKHİSAR HASTANESİNDE

VEREM HASTALIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER

ÖZEL MEDİGÜN HASTANESİ’NDEN ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİNE ZİYARET