GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

?HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ?

?HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ?

Akhisar Sevgi Çocukları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Müdürü Nuray Bayraktar 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla düzenleyecekleri gece öncesinde Altıeylül Gazetesine açıklamalarda bulundu.

Akhisar Sevgi Çocukları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon  Müdürü Nuray Bayraktar 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla düzenleyecekleri gece öncesinde Altıeylül Gazetesine açıklamalarda bulundu.

Bayraktar; ?Engelliler Günü 1992 yılından bu yana Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak kabul edildi. Toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalık arttırmayı amaçlamaktadır. Sosyal yaşamda, iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve çeşitli güçlüklerle karşılaşan engellilerin farkına varmamız, onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerekir. Toplumun engellilere karşı geliştirdiği iki farklı tutum var. Bunlar acımak ve dışlanmak. Acımak ve dışlanmak, bireyde ruhsal açıdan sorunlar oluşturabilir. Engelli olmak tercih değil bir sonuçtur. Doğuştan olabileceği gibi sonradan kaza, hastalık ve benzeri durumlarda da oluşabilir. Bu nedenle hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu unutmamamız gerekir. Bu gün bir kutlama günü ya da bayram değildir. Sorunların çözümü için farkındalık günüdür. Farkındalıkla başlar değişimler, farkındalıkla kırılır önyargılar. Kısacası farkındalıkla anlarız birbirimizi. Bu anlamlı farkındalık gününde yaşanılan tüm sıkıntı ve sorunların bir an önce çözüme kavuşması ve engelsiz bir Akhisar temennimle yürekleri sevgi dolu tüm engelli bireylerimizi sevgiyle kucaklıyorum. Özel çocuklarımızı gönülden hissederek anlayan ve onlara yürek veren herkesi 3 Aralık 2019 Salı akşamı saat 20.00´de Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonundaki Sevgi Çocukları farkındalık gecesine bekliyorum. Unutmayalım ki; engelli insan yoktur, engellenen insan vardır. Gelin hayatı birlikte paylaşalım. ?dedi.


Haber Kaynak : Şerife Kandemir


BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU