GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

İLK ZİL KAYMAKAM KAYA´DAN

İLK ZİL KAYMAKAM KAYA´DAN

Akhisar´da 2019-2020 Eğitim ve öğretim yılı başlamasıyla birlikte ilköğretim haftası programı kutlandı.

Akhisar´da 2019-2020 Eğitim ve öğretim yılı başlamasıyla birlikte ilköğretim haftası programı kutlandı. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırloğlu, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne bağlı okulların katılımı ile Milli Egemenlik Meydanı Atatürk anıtına çelenk saat 10:30´da çelenk koyarak eğitim ve öğretim haftası kutlandı. Çelenk programı ardından İlköğretim Haftası ikinci tören Akhisar Mehmet Akif Ersoy İlkokulu´nda yapıldı.

Saat 11.00´de başlayan programın açılış konuşmasını Mehmet Akif Ersoy öğretmenlerinden Arzu Kırbağ gerçekleştirdi.Sözlerine, ?Sayın kaymakamım, ilçemiz protokolünün saygıdeğer üyeleri, neslimizin mimarı değerli öğretmen arkadaşlarım, kıymetli konuklar, geleceğimizin teminatı sevgili öğrenciler 2019-2020 eğitim-öğretim yılı açılışı için Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okulu tarafından hazırlanan açılış programına hepiniz hoş geldiniz. Şimdi sizleri başta Cumhuriyet´imizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları, ebediyete intikal eden aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda, ardından  Beden Eğitimi Öğretmeni Cihan Demirbek´in komutuyla ve Müzik Öğretmeni Memnune Ekinci yönetiminde İstiklal Marşı´mızı okumaya davet ediyorum.?  dedi.  Saygı Duruşu, İstiklal Marşı´nın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer günün anlam ve önemini bildiren konuşmasını dile getirdi. Sözlerine protokolü selamlayarak başlayan Mermer, ?Bizler hiç bilenlerle, bilmeyenler bir olur mu ve batını daha yeni kavradığı hayat boyu öğrenmeyi 400 yıl önce beşikten mezara kadar ilim öğreniniz diyen bir medeniyetten geliyoruz. Milli ve manevi değerlerimize bağlı çağın teknoloji gelişmelerini takip edebilen ve üreten bir toplum yetiştirerek ülkemizi yüceltmeye çalışıyoruz. Genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz, çocuklarımızı ve gençlerimizi milli eğitim davamız hedeflerinde yetiştirmek bu topraklara olan borcumuzdur. Akhisar´ımızda eğitim neferleri olarak 28 bin öğrencimizin hedeflerine ulaştırmakta kararlıyız?diyerek,  katımlarından dolayı öğrenci velilerine teşekkürlerini ileterek  2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının hayırlara vesile olmasını, genç nesillerin geleceği şekillendireceğinden bahsetti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer´in ardından konuşmasını yapması için İlçe Kaymakamı Sabit Kaya kürsüye davet edildi. Kaya, , ?Bugün aslında ilan edilmemiş bir bayram yaşıyoruz bugün yüz binlerce evladımız geleceğin umudu çocuklarımız okulla tanışıyorlar. Pek çoğu hayatlarında ilk defa okula adım atıyorlar pek çok velimizde belki çocuklarından birini ilk defa okula gönderiyor. Hayırlı uğurlu olsun.

Hepinizin çok iyi bildiği gibi bir anne ve babanın evlatlarına verebileceği en değerli şey iyi bir eğitimdir. Çocuklarını geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır. Fakirlikten, esaretten, yokluktan her türlü zahmetten kurtulmanın geleceği emin bir şekilde karşılamanın günlük yaşantımızın düzgün bir şekilde sürdürmenin yegane yolu eğitimdir. Onun için çocuklarımızın eğitimine hem yönetimimiz hem insanlarımız hem anne babalar hem kamu görevlileri elimizden gelen her türlü özeni her türlü değeri çocuklarımıza en iyi şekilde geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz.

Çocuklarımızı öyle bir yetiştirmeliyiz ki içinden çıktığı toplumun değerlerini, tarihini, kültürünü bilen dünya değerlerini dünyanın nereye gittiğini dünyanın nasıl yaşadığını dünyanın nasıl döndüğünü çok iyi anlayan ve Atatürk ilke ve inkılaplarını çok iyi öğrenmiş onları özümsemiş geleceğe güvenle bakan meslek sahibi kendine güvenen dünya vatandaşları içerisinde kendisini en üst seviyede gören pırıl pırıl bir nesil yetiştirmeliyiz. Şüphesiz bu mücadelemizin içerisinde öğrenci velileri öğretmenlerimiz sevgili öğrencilerimiz bir saç ayağı oluşturmakta anne babalar sorumluluk yüklenmekte öğretmenlerimiz bu konuda baş rolü oynamakta. Her ne kadar çocuklarımızı eğitmekte devletin, öğretmenlerin, velilerimiz öncelikle görevlerinden biri olsa da toplum olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hepimizde çocuklarımızın en iyi şekilde eğitilmesinden geleceğe hazırlanmasından sorumluyuz. Hepimiz elimizden gelen en iyi imkanları sarf etmeliyiz. Daha önceki tecrübelerimden bir şeyler fark ettim daha önce görev yaptığım şehirlerde bazı okulların çok tercih edildiğini oralarda öğrencilere daha iyi eğitim verildiğini yönünde bir takım sözler vardı. Aslında okullarımız hepsinde çok iyi eğitim verilmekte aralarındaki fark öğrencilerimizin öğrencisiyle velilerimizin öğrencisiyle, öğrencilerimizin okuluyla öğretmenleriyle iş birliği yapması durumunda en büyük fark budur. Bu güzel günde yavrularımızın eğitimi için yeni öğretim yılının vatanımıza, milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bütün eğitim camiasındaki sevgili öğretmenlerimizin, müdürlerimize bu konuda başarılar diliyorum. Allah hepsine gayret versin enerji versin elbet bu yavrularımız öğretmenlerimizin eseri olacak. Bu yavrularımızı fikri hür vicdanı hür bir şekilde bilgilerle donatarak öğretmenlerimizin eseri olacaktır? dedi. Konuşmasının ardından Mehmet Akif Ersoy Okulu öğrencilerinden 3/A sınıfı öğrencisi Belinay Türkmen ve 3/C sınıfı öğrencisi Zeynep Duru Kavak, şiir okumalarını gerçekleştirdi. 3/B sınıfı öğrencisi Elif Buse Çelik, Atatürk´ün Eğitim ve Öğretimle ilgili görüşleri metnini okudu. Program Halk Oyunu Öğretmeni Anıl Yılmaz ve minik halk oyuncularının gösterisiyle devam etti. Kapanış 4. Sınıf öğrencilerinin 1. Sınıfa yeni başlamış arkadaşlarına çiçek takdim edip kaynaşmasıyla son buldu. Okul müdürü Rıfat Balcı, davetlilere katılım gösterdiklerinden ve böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarından dolayı  teşekkürlerini sundu.2019-2020 yılı eğitim ve öğretim yılının ilk haftasının muhteşem başladığından  bahseden Balcı, protokol üyelerini ücretsiz dağıtılan okul kitaplarını okula yeni başlamış öğrencilere takdim etmeleri için sınıflara davet etti. Protokol üyeleri Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürü Rıfat Balcı´nın istediğini geri çevirmedi ve sınıflara girip okula yeni başlamış minik öğrencilere samimiyetle ders kitaplarını dağıttılar. Ardından kurumun ikinci katındaki kokteyle katılım gösterdiler.

Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya,  Garnizon Komutanı Mehmet Şahin, Akhisar Belediye başkanı Besim Dutlulu, CHP Manisa Millet Vekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP ilçe Başkanı İsmail Fikirli, İlçe Spor Müdürü Hasan Hüseyin Oktay, İlçe Tarım ve Ormancılık Müdürü Ahmet Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer,  İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, İlçe Jandarma Komutanı, CHP Meclis Üyeleri, Kurum Müdürleri, çok sayıda öğrenci ve velinin  katılımıyla etkinlik gerçekleştirildi.


Haber Kaynak : haber merkezi


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”