SİYASET

SİYASET Haberleri

HACET´DEN DEMİRCİ ZİYARETİ

HACET´DEN DEMİRCİ ZİYARETİ

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa 6. Sıra Milletvekili adayı Hayriye Hacet, seçim çalışmaları kapsamında ilçe ziyaretlerine devam etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa 6. Sıra Milletvekili adayı Hayriye Hacet, seçim çalışmaları kapsamında ilçe ziyaretlerine devam etti. Demirci´de kadınların çalıştığı Halı onarım ve tekstil atölyelerini ziyaret eden Hacet, birçok emekçi kadın ve işveren ile sohbet etti. İşverenler desteklerin yetersizliğinden, işçiler ise ücretlerin azlığından, hayat pahalılığından şikâyetlerini dile getirdi.  Kadınlar ev ekonomisine katkıda bulunmak, okula giden çocuğuna harçlık vermek için çalışıyor.

Kadınlarla tek tek sohbet eden, dertlerini paylaşan Hacet, ?Umudu örgütlemeye geldik.? dedi. ?Başka bir hayatın mümkün olduğunu, değişimin neler kazandıracağını, değişimin nasıl olacağını, hangi kadroların, nasıl çalışıp çiftçinin, çalışanın yüzünü güldüreceğini anlatmaya geldik. Ve görüyoruz ki bu umut ışığı insanlarımızda karşılık buluyor. Demirci, halısıyla tanınan bilinen bir ilçemiz.  Sorsanız dünyaca ünlü halıların yurdu buralar. Ama gelin görün ki üretici desteklenmiyor. Makineler atıl vaziyette. Dertler dünya olmuş. Ücretler az, buradaki kadın hem çalışan, hem annelik yapan, hem evine bakan kadın. Tekstil atölyeleri var ancak desteklemelerin yetersizliği nedeniyle ayakta durmakta zorlanıyorlar.?  diye konuşan Hacet sözlerini şöyle sürdürdü:

?Hamaset hiç kimsenin karnını doyurmuyor. İnsanımız için önce umut getiriyoruz ki, yarınları değiştirebilelim. İnanıyoruz ki olacak. Biz buradaki insanımızla el ele, gönül gönüle bu makus talihi yeneceğiz. Buralarda başta tarım sektörü desteklenecek. Ülkemizin insanı üretken olacak, toprak bereketle gülecek, makineler çalışacak. Bunu başarmadan nasıl refah görecek insanımız? Üretmeden hangi toplum zenginleşmiş? Demirci artık bu umutla sandığa gidecek ve kendisini bu duruma düşürenlerden hesap soracak.?


Haber Kaynak : haber merkezi


DUTLULU 'SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE' DİYOR

O MAHALLELRE YENİ KREŞLER VE SAĞLIK OCAKLARI GELİYOR

ÖMER İŞÇİ'DEN EFENDİ-CUMHURİYET DOĞAL YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’A YENİ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ GELİYOR

BAŞKAN DUTLULU’DAN GENÇLERE DÜĞÜN SALONU MÜJDESİ

BAŞKAN DUTLULU’DAN 3 MAHALLEYE KREŞ MÜJDESİ

AKHİSAR’A ATATÜRK ANI EVİ AÇILACAK