Hacet; ?Sarıgöl´ün Dağlarında Çiçekler açacak?

Hacet; ?Sarıgöl´ün Dağlarında Çiçekler açacak?

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa 6. Sıra Milletvekili adayı Hayriye Hacet, seçim çalışmalarına Manisa´nın Sarıgöl ilçesinde devam etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa 6. Sıra Milletvekili adayı Hayriye Hacet, seçim çalışmalarına Manisa´nın Sarıgöl ilçesinde devam etti. Sarıgöl´e bağlı Yeniköy Mahallesi´nde vatandaşlarla buluşan Hacet, bölge halkının yaşadığı sıkıntıları dinledi ve bu sorunlara karşı partisinin çözüm programını anlattı.

Sarıgöl´ün sorunlarının diğer ilçelerle benzerlik gösterdiğini söyleyen Hayriye Hacet ?Çiftçinin durumu, genç işsizlik ve yetersiz eğitim standartları gibi ülkemizin ortak paydasındaki sorunlarla karşılaştık Sarıgöl´de de. Bu yanlış düzene hep birlikte TAMAM diyeceğiz ve her yerde olacağı gibi, Sarıgöl´de de güzel günler göreceğiz? dedi.

Hacet, Sarıgöl´ün Yeniköy Mahallesi´ne yaptığı ziyarette kilim dokumacılarıyla bir araya geldi. ?Yıllardır ne uzadık ne kısaldık. Oysa yaptığımız iş kolay bir şey değil; el emeği, göz nuru, alın teri? ? diyen dokumacılara kooperatifçiliği önerdi ve ?Kooperatifçilik zaten partimizin programında var. Kooperatifçiliği önemsiyoruz ve tekil üreticilerin bir araya geldiğinde seslerinin daha çok duyulacağını, birlikten kuvvet doğacağını biliyoruz. Bir ürünü markalaştırmanın, bilinirliğini arttırmanın ve bunu bölgesel bir kazanıma dönüştürmenin temelinde kooperatifçilik yatıyor. Burada yapılan bu meşakkatli zanaat dünyanın dört bir yanında ilgi ve değer görebilecekken neden sadece Sarıgöl´e hapsolsun?? diye konuştu.

Hayvancılığın hiçbir cazibesinin kalmadığını söyleyen ve kısa zamanda çuvalı 50 liradan önce 70 liraya, sonra 75 liraya çıkan yemin 80 lirayı göreceğinden endişe ettiklerini ifade eden Yeniköy halkı, mevcut koşullarda hayvancılık yapmanın mümkün olmadığını, bu fiyat artışlarıyla bir ekmek kapısının daha kapandığını söylediler. Hayriye Hacet ise tarım ve hayvancılığın dünyanın en büyük sanayi devlerinde bile halen el üstünde tutulduğunun altını çizerek, ?Çiftçisine bu kadar yüz çeviren bir politikayı kabul etmek mümkün değil. Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Köylü milletin efendisidir´ anlayışından geldiğimiz noktayı görmek çok üzücü. Artık bu ülkede tarım ve hayvancılık alanında devrim niteliğinde yeni politikaların oluşturulması şart. Bu yüzden de tarım ve hayvancılık partimizin en temel değişim programları arasında.? dedi.

Bölgedeki genç işsizliğe de dikkat çeken Hacet, Sarıgöl´ün değişimi dört gözle beklediğini söyledi ve ?Gençler üniversite okuyup mezun olduklarında atanamıyor, iş bulamıyorlar. Ata mesleği olan tarım ve hayvancılığa yönelseler, çiftçilik bitmiş, para kazandırmıyor. Bu gençler ne yapsın? Asgari ücretli bir işe girmeye çalışıyorlar ancak asgari ücretin durumu da ortada. Gençlerimiz, karın tokluğuna bir hayattan daha fazlasını hak ediyor. İşte Sarıgöl için değişim bu yüzden şart, Sarıgöl işte bu yüzden TAMAM diyor? diye konuştu.

Çocuklarla sohbet ederken hepsinin 21 kilometre ötedeki bir ortaokula gitmek zorunda kaldıklarını öğrenen CHP 6. sıra Milletvekili Adayı Hayriye Hacet´in ?Burada okulunuz olsun ister miydiniz?? sorusu çocuklar arasında heyecana neden oldu. Çocuklar, heyecanlarını ve umutlarını hep beraber İzmir Marşı söyleyerek taçlandırdılar.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


DUTLULU 'SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE' DİYOR

O MAHALLELRE YENİ KREŞLER VE SAĞLIK OCAKLARI GELİYOR

ÖMER İŞÇİ'DEN EFENDİ-CUMHURİYET DOĞAL YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’A YENİ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ GELİYOR

BAŞKAN DUTLULU’DAN GENÇLERE DÜĞÜN SALONU MÜJDESİ

BAŞKAN DUTLULU’DAN 3 MAHALLEYE KREŞ MÜJDESİ

AKHİSAR’A ATATÜRK ANI EVİ AÇILACAK