İLÇE TARIMDAN TÜKETİCİYİ BİLİNÇLENDİRME VE GÜVENİLİR GIDA EĞİTİMİ

İLÇE TARIMDAN TÜKETİCİYİ BİLİNÇLENDİRME VE GÜVENİLİR GIDA EĞİTİMİ

Akhisar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Çağlak Anadolu Lisesi´nde öğrencilere Tüketiciyi Bilinçlendirme ve Gıda Güvenliği konusunda eğitim verildi.

Akhisar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Çağlak Anadolu Lisesi´nde öğrencilere Tüketiciyi Bilinçlendirme ve Gıda Güvenliği konusunda eğitim verildi. Güvenilir ve hijyenik gıdalara ulaşmak adına, toplumda bilinçli tüketiciler oluşturmak amacıyla farkındalık eğitimlerine 2016 yılında başlayan İlçe Tarım Müdürlüğü, 2017 yılında İlçemizdeki 10 okulda öğrencilere eğitim vermişti. Bu doğrultuda Gıda Kontrol ve Denetim uzmanları tarafından verilen eğitim faaliyetlerine 2018 yılında da devam edilirken, uygulanan farkındalık eğitimleri sayesinde genç nesillerin kişisel temizlik, gıda zehirlenmeleri ve gıda alerjisi konularında bireysel farkındalığı oluşturularak bilinçli tüketiciler yetiştirilmesi hedefleniyor.

Ayrıca ALO 174 Gıda Hattını öğrencilere tanıtarak, gıda kaynaklı bir sorunla karşılaşıldığında ALO Gıda Şikâyet Hattının etkin bir şekilde kullanılması hedefleniyor. Böylece gıda üretim ve satış yerlerinde soğuk zincir kırılması ve çapraz bulaşma gibi sorunların azalmasına olanak sağlanırken, etkin bir şekilde kullanılan Alo 174 Gıda Hattı ile gıda güvenliğinde oluşabilecek sorunların da kısa sürede çözüme ulaşmasının mümkün olacağı ifade ediliyor.


Haber Kaynak : haber merkezi


AKHİSAR’A YENİ MESLEK LİSESİ KAZANDIRILIYOR

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLI OKULLARA ZİYARET

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ERDEM YIRCALI ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HUKUK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRÜ'NDEN AKHİSAR ZİYARETİ

YAPIMI VE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN OKULLAR YERİNDE İNCELENDİ

“ATATÜRK ÇOCUKLARI UZAYDA”

06 ŞUBAT DEPREMİ SENEİDEVRİYESİNDE OKULLARDA ANILDI