HEYECANLI BEKLEYİŞ DEVAM EDİYOR

HEYECANLI BEKLEYİŞ DEVAM EDİYOR

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) liglerin tamamlanması ihtimaline karşı ?Futbola Dönüş Öneri Protokolü? hazırlandığını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) liglerin tamamlanması ihtimaline karşı ?Futbola Dönüş Öneri Protokolü? hazırlandığını açıkladı. Dünyayı tehdit etmeye devam eden yeni tip Koronavirüs salgınına karşı tüm spor müsabakaları ertelenmiş ve uzun aradan sonra yapılacak Kulüpler Birliği yöneticileri, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu´nun online toplantısı sonucunda yeniden müsabakaların başlama kararı alınması kulüpler tarafından beklenirken TFF resmi sitesinde yapılan açıklamada ?Futbola Dönüş Protokolü? hazırlandığı paylaşıldı. TFF resmi internet sitesinde yapılan paylaşımda ?TFF Sağlık Kurulu tarafından yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle ertelenen liglerin tamamlanması ihtimaline yönelik ?Futbola Dönüş Öneri Protokolü´ hazırlandı.
Bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile ilgili alınması gereken tedbirlerin ve genel prensiplerin detaylı bir şekilde anlatıldığı Futbola Dönüş Öneri Protokolü, Hazırlık Dönemi, Müsabaka Dönemi ve Pozitif Test Senaryosu olmak üzere çeşitli ana bölümlerden oluşuyor.
Liglerin oynanması sürecindeki tüm fazlara ilişkin çalışmalar tamamlanırken protokolün, ?Genel Prensipler´, ?Hazırlık Dönemi - Bireysel ve Grup Antrenmanları Evresi´ ile ?Pozitif Test Senaryoları´nı içeren ilk kısmı yayınlandı.
Sağlık Kurulu; Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu, Dünya Sağlık Örgütü, FIFA ve UEFA Sağlık Kurullarının uygulamalarıyla birlikte süreçler geliştikçe protokolü kamuoyu ve kulüplerle bölümler halinde paylaşmaya devam edecek.
Acıbadem Sports ve T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile hazırlanan protokol, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu´nun tavsiye raporu ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın koordinasyonuyla devletimizin liglerin başlatılmasına yönelik kararı sonrasında uygulamaya konulacak.? ifadeleri yer aldı.

GÖZLER YAPILACAK TOPLANTIDA       

Spor camiasındaki tüm gözler Kulüpler Birliği yöneticileri, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu´nun yapacağı online toplantıya çevrildi. Spor müsabakalarının devam edip etmeyeceği görüşülecek toplantı tüm kulüpler tarafından heyecanla bekleniyor.

İLK RAKİP ALTAY

Çıkan karar neticesinde spor müsabakalarına devam kararı gelirse Akhisarspor´un ilk rakibi Altayspor olacak. TFF 1. Lig´de uzun süre gol kısırlığı ve galibiyet hasreti çeken Akhisarspor, Deneyimli Teknik Adam Yılmaz Vural ile yollarını birleştirmesinin ardından yeniden Süper Lig´e yükselme adaylarından biri haline geldi. Salgın sürecini Akhisarspor Yılmaz Atabarut Tesisi´nde geçiren Deneyimli Teknik Adam, rakip Altay üzerine ve geri kalan karşılaşmalar üzerine sıkı çalışmalar gerçekleştirdi. Müsabakaların yeniden oynanma kararı gelirse ilk rakibi Altay karşısında ilk mücadelesini verecek takımında hedefi yeniden hak ettiği Süper Lig´e yükselmek. Şuan 45 puan ile 5. Sırada yer alan yeşil siyahlı ekibin önündeki Adana Demirspor ile arasında puan farkı bulunmazken Lig´in üçüncüsü İle 1, ikincisi ile sadece 2 puan fark bulunuyor.

ANTRENMANLARA ARA VERMEDİLER

Koronavirüs salgını sebebiyle lige verilen arayı tatil olarak değerlendirmeyen ve her gün evde bireyse antrenmanlarına devam eden yeşil siyahlı ekibin oyuncuları müsabakalara devam kararı gelmesi ve antrenmanlara devam edip Süper Lig´e yükselme heyecanı yaşamak için sabırsızlanıyor.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


AKHİSARSPOR, PROFESYONEL LİGLERE VEDA ETTİ

OKUL SPORLARI ARTİSTİK CİMNASTİK İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI YAPILDI

UMUTLAR SON 2 MAÇA KALDI

AKHİSARSPOR’DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

AKHİSARSPOR MAĞLUP OLDU

TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP