GÜRAL; “PAZARYERİ KAPANIYORSA MARKETTE KAPATILSIN”

GÜRAL; “PAZARYERİ KAPANIYORSA MARKETTE KAPATILSIN”

Türkiye Pazarcılar Federasyonu Yönetim kurulu üyesi ve Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası başkanı Mustafa Güral hafta sonu pazarleri kapalıysa marketlerde kapatılsındedi.

Türkiye Pazarcılar Federasyonu Yönetim kurulu üyesi ve Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası başkanı Mustafa Güral geçen hafta Cumhurbaşkanını Covid-19 virüsü tedbirleri kapsamında Türkiye Pazarcılar federasyonu Başkanı Ali Karaca’nın çağrısı üzerine Ankaraya giderek Ankarada toplantıya katılmıştı. Ankaradaki toplantı dönüşü Akhisar Manavlar ve Pazarcılar esnaf odasında basın açıklaması yaparak “Devletimizin almış olduğu kararlara her zaman uyduk ve uymayada devam ediyoruz. Ancak hafta sonu pazarlarının kapatılarak marketlerin açık kalmasının pazarcı esnafını haksız rekabete uğratıyor. Bizde Türkiyedeki manav ve pazarcı esnafının temsilcileri olarak eğer alınan kararda pazaryerleri kısıtlamalardan dolayı kapatılıyor ise marketlerin de hafta sonu kapatılmasını talep ediyoruz” dedi.  Güral sözlerine şöyle devam etti;

Değerli Akhisarlılar, Kıymetli Pazarcı Esnaflarımız, Sayın Basınımız son zamanlarda Covit-19 hastalığının şehrimizde arttığının bilgisi içerisindeyiz. Bu sebepten dolayı öncelikle Akhisarlılar olarak bu hastalığı yenebilmemiz ve kurtulabilmemiz için lütfen Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına uymanızı bir kardeşiniz olarak önemle rica ederim.

İçişleri Bakanlığımızın genelgesine istinaden bilim kurulunun tavsiyeleri neticesinde Manisa Valiliğimizin talimatları doğrultusunda Akhisar’ımızda kurulan Çarşamba, Cuma ve Pazar pazarımızla alakalı tedbirlerin arttırılması hususunda bilgilendirilmiş bulunmaktayız. Pazarcı Esnaflarımızın özellikle satış esnasında Maskelerini çıkartmamaları, Belediyemizin tezgahlarımızın önüne çizdiği çizgilerin kesinlikle dışına tezgah kurmamaları önemle buradan duyurma ihtiyacı duyduk. Tüketicilerimizin alış veriş için gezmiş olduğu alanların olabildiğince açık bırakılması gerekilmektedir. Manisa Valiliğimizin Covit-19 Korona tedbirleri doğrultusunda Pazarcı Esnaflar olarak bu tedbirlere harfiyen uymamız gerekmektedir. Buradan Pazarcı Esnaflarıma önemle duyuruyorum ki Pazar Yerlerimizin açık kalabilmesi ve Denetim esnasında ceza yememeleri adına kurallara lütfen uyalım.

Pazar Yerlerimize alış verişe gelen tüketicilerimizin sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına uymalarını önemle rica ediyorum.

Geçtiğimiz hafta Türkiye Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda Olağanüstü toplantımızı yapabilme adına Ankara’ya giderek ANKARA/ÇANKAYA ‘da bulunan Federasyonumuzda Yönetim Kurulu toplantımızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Geçtiğimiz hafta Cumhur Başkanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ‘ın açıklamaları sonrasında Türkiye genelinde Ramazan ayı içerisinde sokağa çıkma kısıtlamasının olduğunu öğrenen Türkiye genelinde bulunan yüzbinlerce  pazarcı esnafının bizlere baskısıyla market konuları gündeme gelmiştir. Sayın Cumhur başkanımızdan talep ettiğimiz ramazan Ayı içerisinde hafta sonu kurmuş olduğumuz Pazar Yerlerimizin kısıtlamalardan dolayı kapatılması söz konusudur. Ancak, biz pazarcı esnafları olarak Devletimizin, Hükümetimizin almış olduğu kararlara her zaman saygı duyduk. Hafta sonu pazarlarının kapatılarak, marketlerin açık kalması Pazarcı Esnaflarını haksız rekabete uğrattığını hep birlikte görmekteyiz.  Eğer alınan kararda pazaryerleri kısıtlamalardan dolayı kapatılıyor ise marketlerinde haftasonu kapatılmasını talep etmekteyiz. Bu taleplerimizi İçişleri Bakanlığı Yardımcısı sayın Muhterem İNCE’ye, Ticaret bakanlığı Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürümüz  Sayın Necmettin ERKAN’la bir araya gelerek toplantımızda dile getirdik. Yapılan toplantıda faizsiz ve 2 yıl ödemesiz kredilerin verilmesi ve hibe desteklerin küçük Esnaf ve Sanatkara devam etmesini talep ettik. Bu zor süreçte Devletimizden ve hükümetimizden istediğimiz küçük Esnaf ve Sanatkarın yanında olmalarını ve küçük Esnaf ve Sanatkara sahip çıkmalarını Türkiye Pazarcılar Federasyonu olarak talep etmiş bulunmaktayız.

Geçtiğimiz yılda Pazarcı Esnaflarımıza veriler 25 bin TL’lik kredilerin ve 2021 yılı Ocak, Şubat, Mart aylarında 1000.00 ‘ er TL hibe desteğinden dolayı Başta sayın cumhur Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Tüm Akhisarlılarımıza buradan sağlıklı, huzurlu günler dilerken, Pazarcı Esnaflarımıza ve Oda Üyelerimize Hayırlı, bol Bereketli Kazançlar Dilerim.

Hep birlikte Manisa’mız adına Sarı renge dönebilmek, Covit-19 Hastalığından hepbirlikte önlemlerimize alarak kurtulacağımıza inanıyorum”dedi.


Haber Kaynak : erhan çelik


SAKARKAYA MAHALLESİNDE SONDAJ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ