İLÇE TARIMDAN TÜKETİCİYİ BİLİNÇLENDİRME VE GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

İLÇE TARIMDAN TÜKETİCİYİ BİLİNÇLENDİRME VE GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Akhisar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri tarafından ?Tüketiciyi Bilinçlendirme ve Gıda Güvenliği? başlığı altında Akhisar Mesleki Eğitim Merkezi, Şeyh İsa Anadolu Lisesi ve Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi´nde toplam 470

Akhisar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri tarafından  ?Tüketiciyi Bilinçlendirme ve Gıda Güvenliği? başlığı altında Akhisar Mesleki Eğitim Merkezi, Şeyh İsa Anadolu Lisesi ve Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi´nde toplam 470 öğrenciye güvenilir gıdanın ne olduğu, bilinçli tüketici olmak için dikkat edilmesi gereken durumlar ve gıda zehirlenmeleri karşısında alınacak tedbirler hakkında bilgiler verildi.  Alo 174 Hattı´nın önemi vurgulandı. Ayrıca eğitim kapsamında öğrencilerin kişisel temizlik, gıda zehirlenmeleri ve gıda alerjisine sebep olacak gıdalar konusunda farkındalığını arttırmak ve gıda alışverişi yaparken dikkat edecekleri noktaları pekiştirmek amaçlandı.

Eğitim boyunca edinilen bilgiler, öğrencilerin sağlıklı ve doğru beslenmesine katkı sağlayacaktır. Gıda hijyeni ve güvenilir gıdaya ulaşma koşulları ile ilgili bilgisi artan öğrencilerin karşılaşacağı olası gıda zehirlenmelerinin önüne geçilecektir. İlgili konuda yapılan eğitimler İlçemizde devam edecektir. Şunu da unutmayalım ki ?Sağlıklı nesiller için bilinçli tüketici olmak gerekir?. Bu durum da, ancak gelecek nesillerin ilgili konulardaki artan bilgisiyle gerçekleşecektir.




BAŞKAN DUTLULU ODA BAŞKANLARINI AĞIRLADI

MANİSA’DA SEFO COŞKUSU

YEŞİL GÜBRELEME ÇİFTÇİ VE DOĞA DOSTU

ATLI TERAPİ VE REHABİLİTASYON PROJESİ ÖZEL ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

CHP İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI