GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

HIZLI, TEMA VAKFINI KONUK ETTİ

HIZLI, TEMA VAKFINI KONUK ETTİ

TEMA Vakfı Akhisar sorumluluğu, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve ekibini ziyaret ederek, vakfın 26 yıllık çalışmalarını ve Zeytin diyarımızda ki bu yıl başlayan çalışmaları hakkında, belediye başkanlığına bilgi aktardı, teşekkür etti.

TEMA Vakfı Akhisar sorumluluğu, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve ekibini ziyaret ederek, vakfın 26 yıllık çalışmalarını ve Zeytin diyarımızda ki bu yıl başlayan çalışmaları hakkında, belediye başkanlığına bilgi aktardı, teşekkür etti.

Akhisar TEMA Vakfı Sorumlusu Öğretmen Halime Tanrıverdi ve ekip üyelerinden Mehmet Ağaçdiken, Çetin Çelik, Seçil Topaoğlu, Ali Söyler, Fatih Erdoğan, Mustafa Cengiz Tekinin bulunduğu ziyarette, doğa gönüllüsü Belediye Başkanı Salih Hızlı´ya, TEMA Vakfı tarafından gönderilen Gönüllülük Yeşil Yaprak rozeti takdim edildi.

TEMA Vakfının, ülkemizde çölleşmeyle, erozyonla mücadele edilen alanlarında yaptığı ağaçlandırma çalışmaları kapsamında diktiği fidanlardan, TEMA Vakfı Akhisar ekibince, Akhisar Belediyesi adına diktirilen fidanın sertifikası, Belediye Başkanlığına sunuldu. Okullarda Milli Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı işbirliği protokolünce uygulamaya konulan doğa eğitim programlarının, Akhisar´daki uygulama örnekleri anlatıldı. Akhisar´da okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde verilen iklim değişikliği, küresel ısınma, toprak ve ekosistemimiz hakkındaki seminer çalışmaları,Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin´in 3 binağaç dikme şöleninde, doğa eğitim programlarının uygulayıcısı öğrenci ve öğretmenlerin, velilerin katılımıyla, fidanların toprakla buluşturulduğu anlatıldı.Akhisar Belediyesi ile birlikte, Mart aylarında yapılabilecek yeni bir fidan dikimi çalışmasında bulunmaktan, mutluluk duyulacağı aktarıldı.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ise, şehrimize has, sıvı altınımızzeytinyağımızın, zeytinimizin, endemik bitkilerimizin de içine alınacağı, yaşamın sihirli yıllarındaki çocuklarımızdan tutunda üniversite öğrencilerimize kadarki tüm bireylerimizin, katılım sağlayabileceği çalışmalarda, vizyoner bakış açısıyla,işbirlikli faaliyetlerde destek vereceğini, toprağın kutsallığını, aktardı.

TEMA Vakfı Akhisar sorumluluğu, Akhisar Belediyesi´nin Zinde Yaşam Kulübü desteğiyle, ?Toprağı Koru İklimi Koru? doğa yürüyüşü yapıldığını, Akhisar Garnizon ve Hava Meydan Komutanlığı Ağaç Dikim Şöleninde Belediyemizin 17 servisiyle lojistik destek verdiğini, bundan önce olduğu gibi, gönüllülük esasına dayalı yaptıkları çalışmalarda, belediyemizin destekleriyle daha güzel işler yapabileceklerini aktararak teşekkür etti.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı´nın, zeytin diyarımıza özel hediyeleriyle uğurladığı TEMA Vakfı Akhisar sorumluluğu, doğadaki yaşamı keşfetme sürecinde öğrencilere, ekosisteme zarar vermeden sürdürülebilir bir yaşam için büyüklere tek bir çağrıları olduğunu belirterek, ?TEMA Vakfı iki toprak sevdalısı, Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit tarafından 1992 yılında kuruldu.Toprağımızı tehdit eden erozyon ve çölleşme ile mücadelede toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı artırmak, toprağa sahip çıkmak, koruyucu çözümler üretmek, doğal varlıkları korumak ve bu mücadelenin devlet politikası haline gelmesine katkı sağlamak amacıyla çalışan gönüllü bir kuruluştur.Her bir Akhisarlı hemşerimize söylemek isterim ki, siz varsanız daha güçlüyüz, doğal varlıklarımızı korumak için daha umut doluyuz,sizleri  toprağımızı korumaya ve             TEMA gönüllüsü olmaya davet ediyorum? diyerek sözlerine son verdi.


Haber Kaynak : haber merkezi


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”