HEMŞEHRİ DERNEKLERİ PLATFORMU ÖNEMLİ KARARLAR ALDI

HEMŞEHRİ  DERNEKLERİ PLATFORMU  ÖNEMLİ KARARLAR ALDI

Akhisarda hemşehri dernekleri Platformu Erzurumlular dernek binasında bir araya gelerek Afrin vilayetine yönelik Zeytin Dalı operesyonunda ordumuzun ve devletin yanında olduğunu belirttiler.

Akhisarda  hemşehri  dernekleri Platformu Erzurumlular dernek binasında bir araya gelerek Afrin vilayetine yönelik Zeytin Dalı operesyonunda ordumuzun ve devletin yanında olduğunu belirttiler. Akhisar ilçe müftüsü Yusuf Eviş´inde davet edildiği toplantıda dernek başkanları olarak ortak bir karar alarak  Akhisar için birlikte hareket etme kararı aldılar. Alınan karar doğruldusunda Afrinde başlatılan Zeytin dalı operasyonu  nedeni ile 7 Şubat Çarşamba günü Paşa camii önünde Mevlüt okutup lokma hayrı yapma kararı aldılar. Erzurumlular dernek binasında yapılan toplantıya  Akhisar İlçe Müftüsü Yusuf Eviş, Erzurumlular dernek başkanı Abdulrahim Doğan, Karadenizliler Dernek Başkanı Nurettin Koçoğlu, GÖR-DER Başkanı Nadir German, Balkan Göçmenleri dernek başkan yardıncısı Hakan Çalışkan, Balıkesirliler dernek Başkanı Şaban Taşkıran, Bayburtlular dernek Başkanı Aydan Akkuş  ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Akhisar için yapılacak olan faaliyetlerde hep birlikte hareket etme kararıda alan Akhisar Hemşeri dernekleri Platformu toplantısında basın bildirisini okuyan GÖR-DER yönetim kurulu üyesi Süleyman Kollu şöyle dedi.

.?Bilindiği üzere, 20 ocak 2018 tarihinden bu güne kadar, şanlı ordumuz ülkemizin güneyinde Suriye´nin Afrin vilayetine yönelik Zeytin Dalı Operasyonu´nu başarı ile sürdürmekte, terör unsurlarını yerle bir ederek hem onlara  hem de destekçilerine en güzel cevabı vermektedir. Toplumun her kesimi  bu harekatı canı gönülden desteklemektedir. Akhisar Hemşeri dernekleri Platformu olarak bizlerde Akhisar´da faaliyet gösteren altı hemşeri derneği olarak derneklerimiz yönetimlerinin ve üyelerinin desteğini açıklamak için bu basın bildirisini sunuyoruz.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Anadolu coğrafyasını yurt edinen, bilahare Avrupa, önasya ve kuzey Afrika´da yüzyıllar boyu hüküm süren ali bir devletin torunları olan bizler yaşadığımız ve gittiğimiz her yerde adaleti, hakkı temsil etmiş, mazlumu koruyup, zalime dur demişiz.

Bu gün de Ülkemizin hemen güneyinde oluşturulmaya çalışılan bir terör koridorunun, Suriye´de yaşayan halk kadar ülkemiz insanına tehlike teşkil edip kin nefret ve terör kusacağı aşikardır. Bu şer yuvalarını yok edip, buralarda yaşayan ancak zulümden, soykırımdan, savaştan kaçarak ülkemize sığınan yüzbinlerce Suriyeli, türkmen, kürt, arap kardeşimizin kendi ülkelerinde huzur içinde tekrar yaşamaları için malum ülkelerce desteklenen, PKK, PYD, YPG,DAEŞ terör ergütlerine karşı şanlı bir mücadele başlatılmıştır. Türk Ordusu´nun Özgür Suriye Ordusu güçleri ile birlikte yürüttüğü, ve başladığı 20 Ocak 2018 tarihinden beri kararlı ve başarılı bir şekilde devam eden Zeytin dalı  harekatı,  zorunlu bir temizlik operasyonudur.

Bu coğrafyada olduğu gibi vatanımızın her karış toprağında ve ülkemizin yakın çevresinde bizlere tehdit oluşturacak bölgelerle ilgili her türlü girişim, plan şanlı Türk Ordusu tarafından geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da bozulacak, bu terör yuvaları kendilerinin başlarına yıkılacaktır.

Akhisar´da faaliyet gösteren hemşeri dernekleri olarak, halkımıza, yerli ve yabancı kamuoyuna şunu bildiriyoruz; ? Şanlı Türk ordusu tarih boyunca bu aziz milletin namus ve şeref saydığı, bayrağı, vatanı, milletini ve milletinin mukaddes değerlerini kanı ve canı pahasına korumuştur. Bu uğurda ölürsem şehit, kalırsam gazi anlayışı ile üzerine düşeni her durum ve şartta yerine getirmiştir. Bizler  şanlı askerimizin, şanlı ordumuzun sonuna kadar yanında olduğumuzu, durum ve şartlar gerektirirse seve seve askerimizin yanında savaşmaya,  istiklal ve istikbalimiz için canımızı vermeye hazır olduğumuzu belirtiyoruz.

Bu güne kadar gerek terör saldırıları sonucu vatan topraklarında yaşamını yitiren, gerekse Fırat Kalkanı  Operasyonu ve Zeytin Dalı harekatında şehit olan yiğit vatan evlatlarımıza Allah´tan Rahmet,  milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Bu millet size minnettardır. Ruhunuz Şad olsun.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

AKHİSAR HEMŞERİ DERNEKLERİ PLATFORMU

Akhisar Erzurumlular Derneği

Akhisar Bayburtlular Derneği

Akhisar Balıkesirliler Derneği

Akhisar Karadenizliler Derneği

Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği

Gördesliler Derneği


Haber Kaynak : erhan çelik


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”