GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

HOBİDEN SERİ ÜRETİME

HOBİDEN SERİ ÜRETİME

Akhisar´da sanayi mevkiinde marangozluk mesleği yapan Bayram Yaşar ve Necmi Dönmez 3 yıl önce hobi olsun diye 5 kovan arı ile kendi yiyecekleri balı üretmek için yola çıktı.

Akhisar´da sanayi mevkiinde marangozluk mesleği yapan Bayram Yaşar ve Necmi Dönmez 3 yıl önce hobi olsun diye 5 kovan arı ile kendi yiyecekleri balı üretmek için yola çıktı. Sonrasında arı kovanlarından beklenilenden fazla bal alan 2 arkadaş aldıkları nefes ile bu arı kovanlarını 60 kovana çıkararak üretime başladılar. Ballarının adını Egeköy koyan Yaşar Bayram ve Necmi Dönmez hobi olarak başladıkları ve bugün 60 kovana çıkardıkları balcılık serüveninin şöyle anlattılar. ?Biz 3 yıl önce kendi evimizin ihtiyacını sağlamak için ve hobi olsun diye 5 kovan arı aldık. Ancak aldığımız arıların kovanlarını açarken aldığımız hava ve zevk bizleri bu işe daha da sürükledi.

 Bal hepimiz tarafından da biliniyor ki herkeste olmasa da bazı vatandaşlarımız ve aileleri tarafından sabah kahvaltılarının vazgeçilmezidir. Bal, arılar tarafından üretilen tatlı bir besindir. İlkbahardan itibaren başlayarak yaz sonuna kadar olan dönemde arılar yüzlerce çiçekten polenleri toplayarak üretirler. Balın kaç çeşidi olduğu bilinmemektedir. Bal glikoz, fruktoz, demir, kalsiyum, fosfat, sodyum, klorür, potasyum, magnezyum gibi minerallerden oluşmaktadır. Bal güçlü antiseptiktir, antibakteriyel özelliği olduğu için birçok hastalığı iyileştirdiği veya hastalıklardan koruduğu bilinmektedir. Bal çok kısa bir sürede ve etkili bir şekilde enerji düzeyini arttırabilir.

Bunun için vücudun ihtiyaç duyduğu doğal şeker, kalori ve enerjiyi bol miktarda içermektedir. Yorgunlukla savaşır. Bal kas yorgunluklarını giderir, bal kan şekerini düzenler, öksürüğe faydalıdır, yaraları ve kesikleri iyileştirir, yanıkların hızlı iyileşmesini sağlar, uykusuzluğu giderir, kilo vermeye yardımcı olur, sindirim sistemi sağlığı için faydalıdır, saç sağlığını korur, göz sağlığına iyi gelir ve daha sayamadığımız ve bilmediğimiz bir çok derde devadır.

Biz de sağlıklı ve doğal bal üretimi yapmak için hedefimizi belirleyerek önümüzdeki yıllarda bugün  60 olan arı kovanı sayımızı 300´lere ulaştırarak şimdiki yaptığımız gibi tarım arazilerinde egzoz gazından uzak bölgelerde sağlıklı  olarak bal üretmek. Ballarımız Çam, Çiçek, Kestane balının yanında Polen (Propolis) üretimi de yapıyoruz. Biz üretici olarak halkımıza sağlıklı ve organik olarak tüketicimize ballarımızı ulaştırarak bal tüketmelerimi sağlamak istiyoruz.

Ballarımız ile ilgili akılda kalıcı bir marka da bularak kavanozlarımızın ve petek ballarımızın üzerine markamızı, etiketimizi ve emniyet bandımızı yapıştırarak tüketicimize sunmak istiyoruz. Ballarımızı tüketicilerimiz istediği yerde tahlil ve analiz yaptırabilirler. Bizi tüketicilerimiz www.egekoyu.com  sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilirler.? dediler. 

 


Haber Kaynak : erhan çelik


MUHTARLAR MAZBATALARINI ALDI

ZEYTİN ÜRETİCİLERİ İLAÇLAMAYA KARŞI UYARILDI

HASAN ACAR ORTAOKULU’NDAN BOCCE İL BİRİNCİLİĞİ

MÜFTÜLÜKTEN POLİS HAFTASI KUTLAMASI

ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

İLÇE TARIM SAHA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

ATSO'DAN BAŞKAN DUTLULU'YA TEBRİK ZİYARETİ