İlçe Tarım Müdürlüğü Ekmek Satışına Yönelik Denetimlere Devam Ediyor

İlçe Tarım Müdürlüğü Ekmek Satışına Yönelik Denetimlere Devam Ediyor

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ekmek üretimi ve satışı yapan iş yerlerine yönelik kontrol ve denetimlerine hafta sonları dahil, aralıksız olarak devam ediyor.

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ekmek üretimi ve satışı yapan iş yerlerine yönelik kontrol ve denetimlerine hafta sonları dahil, aralıksız olarak devam ediyor.

 

Sokağa çıkma yasağının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri, İlçe Tarım Müdürlüğü bünyesinde yer alan Gıda Kontrol görevlilerinden oluşan denetim ekipleri Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında, ekmek üretimi yapan fırınlara ve ekmek satışında kullanılan nakil araçlarına yönelik kontrol ve denetimler gerçekleştirdi. Haftanın diğer günlerinde de gıda işletmelerindeki rutin denetimlere devam eden kontrol ekipleri, güvenilir gıda konusunda hijyen açısından asgari teknik şartların sağlanması için uyulması gereken kurallar hakkında işletme sahiplerine ve çalışanlarına bilgilendirmeler yapıyor ve mevzuat hükümlerine uyulmadığının veya aykırı davranıldığının tespit edilmesi halinde cezai işlem uyguluyorlar.

 

Tüketiciler tarafından güvenilir gıdaya ulaşılabilmesi için her türlü önlemin alındığı belirtilirken, özellikle vatandaşların temel tüketim maddelerinden olan ekmek konusunda gerekli tüm hassasiyetin gösterildiği ve denetimler esnasında, tüm işletmelerin uyarıları önemseyerek gerekli tedbirleri aldıklarının görüldüğü vurgulanıyor. 

 

5996 sayılı Kanun gereği iyi hijyen uygulamaları kapsamında alınan tedbirler:

1. Ekmek üretimi yapan işletmelerin Tarım ve Orman Bakanlığı´na kaydının kontrolü,

2. Ekmeklerin çevreden gelecek herhangi bir bulaşıya sebep olmayacak şekilde ambalajlanması,

3. İşletmelerin maske, bone ve eldiven ile dezenfektanlarını aktif olarak kullanması,

4. Ekmeklerin zeminle direkt temasını önleyecek tedbirlerin alınması,

5. Çalışanların kıyafetlerine, el hijyenine ve kullanılan malzemelerin temizliğine özen göstermesi,

6. İşletme girişinde el dezenfektanlarının kullanılması,

7. Ekmek taşıyan araçların gıda taşımaya uygun olması için temizlik (yıkama), dezenfeksiyon işlemlerinin yapılmış olması.

 

Maddeler halinde sıralanan söz konusu tedbirlere istinaden, hafta sonu gerçekleştirilen denetimler sırasında sokak sokak dolaşarak ekmek satışı yapan araçların özellikle kontrolden geçirildiği ifade ediliyor. Kontroller esnasında; ekmek satışı yapan araçlarda çalışan personelin maske, bone ve eldiven kullandığı, ekmeklerin çevresel bulaşıya sebep olmayacak şekilde araç içinde kasalarda muhafaza edildiği, araç içi ve dışında gıda hijyenine uygun şartların sağlandığı ve bu durumun memnuniyetle karşılandığı dile getirilerek, Gıda Güvenliği ile ilgili herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmadığı belirtiliyor.

 

Bununla birlikte özellikle fırın sahiplerinin ve fırınlarda çalışanların, Koronavirüs Önlemleri kapsamında gıda kontrol görevlilerince yapılan uyarıları ve tavsiyeleri dikkate aldıkları ve bu yöndeki uygulamaları da titizlikle devam ettirdikleri sürece, vatandaşlarımızın en çok tükettiği işlenmiş gıdalardan olan ekmek için güvenilir gıda kriterlerinin yerine getirilmeye devam edilebileceği vurgulanıyor.


Haber Kaynak : haber merkezi


MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ