GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

HOBİDEN KAZANÇLI ÇIKTI

HOBİDEN KAZANÇLI ÇIKTI

Arıcılık Hobisinden Gelir Sağladı

Arıcılık Hobisinden Gelir Sağladı

Akhisar´da birçok ailenin geçim kaynağı olan bal ailelere kazanç sağlayarak üreticiyi mutlu ediyor. Akhisar´da hobi olarak başladığı 2-3 kovan arı ile kendine ve ailesine gelir kaynağı sağlayan Ahmet Sadık, ?Arıcılık güzel bir gelir kaynağı ben hobi olarak başladım ve sonra belgelerimi aldım şimdi ise gelir kaynağım oldu. Tabii ki bal doğal olmalı arı kendisi ovadaki doğanın güzellikleri olan çiçeklerden aldığı polenler ile kendisi balı yapması daha da güzel.  Bal, insanlık tarihi boyunca tatlandırıcı ve koruyucu olarak kullanılmış bir maddedir. Tatlının ruh haline iyi geldiği bilinir ama balın bundan çok daha fazla faydası var.

Bağışıklık sistemini güçlendiren en doğal besinlerin başında bal geliyor. Aslında balı, sağlığa olan yararlarını saymakla bitiremeyeceğimiz, doğanın değerli bir armağanı olarak da niteleyebiliriz.

Birçok ülkede yapılan araştırmaların ortaya çıkardığı sonuçlar, balın sağlık üzerindeki olumlu etkileri olduğunu kanıtlıyor. Dahası arı ürünlerinin birçok hastalığı önlediği de çarpıcı bir gerçek olarak önem kazanıyor.

Cilt üzerindeki olumlu etkilerinden dolayı pek çok kozmetik ürünün içeriğinde de kullanılan bal, yara izlerinin iyileşmesinde olumlu bir etki gösteriyor.

Balın sağlık üzerine etkilerinden bahsedebilmek için yetişkinlerin günde üç, beş yemek kaşığı tüketmeleri gerekiyor. Olumlu etkileri ise yaklaşık bir buçuk, iki ay sonra görülüyor.

Propolis arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklardan topladığı çok güçlü antioksidan ve antimikrobiyal etkilere sahip tamamen doğal arı ürünüdür. Arılar tarafından, kovandaki mikropları yok etmek ve kovanın sterilizasyonu için kullanılır. Propolis kovanda hangi görevi görüyorsa,  insan vücudunda da aynı etkileri gösterir. Virüs ve bakterileri yok ederek vücudun hastalıklarla savaşmasına yardımcı olur.

 Propolis düzenli tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirerek hastalanma sıklığının azalmasına yardımcı olur. Buna bağlı olarak antibiyotik kullanımını da azaltır.

Yapılan araştırmalar balın, kış hastalıkları ve gribe karşı bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini, yara ve iltihapların iyileşmesinde büyük fayda sağlandığı biliniyor.

Bal bağışıklık sisteminin güçlenmesi ile vücudumuza çok faydası olan C vitamini açısındanda zengin ve kemiklerin güçlenmesinde de faydalı.  Ballı su içmek vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin sayısını arttırır, bu da kanımıza daha çok oksijen karışması anlamına gelir, aynı zamanda enerjimizi arttırır.? dedi.


Haber Kaynak : erhan çelik


İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ

“GELECEĞİMİZE DAİR MÜCADELEMİZ” PROJESİ

ALKOLLÜ İÇKİ SATILAN MEKANLARDA DENETİM YAPILDI